(vlastní) IR Pracovní plošina

Založil TomasHubik, 09.03.2013, 20:02:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomasHubik

Zdravím Vás,

dokončil jsem první MOC, který by stál za ukázku. Jedná se o pracovní plošinu. Rameno je převzato z Cherry pickeru a drobně upraveno. Zbytek je můj. Neměl jsem konkrétní předlohu a stavěl z hlavy. Auto má 4 IR funkce - Zatáčení, pohon, zvednutí a otočení plošiny. O provoz se starají 3M motory a jedno servo pro zatáčení. Jezdí moc hezky, hlavně pak venku na jemné hlíně. Díky dobrému "rejdu" se s ním dobře jezdí mezi kužely a podobně. Mkový motor je zpřevodován do pomala a auto s ním vyjede docela dost.
Chtěl jsem udělat 4x4 ale přední náprava měla střed otáčení moc daleko od kola a nevypadalo to dobře.

Auto mám v LDD tak kdyby byl zájem, zveřejním. Dnes pošlu jen fotky z LDD a během týdne se pokusím natočit nějaké video, popřípadě nafotit real model.

Cílem byla hlavně hratelnost, menší rozměry a vzhled. Co vy na to?

Měch

Vítej,
auto je povedené, líbí se mi ty hladké linie. Jediné, co by mohlo vadit je to, že máš receivery utopené v kabině a špatně (pokud vůbec) se k nim dostává signál. Nešlo by je dát víc na střechu ?
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

TomasHubik

No já se toho taky bál, ale kupodivu fungují dobře. Pokusím se je každopádně dát Výš, ať vykukují i na střeše.

MeNadruhou

Pěkné auto,  když už to máš v tom ldd, rád bych si jej zkusil postavit
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

TomasHubik

Jsem rád, že se líbí. LDD je tady: http://tomashubik.cz/temp/offroad_plosina_final.lxf. Jen tedy je tam několik změn, které mi nešly v LDD udělat. V přední části (viz. příloha), vyměň Liftarm 2 x 4 L-Shape za Liftarm 3 x 5 L-Shape vypadá to mnohem lépe. A jak je na střeše černý 9 x 1 frame, vyměň jej za černý 11 x 1 frame.

Ještě jedno doporučení, kabely schovej dozadu do kabiny a protáhni spodem. nejdou potom vůbec vidět a používej pro jízdu a zatáčení ovladač IR Speed Remote Control, s normálním to jezdí moc rychle.

Poprosím každého, kdo to zkusí postavit o nějaký feedback, jak je na tom model, a co zlepšit a jestli se Vám líbila hratelnost.

PS: Momentálně pracuji na Town trucku 8x4 ve stejném měřítku a snad bude mít 6 funkcí :). Pokud to vyjde, opět to udělám v LDD.   

dwo

Slušná práce, už se těším na tu 8x4 :)