(Vlastní) Hrad Rumpálek

Založil Kuba, 24.02.2013, 11:41:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

Po dlouhé době představuji svou novou a zatím největší stavbu "Hrad Rumpálek". Obyvatelé hradu jsou mí oblíbení royal rytíři. V Rumpálku  nechybí ani služebnictvo, kuchař, čeledín, kovář a vězeň. 

Rozměry:
plocha - 64cm x 103cm
nejvyšší věž - 70cm

Odkaz na všechny fotky:
http://jukuruku.rajce.idnes.cz/Hrad_Rumpalek

Snad se vám bude stavba líbit.

Izmael10

Nádhera. Toto si určite zaslúži TOP-ku.

nerow

Jako celek pěkné. Dojem trochu kazí neuhlazený terén před hradem a méně kvalitní fotky.

Aki

Já myslím, že je to fajn. Docela rád bych to viděl na výstavě v Lipně. Nechceš to připojit k castle dioramatu? Docela dobře bych si to tam dovedl představit.

Hardegon

Pěkný hrad. Trochu mi to připomíná moje stavby. Na terénu by se možná dalo ještě trochu máknout, ale hlavně to dnes všudypřítomný zaplevelení stonkama kytiček. Rozhodně ale palec nahoru  ;)

Kuba

Aki: O výstavě jsem přemýšlel. Pokud by byla zajištěna doprava, tak to na Lipno poskytnu. Jsem totiž až z Ostravska a rozměry kufru mého auta neodpovídají rozměrům hradu. Hrad je jeden celek, takže bych to musel pro převoz nasunout na nějakou desku a přenášet to na desce. Popřípadě, pokud by se konala i nějaká menší výstava blíže Ostravsku, nebyl by také problém. Minimálně rok ho nechám v celku.

nerow: Mám bídný foťák a focení je mou slabší stránkou. Zkusím poprosit bratrance který fotí, aby mi to někdy přijel nafotit.

frantoka

Krásne dielo, dobre sa na to pozerá, akurát škoda tých troška sychravejšých fotiek.  :o

Mtron

Nádherná práce, klobouk dolu. Terén je i mojí slabou stránkou. Většinou to, ale bývá nedostatkem materiálu.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Mr. Cube

Pěkné dílo jako celek i v detailech.  :)

blackjoe

Pěkně stvárněný hrad. ;)

linhi

Ano je to pěkný hrad,ale ještě by to něco chtělo vyladit,některé věci mi nesedí,ale palec nahoru....
Na TOPku tomu ale ještě podle mne kousek schází,to ovšem nechám na ostatních.

William

Mně se to velice líbí, a nevidím tam ty nedostatky co jiní. Ale já nejsme hradař jsem jen pozorovatel, takže za mě rozhodně topka. Jediný nedostatek jsou fotky, ale to jsi již psal, že s tím něco uděláš.

Kuba

Děkuji za pochvaly.

Hardegon: Co se týče terénu, chápu že by to šlo zmáknout i lépe. Ale dodnes jsem nákup kostek na terén (zelená) nějak zanedbával, a musel jsem improvizovat s tím co jsem měl. Při nákupech jsem se soustředil vždy především na šedou. Teď už je šedé dost, tak pro další stavbu se pokusím připravit i na ten terén.  Ale s uhlazením budu mít problém asi vždy...   ;D

Jean Vallette

Ahoj,
moc pěkné. Z hlediska obranyschopnosti by možná ještě chtělo trošku pořešit to předpolí, v jádře by pak byla slabým místem ta dřevohlinitá obytná nástavba v jednom z čelních rohů. Jinak pěkné, hodně věží, vypadá to impozantně.  :)

Sanna

Líbí se mi prostorové řešení stavby. Jako celek hezké. Hodně pěkně na mě působí řeka protékající pod mostem a stáčející se dolů kolem hradu. Terén by mohl být více propracovaný a roubené nástavby na věžích na mne působí spíš jako část chalupy posazené na věži.

Ryxe

Hrad jako takový je dle mého povedený, najde se tam pár pěkných detailů a líbí se mi, že je i dost členitý. Na TOPku bych to sice ještě za sebe neviděl, je tam ještě pár věcí, které by zasloužilo vylepšit. V terénu jsou ještě rezervy. Příště bych se zaměřil na realističtější pojetí. Myslím, že i z těch dílků, co jsou použity by se dal udělat líp, jen je jinak poskládat. A také bych se trochu zaměřil na ty dřevěné nástavby na věžích, nějak mi tam moc nesedí. Ještě jsem si všimnul, že u nepravoúhlých zdí, máš malé mezírky mezi zdí a terénem. Tam by se to dalo krásně zamaskovat obestavěním té zdi pomocí třeba zelených a šedivých slopes a nějakou tou květenou. Hned by to výslednou stavbu hodně zvedlo ;)
Nicméně, jsem rád, že tu někdo po dlouhé době odprezentoval takto větší a náročnější stavbu a držím palce do dalšího stavění ;)

Kuba

V současné chvíli se řeší začlenění hradu do Castle dioramatu na Lipno.Vypadá to, že to vyjde, tak se pokusím terén ještě nějak upravit a zahladit. Něco málo terénu se ještě pro začlenění přistaví.

Ryxe:
S úhly jsem si hrál poprvé, a po pravdě jsem rád, že jsem to zvládl alespoň takhle.  ;) Nezdá se mi, že bych tam měl mezírky, spíše zeď místy přesahuje před skálu. Zasílám podrobné foto míst pod 2 ze 3 šikmých zdí. Pod zdí mám dány tiles aby nevznikly škvíry a bohužel nemám moc rezervu na to, abych stěny nějak rozumě obestavěl slopes. Na tomto hradě už do toho nejspíš zasahovat nebudu. Ale co se týče uhlů na hradech, byl bych vděčný za pár rad jak nejlíp na úhly, a jak spojovat a uhlazovat skály, které mají jiný úhel vůči stěnám a budovám, obestavění, jak zasadit nejlépe celou budovu do skal a terénu v jiném úhlu a ať je to pevné, atd... A hlavně bych chtěl vidět něco členitého hodně z blízka v reálu (ne jen fotku, nebo stavbu přes vitrýnu). Předpokládám, že stavěcí víkend na Lipně by mohlo být to správné místo. Do budoucna bych se pustil i do mnohem členitějších staveb, ale zatím chybí právě zkušenosti.
Co by se dalo zlepšit na nástavbě na věžích? Pokud bude čas, chuť a potřebné dílky. Mohl bych s tím do Lipna ještě taky něco udělat.

Izmael10

Skús tu nadstavbu veže spraviť iba z hnedej a bude to lepšie.  ;)

Kuba

Jestli myslíš tu nižší, tak již nemám hnědé (Brown, Reddish Brown) oblouky. U českých prodejců, byly dříve nedostatkové zboží. Teď jsem to zatím neověřoval. Mohl bych zkusit černou, ale ke zbytku hradu by se nehodila, jelikož na jiných částech hradu jsou použity béžové barvy, nikoliv černé.

linhi

Promiň,ale to bylo právě to co mě tluče do očí,ty věže s tan barvou se to prostě strašně pere....
Do Lipna času dost,pokus se to nějak vyřešit,ale černé dílky neeeeee

Aki

Variant je několik. Můžeš prostě jen nepoužít žádné oblouky s okýnky a udělat jen palisádovou stěnu s cimbuřím na kterém bude rovnou střecha. Vzniknou ti tak vlastně obdélníková okénka. A historicky to bude vcelku věrné. Variantu na to stavěl Radegast.
Nebo vzít plate a udělat něco na způsob linhiho ochozu na kulaté věži, nebo nakoupit ještě pár dílů a udělat něco takového: link
To jsou inspirace pro "barevné" verze věží. Také se ten ochoz dá udělat jen v šedé....

Jean Vallette

Citace od: Ryxe kdy 25.02.2013, 12:19:00
Nicméně, jsem rád, že tu někdo po dlouhé době odprezentoval takto větší a náročnější stavbu a držím palce do dalšího stavění ;)

Naprostý souhlas.  :)

Colonel32

Citace od: Izmael10 kdy 24.02.2013, 11:50:37
Nádhera. Toto si určite zaslúži TOP-ku.

Skoro by bylo vhodné, abyste vymysleli nějaký způsob, co s TOPkami dělat do budoucna. Možnosti jsou cca takovéto:

- (konec) TOPky se řestanou udělovat úplně, nebo i staré zruší
- (diktatura) Najde se nová oběť na moderování sekce CaP
- (bezvládí) Každý si je bude ke svým dílům přidávat, jaks se mu zlíbí
- (dohoda) Každý si je bude dávat sám, pokud mu to doporučí dostatek čtenářů
- (dohoda + zásah shora) Bude je udělovat globální moderátor na základě přání čtenářů

Colonel32

Hrad jako takový je, řekl bych, celkem dobrý. Prezentace ovšem, na druhou stranu, je docela strašná, tedy především ořez fotografií. Myslím, že v tuto chvíli by bylo nejlepší nachvíli odložit stavění a trochu zapracovat na úrovni focení a prezentace, protože mizerná prezentace stáhne k zemi dílo sebelepší. A ono to rozhodně není jen o "starém bídném foťáku" - i s horší mašinou se dají dělat dobrá kouzla, ale musí se to pořádně (správně) nasvítit. 

Kuba

Coloneli:
Hrad jsem fotil pouze za denního světla. Někde tady na fóru jsem se dočetl, že je to dobré řešení. Co se týče osvětlení, nejdřív jsem to zkoušel osvětlit svítilnou a lampou, ale vždy se našlo místo kde to házelo stín. Nemám na to asi cit. Nechci se ale dostat v mém vlákně mimo téma a řešit tu focení. Takže pokud máte nějaké rady, rád si je přečtu, ale přes SZ. A ořez:  když se podívám na své staré díla, tak to směřuje k lepšímu :) . Ořez jsem dělal v Gimpu. S tímto programem jsem se seznámil den před prezentací Rumpálku, ale ještě se mám co učit.  ;) Gimp je předpokládám dostačující, ale pokud by někdo doporučil lepší program na ořezy, budu rád.

A ohledně těch topek. Za sebe si myslím Coloneli, že udělovat si tuhle veřejnou pochvalu sám je hloupost. Celé by to pak ztratilo na objektivitě. Mě se líbí možnost, že na doporučení čtenářů topku udělí někdo z moderátorů. Na tohle téma by asi bylo nejlepší založit samostatné vlákno.

Kuba

Našel jsem doma v zásobách 8 x hnědé okénko (Window 1 x 2 x 2 Flat Front). Tak jsem zkusil předělat menší z věží. Vypadá to lépe? Pokud ano, ještě bych  dvě přikoupil. Z kratší části stěny vyšlo jen jedno okénko a zdá se mi, že jedno je málo. Pokud né, tak budu zkoušet dál... , ještě přemýšlím co udělat, aby lépe vynikly trámy pod nástavbou.
Na větší věži se mi to hrazdění celkem líbí. Ale když jinak nedáte, zkusím taky něco vymyslet??  ;D

Aki

Bednění na menší věži vypadá mnohem lépe. Ty dvě okénka bych taky ještě doplnil.
Na větší věži bych také byl pro hrázdění, ale otočil bych ty barvy. Takhle je divné, ty světlé trámy a tmavé plochy.

Kuba

Ok. Na větší věži pro změnu dokoupím dva tan oblouky a otočím barvy.  ;)

linhi

Hned je to lepsi! Jen tak  dal! Urcite otoc ty barvy

Kuba

Přišly kostky, takže jsem se tento týden pustil do úprav. Na větší věži jsem vyměnil barvy na hrazdění. Dále jsem celý panel, na kterém stojí hrad, rozšířil o 16 studů. Na základě domluvy s Akim na něm vede cesta, a aby na cestě nebylo pustoprázdno, dovolil jsem si na ni vyskládat svou armádku Royal rytířů. Ze zelených zbytků, co zbyly z rozšíření, jsem se pokusil trochu vyrovnat terén před hradem (ale už toho bylo málo). Příští týden by mi měly přijít ještě nějaké drobnosti na rytíře, 3 Bardingy na koně, okýnka do bednění menší věže a ještě trochu zelené na terén. Poté nechám udělat nějaké finální (lepší) fotky a snad bude poté hrad působit lépe.  ;)