Stavitel Castle - začátečník

Založil Black knight, 01.04.2013, 20:41:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Black knight

Ahoj přátelé,

hledám a hledám, probírám se fórem, a musím říci, že jsem tady našel spousty poznatků a užitečných informací, ke kterým bych se jako v podstatě úplný zelenáč těžko dostával. Tedy úvodní věty berte jako poděkování a vyjádření nehynoucího respektu...  ;)

A nyní k věci. Jsem vlastníkem několika desítek setů, nějaké ty kostky navíc atd. Konečně jsem mé skromné LEGO jmění nějak roztřídil a zrevidoval, mám už jisté zkušennosti s BrickLinkem, místním fórem atd. Nicméně pořád jsem nenašel, resp. pravděpodobně to bude mou neschopností, než že by se to tu ještě neprobíralo, co bych jako potencionální stavitel(kokrétně Castle tématiky) měl vlastnit... existuje někde soupis základních kostek, a jejich počty, abych měl představu, co vše je potřeba k tomu, bych mohl s klidem začít stavět MOCs s vyšší náročností(na počet kostek), popř. je-li zde nějaká bible pro začátečníky? :D

Popř. nějaká Vaše osobní doporučení... :P

Díky moc.
Life´s just a brick!

peter

Vyber si nějaké téma, které chceš postavit a hned uvidíš co ti chybí/nechybí a tedy na jak velké modely máš momentálně přibližně kapacitu. Každopádně z mé zkušenosti nikdy nebudeš mít všechno pro všechno, takže nákupům se nevyhneš.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Black knight

Díky moc, mně je samozřejmě jasné, že je to hlavně o zkušenostech, hledání atd. Musím říct, že díky vynikajícně zpracovanému návodu na to, jak fotit modely, nb sdílení literatury atd... zkrátka tohle fórum je požehnání! :)
Life´s just a brick!

Hardegon

Neber to tak složitě. Prostě si najdi nějakou inspiraci nebo předlohu a postav si podle ní MOC. Jaký díly potřebuješ zjistíš jen tim, že si budeš zkoušet, co se ti líbí nejvíc.

Colonel32

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=33232.0

Něco málo je tady... ale necítil jsem dostatečnou podporu ze strany ostatních, tak téma umřelo.

Black knight

Díky moc, tohle je přesně jedna z věcí, které mi určitě pomohou se do té problematiky vpravit. ;)
Life´s just a brick!

Frco

Podla mna potrebujes hlavne zakladne bricky: 1x1,1x2,1x3..., pripadne ich "hrubsie" verzie: 2x2, 2x3, 2x4...
Tak po 500 z kazdeho a uz mozes postavit aj nieco vacsie  :)
Potom rozne archy: 1x3,1x4,1x6,1x5x4
Slopes obycajne a Slopes inverted.

Samozrejme cim viac, tym lepsie  :D

To su diely aby si vobec mohol postavit nejaku hrubu stavbu. Na detaily sa potom pouzivaju rozne techniky a to ake bricky na ne potrebujes zvacsa uvidis "volnym okom" na fotke.

Aspon ja som siel takouto cestou, najprv som si zhanal bezne bricky a potom trosku "sofistikovanejsie" a samozrejme z Lugbulku nejake vychytavky, ktore by ma ani sameho nenapadli.

Colonel32

Taky hodně hraje barva, z jaké chceš stavět.

Black knight

Díky hoši,

jj - no právě - já bych rád navázal na tradici resp. na to, co je zde k vidění - tedy tmavě šedé bricky na skály, světlé na hradby + černá... mám spousty druhů kostek, ale v početch mezi cca 15 - 30... a to je na situaci, kdy si chcete vyhrát se skálou nb jen s bránou do hradu zkrátka dost málo.
Budu muset trochu nakoupit... tedy prozkoumat lugbulk a BL.
Ale taky je třeba říci, že se do toho člověk prostě musí pustit a ne jen ty kostky pořád třídit a vymýšlet, jak je skladovat atd. Takže do toho musím skočit rovnýma nohama. :D

Jinak ještě jednou díky, každej příspěvek pomůže. ;)

Life´s just a brick!