(Vlastný) off road JEEP 4x4

Založil Leko, 25.04.2013, 21:25:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Leko

Po dlhom čase som zmontoval túto parádnu zábavku na dlhé hodiny zábavy doma aj v prírode, snažil som sa konštrukčne vychádzat podľa škutočného automobilu tj nápravy prevodovku riadenie s snahou minimalizovt váhu a maximalizovat tuhosť a pevnost vozidla tak tiež ochranu pred mojimi zaťažkavajucimi skúškami ako je zakrytie ozubenych kolies a diferenciálov pred bahnom a pieskom.

špecifikácie
2x XL motory obstarávajúci pohon
pohon 4x4 cez diferencialy
dvoj stupňová dialkovo ovládaná prevodovka (trial-cros)  8)
nezávislé zavesenie náprav
váha necelých 1,4kg s BB

video:
http://www.youtube.com/watch?v=GwWuW-l44nY

otaznik

Líbí se mi to, jaký konkrétní Wrangler byl vzorem?

Leko

Ďakujem  :) povedzme že RUBICON jeep mi bol takou pomyselnou predlohou karoserie

Plutoone

Mně se to také líbí. Možná bych o stud snížil střechu + trochu vylepšil vlek. 

Leko

díky ... keby boli aj párne studove tie lifrany či ako sa to vola tak by som skusil strechu znížiť...ešte časom pridám upravenú verziu s osvetlením už mám takú pred prípravu na v zadu 2páry lego lights a predu jeden pár vysoko svietivých lediek + možno navijak v zadu a dáky deklík na kufor a pojdem na nočné expedície po horách  :)

Plutoone

Super by bylo udělat ho třeba ve žluté, nebo červené a vzadu černej hard top(snímatelná střecha).

otaznik

Citace od: Leko kdy 26.04.2013, 11:56:46
díky ... keby boli aj párne studove tie lifrany či ako sa to vola tak by som skusil strechu znížiť...ešte časom pridám upravenú verziu s osvetlením už mám takú pred prípravu na v zadu 2páry lego lights a predu jeden pár vysoko svietivých lediek + možno navijak v zadu a dáky deklík na kufor a pojdem na nočné expedície po horách  :)
Je to beam nebo liftarm.
Jeepy mají naviják vepředu.

Leko

aj vpredu aj vzadu samotny navijak by som tam dal ako nemam miesto pre M motor este rozmyslam ze motor a navijak bude skryty v zadu a do predu pôjde lanko s hačikom a dákym španovákom aby sa nechlpčilo alebo mate iný nápad?