Dirt Crusher - problémy

Založil janis, 26.01.2006, 13:59:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

janis

Přeji dobrý den,
máte někdo problémy s autem 8369 Dirt Crusher?
Dostali jsme ho jako dárek k Vánocům, tedy bez dokladu o zakoupení. Auto reagovalo jen v dosahu +- 50 cm od vysílačky, a nebo tehdy, když anténu na autě někdo držel. Což při rychlosti auta není slučitelné se životem:-) Měnili jsme baterii ve vysílačce, opakovaně nabíjeli akumulátor, ale beze změn, nepomohlo ani přepínání kanálů. S mou vysílačkou a s mou baterií jiné DC fungoval bez problémů. Zavolal jsem LEGO Trading s.r.o., kde mi velmi ochotně navrhli výměnu kus za kus, včera mi ji jejich obchodní zástupce doručil až domů novou originál krabici. 100% spokojenost s přístupem k zákazníkovi.  Nové auto sice jezdí jako drak, ale jen asi 3 minuty, pak se baterie vybije (asi). Auto sice natáčí přední kola, hnaná náprava však jen cuká, netočí se. Po třech hodinách nabíjení auto opět vyrazí, aby po třech minutách opět dojezdilo. Dotaz: Je možné, aby se baterie chovala takhle nezodpovědně? Je třeba ji nabíjet opakovaně několikrát, než začne fungovat normálně, tj. vydrží aspoň 20-30 minut? Je možné, abych měl tu smůlu a dostal dvě stejné lega, které nefungují? Než se znovu obrátím na LEGO Trading s.r.o., prosím o Váš názor. Díky.
Janis

Lomax

Můj je bez problémů (ale už ho mám delší dobu).

Cukání je normální v případě, že je baterie (téměř) vybitá. Způsobují to ty samé obvody, které zamezují přetížení motorů a baterie za normálního provozu (zaseknuté kolo apod.).

Normální výdrž je taková, jak píše TLC, tedy do 20 minut nepřetržitého provozu na jedno nabití, v náročnějším terénu méně, třeba 10 - 15 minut. Baterii není třeba nabíjet několikrát, naopak, to jí škodí. Pokud to vaše vyžaduje, je s největší pravděpodobností vadná.

A jestli je to možné, dva vadné za sebou? Rozhodně. :) O tom bych mohl vyprávět (tedy ne zrovna o DC).
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

stambi

mám, resp. měl jsem stejný problém s LEGO RC SUPERSONIC
viz moje recenze: http://www.stambi.wz.cz/lego/rc.htm
mě pomohla jediná reklamace, štambi

janis

Díky za odpovědi.
Po necelém měsíci musím říct, že baterie už dostala (relativně) rozum. Auto už vydrží na jedno nabití i patnáct minut. To klukům bohatě stačí na to, aby i přes maminčin zákaz omlátili všechny rohy v bytě :-)
Venku na lehce namrzlém sněhu to sviští docela slušně, jen to chce plynulý rozjezd, jinak se drtič zahrabe zadními koly do sněhu a nemá šanci vyjet.
Konstrukce vozítka se zatím jeví nad očekávání odolná. Tak uvidíme, jak se nám bude dál vybarvovat jeho akumulátor.
Až budu mít další problém nebo naopak pozitivní postřeh, ozvu se.

otaznik

Citace od: janis kdy 20.02.2006, 15:38:36
Díky za odpovědi.
Po necelém měsíci musím říct, že baterie už dostala (relativně) rozum. Auto už vydrží na jedno nabití i patnáct minut. To klukům bohatě stačí na to, aby i přes maminčin zákaz omlátili všechny rohy v bytě :-)
Venku na lehce namrzlém sněhu to sviští docela slušně, jen to chce plynulý rozjezd, jinak se drtič zahrabe zadními koly do sněhu a nemá šanci vyjet.
Konstrukce vozítka se zatím jeví nad očekávání odolná. Tak uvidíme, jak se nám bude dál vybarvovat jeho akumulátor.
Až budu mít další problém nebo naopak pozitivní postřeh, ozvu se.

Je potřeba nezapomínat, že zima mám na baterie neblahý vliv.