Raistlinova pozemská sbírka

Založil Raistlin M, 25.02.2013, 18:56:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Raistlin M

V tomto tématu budu vystavovat vše ostatní, co se nebude týkat Space tématu. Tedy City, Castle, Pirates, Adventurers, nebo třeba Western.

Dnešní ochutnávka začíná tématem Arctic

Set 6573 - Arctic Expedition mám dvakrát, ale první exemplář byl kdysi vytažen z KW bez návodu. Lovit ze sbírky ho k prodeji už nebudu, tak si po příchodu tohoto i s krabicí nechám oba. Arctic byl vždy zajímavý těmi teplými čepicemi. Než Lego zkazilo trh CMF, bylo to něco extra.
Druhým setem je skvělá základna  6575 - Polar Base. Kompletní vybavení pro vědce, dobré spojení i pro případ nějaké nemoci či zranění z ní dělá skvěle hratelnou věc. Když jsem klukům dal oba zmíněné sety na hraní, tak jsem od nich měl klid na hodně dlouho.
Ač někomu téma Arctic nemusí sedět, tak je to svým zaměřením ideální případ Lego-setu, kde se snoubí hra se "vzděláváním". Obzvláště návod k základně obsahuje spoustu autentických fotek a děti se zajímají o to, k čemu je to dobré.

Pokračovat budu v dalším threadu tématem Town

Hardegon

Ta polární základna je jedním ze setů, které bych si někdy chtěl pořídit. V katalogu mě vždycky učarovala a hodně dlouho v ní bylo spousta unikátních dílů. Navíc tohle téma má svou atmosféru a v LEGU se už prakticky neobjevilo.

Raistlin M

Pokračume tedy s něčím z Townu

První foto Začněme u bydlení. Co mi v současné době u Lega chybí jsou domečky. Žádná pompézní hlavní třída, nebo neobyvatelný Creator house. Útulná chatička, nebo domek, kde se dá bydlet.
První fotka tedy ukazuje chataře. Paní už něco griluje a pán se zjevně vrací z výčepu na kole. Set 6592 - Vacation Hideaway mi udělal před časem velkou radost a moc se mi ho nechce rozebírat. Stejně tak už pokročilejší domek 6360 - Weekend Cottage, kde se zjevně vařilo dnes už uvnitř a venku je prostor k relaxaci mezi květinami bez zápachu uhlí a pálící se klobásy.
Opět oba sety velmi dobře hratelné.

Druhé foto Tady už jsme se rozhodli vycestovat na výlet s obytnými přívěsy. Sety 6590 - Vacation Camper a 6694 - Car with Camper vytěžují z tohoto tématu a ze 4 studů šířky maximum. Pevná konstrukce a příjemné jízdní vlastnosti. S vidinou kšeftu se nám tam připletl i 6601 - Ice Cream Cart.
Budu se opakovat, ale pro mě zcela vyhovující a nenalézám vadu. Bez zbytečných opičáren, psycho barviček a licencí (nějaký road-movie by se jistě našel) set, který plní svůj úkol. Děti hlásí nadšení!

Třetí foto Tady už se věnujeme i serióznějšímu tématu, abychom se následně odlepili od země. Klasická a nádherná 6369 - Garage s možností opravit jakékoliv osobní vozidlo je ideální součástí každého správného města. Vybavení dostetčné a hezká barevná roleta. Dle mého nemá chybu. Letecký set 6687 - Turbo Prop I je trochu běžnější záležitostí, ale mám slabost pro Lego letadla postavená z dílků a ne pomocí výlisku.
Testováno na pětiletém opraváři pilotovi a žádný dílek se neulomil ani při nízkých přeletech stroje nad garáží.

Čtvrté foto Toto je naprostá letecká klasika a považuji tento set za jeden z klenotů své sbírky. Neřeším jeho cenu a běžnost, jen mi prostě přirostl k srdci. 6345 - Aerial Acrobats se všemi nálepkami jsou nádherným kouskem do vitríny a nezklamou ani při uspořádání divoké akrobatické soutěže v obýváku. Neodolal jsem prosbám a svěřil zkušebnímu pilotovi, který mě sledoval napjatě při focení. Všechny dílky zůstaly na svých místech a set může spokojeně čekat, jestli se rozhodnu ho rozebrat, nebo uchovat oddělený pro další výstavku.

Příště snad nějaké Pirates sety, nebo Western

Icewalker

Moc pěkné to máš. Teď zpětně se mi série Arctic líbí víc, než za svého času (ačkoli prvotní návrhy z 80 či 90.let byly ještě lepší). A s útulnými domky je to dnes poskrovnu, to máš pravdu. Tyhle chatky jsem měl rád, měli jsme je v mateřské škole ;D
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

RUL

Roztomilé sety, hlavně mlaskám nad těmi obytnými přívěsy, to byly vždy mé vysněné sety, jen se mi je ještě nepodařilo získat jakožto MISB.