hladanie dieliku / setu

Založil TUKE, 21.02.2013, 10:46:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TUKE

Ahojte,

mám dotaz, neviem či sa to tu niekde nachádza, ale skúsim to.
Keď mám doma box lega s mixom v ktorom prakticky neviem čo je za stavebnice a chcel by som to zistiť, ako podľa jednotlivých dielikov nájdem set v ktorom sa to nachádza? A keď hlavne ani neviem ako sa ten dielik volá ...

MildaPajda

Dobré je si vybrat nějaký "ne uplně standartní" díl a podle něj se to snažit najít na bricklinku, nebo peeronu.
Asi to nedohledáš podle bricku 1xX nebo plate 1xX a pod... ;)

Nebo to slušně vyfotíš a plácneš sem, třeba to někdo pozná a pomůže ti.

M.
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

William

Přesně tak, neobvyklé dílky, samolepky, baseplate, minifigy..
Problém s tou neznalostí dílků je problém, chce to trefit kategorii a pak už se to dá.

Will

TUKE

ďakujem Vám obom. A keď nájdem ten dielik na bricklinku, tak kde tam nájdem,že v ktorom sete sa to nachádza?

MildaPajda

Citace od: TUKE kdy 21.02.2013, 12:56:34
ďakujem Vám obom. A keď nájdem ten dielik na bricklinku, tak kde tam nájdem,že v ktorom sete sa to nachádza?

ufff... děláš si pr**l? ...  >:D  ::)
Už jsi někdy ten BL aspoň otevřel? ...  ;)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

MiHo

A keď nájdem ten dielik na bricklinku, tak kde tam nájdem,že v ktorom sete sa to nachádza?

V posílením sloupci Known Colors: ťukneš na příslušnou barvu dílku.

TUKE

Citace od: miho kdy 21.02.2013, 13:08:15
A keď nájdem ten dielik na bricklinku, tak kde tam nájdem,že v ktorom sete sa to nachádza?

V posílením sloupci Known Colors: ťukneš na příslušnou barvu dílku.

ďakujem ;)

otaznik

Kliknul jsi na BL na tlačítko HELP?

pryb

Jak už napsali ostatní - nejjednodušší je najít nějaký charakteristický díl a podle dílu pak na BL hledat, v kterých setech to je. Charakteristický díl je:
  Díl neobvyklý (Light Gray Tail Wedge).
  Díl obvyklý, ale v neobvyklé barvě (což může být klidně prachobyčejná modrá) - Plate, Modified 1 x 2 with Door Rail.
  Díl zcela obvyklý, ale v neobvyklém množství (Dark Bluish Gray Brick 2 x 2 Corner je v 77 setech, ale když jich je tam přes 200, bude to asi jasné).

Slibná jsou v tomto ohledu i minifig torsa, díly s potiskem/samolepkou (byť samolepka může být na dílu, na který nepatří).

K hledání dílů na BL - novější díly mají zespodu vylisované čtyř až pětimístné číslo - podle toho se dá hledat na BL. Pokud se nic nenajde, tak jsi to buď špatně přečetl a zaměnils číslici, nebo jde o díl s více variantami a za číslo je třeba přidat hvězdičku.
Pro vyhledávání torz (je jich strašně moc) se mi nejvíc osvědčilo jít na BL přes Catalog->Colors->vybrat díly v barvě torza->vybrat Minifig, torso assembly - a pak je všechny projít.

Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

TUKE

Citace od: pryb kdy 21.02.2013, 20:29:37
Jak už napsali ostatní - nejjednodušší je najít nějaký charakteristický díl a podle dílu pak na BL hledat, v kterých setech to je. Charakteristický díl je:
  Díl neobvyklý (Light Gray Tail Wedge).
  Díl obvyklý, ale v neobvyklé barvě (což může být klidně prachobyčejná modrá) - Plate, Modified 1 x 2 with Door Rail.
  Díl zcela obvyklý, ale v neobvyklém množství (Dark Bluish Gray Brick 2 x 2 Corner je v 77 setech, ale když jich je tam přes 200, bude to asi jasné).

Slibná jsou v tomto ohledu i minifig torsa, díly s potiskem/samolepkou (byť samolepka může být na dílu, na který nepatří).

K hledání dílů na BL - novější díly mají zespodu vylisované čtyř až pětimístné číslo - podle toho se dá hledat na BL. Pokud se nic nenajde, tak jsi to buď špatně přečetl a zaměnils číslici, nebo jde o díl s více variantami a za číslo je třeba přidat hvězdičku.
Pro vyhledávání torz (je jich strašně moc) se mi nejvíc osvědčilo jít na BL přes Catalog->Colors->vybrat díly v barvě torza->vybrat Minifig, torso assembly - a pak je všechny projít.

Ďakujem :) Už mi to ide  ;D

pryb

Citace od: otaznik kdy 21.02.2013, 20:22:29
Kliknul jsi na BL na tlačítko HELP?
Týden experimentování ušetří až dvě hodiny čtení manuálu.  ;D
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

TUKE

Mám ďalšiu otázku a musím povedať,že som na ňu aj skúšal nájsť odpoveď.
Chcel by som vedieť,že na bricklinku, mám nahádzané dieliky vo "wanted List" a či je tam možnosť,že by mi ukázalo obchody, kde je možné kúpiť tieto dieliky naraz?
Neviem či som sa dobre vyjadril, akože mám x dielikov a či mi to vie ukázať obchod v ktorom sú všetky a nemusím robiť objednávky v troch ale stačí v jednom.

Měch

Experimentovat, experimentovat...
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

TUKE

Ďakujem  :-[       .......ja sa polepším  ;)