Co byste chtěli za nové sety pro rok 2014?

Založil havlik.jakub666, 04.03.2013, 15:55:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

havlik.jakub666

Vím, že je brzy, ale přemýšlím o nových setech už dlouho. Osobně bych uvítal něco z Kashyyku nebo Obi-wanův Starfighter z EII. Třeba s Jangem a Kamiňancem. Ze strá trilogie by mi udělal radost Sandcrawler, který by šel koupit i u nás nebo TIE Bomber či Interceptor ve sprácných barvách (Přece už vydali Advanced, Fighter a Defender). Z CW by byl skvělý nový set s Opressem s robotickou rukou, třeba souboj mezi ním, Maulem a Palpatinem. Když jsme u těch soubojů, mohli by vydat reedici honu na Grievouse s droidama navíc. A nakonec moje přání na UCS. Konečně vydat Naboo Cruiser z EI. Co se figurek týče (zachovám tradičních pět):Obi-wan, Qui-Gonn, Panaka, Amidala a její služebná. A co vy?
LEGO forever

Ethan

Já bych ocenil víc věcí z SWTOR, protože hraju. Filmy mám nakoukané jen párkrát, seriál ještě ne celý, ale do hry občas lognu a loď svojí classy bych docela ocenil (i když tedy hraju smugglera, takže loď je prakticky takový hranatější Millenium Falcon).

Futurion

Citace od: Ethan kdy 04.03.2013, 23:15:10
Já bych ocenil víc věcí z SWTOR, protože hraju. Filmy mám nakoukané jen párkrát, seriál ještě ne celý, ale do hry občas lognu a loď svojí classy bych docela ocenil (i když tedy hraju smugglera, takže loď je prakticky takový hranatější Millenium Falcon).

Konečně můj člověk  ;D Letos v létě by mělo vyjít 75025 Jedi Defender-Class Cruiser

Póža

Podle mě pátá série Clone Wars nenabídla příliš mnoho modelů, které by mohly být předlohou setům, možná by mohlo vyjít něco tématického k Maulovu ovládnutí Mandalore (souboj s Palpatinem, což by byla hodně žádaná figurka), ale Maul vyjde letos a pochybuji, že by ho vydali i příští rok.

Možná by taky nebyly špatné sety inspirované honem na Ahsoku nebo podsvětím Coruscantu. Žádnou novou loď nebo stíhačku, která by stála za zrealizování jsem nepostřehl.

Nesmím zapomenout na svůj sběratelsky prvnotní zájem a to vybudovat si aspoň slušnou armádku klonů, takže bych si nejvíc přál nějaký povedený Battlepack. Nejlépe třeba 501. oddíl, ale pochybuji, že by figurky 501. co letos vyšli dali příští rok do battlepacku, ale podle mě by to šlo hodně na odbyt, protože je to vlastně nejoblíbenější a nejznámnější oddíl. Stačily by lehké úpravy, udělaní třeba dvou stejných klonů, jednoho lehce odlišného a jednoho scout troopere a úspěch zaručen. Každopádně bych si přál návrat k battlepackům se čtyřmi minifigy stejné strany. Sice chápu že sety s obouma stranama po dvou zástupcích vyjdou TLC lépe, ale se čtyřmi minifigy jsou přece jenom lepší.

Thrawn

Citace od: Poza kdy 05.03.2013, 00:44:40
Nesmím zapomenout na svůj sběratelsky prvnotní zájem a to vybudovat si aspoň slušnou armádku klonů, takže bych si nejvíc přál nějaký povedený Battlepack. Nejlépe třeba 501. oddíl, ale pochybuji, že by figurky 501. co letos vyšli dali příští rok do battlepacku, ale podle mě by to šlo hodně na odbyt, protože je to vlastně nejoblíbenější a nejznámnější oddíl. Stačily by lehké úpravy, udělaní třeba dvou stejných klonů, jednoho lehce odlišného a jednoho scout troopere a úspěch zaručen. Každopádně bych si přál návrat k battlepackům se čtyřmi minifigy stejné strany. Sice chápu že sety s obouma stranama po dvou zástupcích vyjdou TLC lépe, ale se čtyřmi minifigy jsou přece jenom lepší.

Souhlas.
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Systematik

Podle mě pátá série Clone Wars nenabídla příliš mnoho modelů, které by mohly být předlohou setům, ...
...Žádnou novou loď nebo stíhačku, která by stála za zrealizování jsem nepostřehl...
A co létající talíř (když už ne mothership) Ohnakova gangu?

Thrawn

Hm, to by rovněž nebylo k zahození  :)

Nehledě na ty dílky, vhodné pro UFO :)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

thunnus

Citace od: Systematik kdy 05.03.2013, 10:56:48
Podle mě pátá série Clone Wars nenabídla příliš mnoho modelů, které by mohly být předlohou setům, ...
...Žádnou novou loď nebo stíhačku, která by stála za zrealizování jsem nepostřehl...

Můžeš prosím poslat link, jak ta loď vypadá?
lego is not a hobby, its the meaning of life :-)

Futurion

Citace od: thunnus kdy 05.03.2013, 13:10:04
Citace od: Systematik kdy 05.03.2013, 10:56:48

Můžeš prosím poslat link, jak ta loď vypadá?

Bude to asi tahle - Rapier One. Taková menší Enterprise  :P

danyboy

havlik.jakub666

Na to jsem zapomněl a koukal jsem na ten díl předevčírem. Navíc Hondo u nás prve nevyšel.
LEGO forever

Ethan

Citace od: Futurion kdy 04.03.2013, 23:39:19
Konečně můj člověk  ;D Letos v létě by mělo vyjít 75025 Jedi Defender-Class Cruiser

To nevypadá špatně, otázkou je cena. Ale pokud to bude za dobrou aspoň v poměru cena/dílky (tedy nebude to příliš drahé jen kvůli značce), tak to asi pořídím.

Futurion

Citace od: Ethan kdy 05.03.2013, 17:17:54
To nevypadá špatně, otázkou je cena. Ale pokud to bude za dobrou aspoň v poměru cena/dílky (tedy nebude to příliš drahé jen kvůli značce), tak to asi pořídím.

Očekávám, že to bude ve stejné relaci jako 9500 Sith Fury-Class Interceptor, tj. kolem 1900 Kč, po pár měsících sehnatelné i o několik stovek levněji.

thunnus

Citace od: Futurion kdy 05.03.2013, 19:04:19

Očekávám, že to bude ve stejné relaci jako 9500 Sith Fury-Class Interceptor, tj. kolem 1900 Kč, po pár měsících sehnatelné i o několik stovek levněji.

Určitě, já ho už viděl za 1000 Kč...

havlik.jakub666

Nic ve zlým, ale tohle stálo přes dva tácy.
LEGO forever

havlik.jakub666

Citace od: havlik.jakub666 kdy 05.03.2013, 19:11:10

A kde?
LEGO forever

Póža

Standartní cena u 9500 Sith Fury-Class Interceptor je 2599,-Kč.

Dingo

Citace od: Poza kdy 05.03.2013, 19:16:53
Standardní cena u 9500 Sith Fury-Class Interceptor je 2599,-Kč.

Kdo kupuje za standartní cenu?

Viděl jsem to cca před týdnem za 1200 včetně pošty.

thunnus

Já to viděl na jednom bazaru, už je to ale dávno pryč. Lákalo mě to, ale vzhledem k tomu, že jsem se zařekl, že nic z TOR sbírat nebudu (jednak abych ušetřil a jednak k tomu už prostě nemám vztah jako k původní a prequel trilogii), tak jsem to nekoupil.

Futurion

Citace od: havlik.jakub666 kdy 05.03.2013, 19:11:10

Nic ve zlém, ale na světě nejsou tři obchody. Já zkrátka nakupuju tam, kde to nad dva nikdy nestálo. Nemluvě o šedém dovozu na aukčních portálech.

"Standardní" tj. doporučenou cenu neberu v úvahu, za tu jsem to ani nikde neviděl a pochybuji, že by to za ni někdo kupoval.

Póža

Nic ve zlém, ale na světě nejsou tři obchody. Já zkrátka nakupuju tam, kde to nad dva nikdy nestálo. Nemluvě o šedém dovozu na aukčních portálech.

"Standardní" tj. doporučenou cenu neberu v úvahu, za tu jsem to ani nikde neviděl a pochybuji, že by to za ni někdo kupoval.

Tak já si naopak myslím, že se najde spoustu lidí, co za to ty plné částky dá. Například v normálních obchodech a hračkářstvích jsou ve většině přeci sety za normální katalogové ceny a pochybuji, že by je nikdo nekupoval. Třeba rodiče, když chtějí koupit dárek dětem tak málokdy hledají na internetu nejlevnější ceny, ale prostě vidí v obchodě a berou.

Samozřejmě něco jiného je situace nás členů tady na fóru, co se zajímají i o nejvýhodnější nákup (protože jinak by to při těch množství lega ani nešlo), ale uvědomte si, že jsme v menšině.

Futurion

Citace od: Poza kdy 05.03.2013, 22:47:46

Tak já si naopak myslím, že se najde spoustu lidí, co za to ty plné částky dá. Například v normálních obchodech a hračkářstvích jsou ve většině přeci sety za normální katalogové ceny a pochybuji, že by je nikdo nekupoval. Třeba rodiče, když chtějí koupit dárek dětem tak málokdy hledají na internetu nejlevnější ceny, ale prostě vidí v obchodě a berou.

Samozřejmě něco jiného je situace nás členů tady na fóru, co se zajímají i o nejvýhodnější nákup (protože jinak by to při těch množství lega ani nešlo), ale uvědomte si, že jsme v menšině.

Tou menšinou bych si nebyl tak jistý. Nežijeme za průmyslový revoluce. Většina lidí už ví, co je e-shop, jak v něm nakoupit a kde porovnávat ceny. Samozřejmě, že za katalogovky někdo nakupuje, ale právě to bude ta menšina. Data k tomu nemám, je to jen můj skromný názor jako někoho, kdo se kolem e-shopů vzdáleně motá.

Matošo

Vzhledem k tomu, jak se postupně vyprázdňují a znovu naplňují regály ve všech těch Pompech a Bambulích, tak lidí, kteří kupují za katalogové ceny je stále velmi, velmi mnoho.
Ostatně míra zastoupení prodeje na internetu (obecně) proti kamenným obchodům bylo někdy před Vánoci asi 14%...

Raistlin M

Citace od: Matošo kdy 07.03.2013, 16:16:51
Vzhledem k tomu, jak se postupně vyprázdňují a znovu naplňují regály ve všech těch Pompech a Bambulích, tak lidí, kteří kupují za katalogové ceny je stále velmi, velmi mnoho.
Ostatně míra zastoupení prodeje na internetu (obecně) proti kamenným obchodům bylo někdy před Vánoci asi 14%...
Tak vzhledem k tomu, že velké množství kamenných obchodů má i eshop to může být lehce zkreslená statistika. (tím myslím, že někdo nakoupí na eshopu ale obchod se tváří jako kamený a nerozlišuje to do nějakých statistik, bo je to zbytečná pruda navíc) Průběh zbytku roku taky bude vypadat jinak, než období, kdy lidi popadnou na poslední chvíli do ruky první věc, co je po ruce a spěchají 24. odpoledne domů.

Za plnou cenu už obecně moc lidí nenakupuje skoro nic. Možná potraviny. Lidi si už na slevy zvykli. Ani v těch Bambulích a Pompech už neprodávají jen za katalogovku. Pořád mají nějaké akce (třeba i jen 5%).