(Vlastní) Gondorská armáda - projekt

Založil Izmael10, 20.02.2013, 12:59:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jean Vallette

Citace od: Raistlin M kdy 25.02.2013, 08:48:13
Konec konců, kolik lidí, co tu prezentujou, že sbírají LOTR a mají ho rádi, znalo LOTR před filmama?
Letos v lednu jsem si znovu pročetl Hobita i LOTR k 20. výročí prvního přečtení.  :) A rozpaky nad některými prvky filmové adaptace sdílím. O to více, že se teď, díky masivnímu merchandisingu, pevně usazují mezi fanoušky... Ale co už. Před dvaceti lety jsme si dělali legraci, když někdo nakreslil Tolkienova elfa s "anténovýma" špičatýma ušima. Dnes je to přesně naopak.  ::)

Zpět ke Gondorské armádě - Hraničáři z Ithilienu vypadají skvěle.  ;)

Izmael10

Denethor

otaznik

Citace od: Raistlin M kdy 25.02.2013, 08:48:13
To je těžké. Podle knihy byl Gandalf moudrý muž. Podle filmu chvílemi nepříjemný dědek a exorcista.
Podle knihy byl Elrond moudrý muž, co miloval svou dceru a snášel její rozhodnutí. Podle filmu panovačný manipulátor bez schopnosti i jen navenek ovládnout své emoce.
V knize je Aragorn důstojný muž s přirozenou autoritou. Když povstane s mečem v ruce uprostřed Rohanských, vstal král. Ve filmu je to playboy po chlastačce.
Tak si vyber.

Lego je podle filmu. Film je na motivy LOTR.  Tedy ... postavy se shodují a moc jich tam nechybí, ale jinak film podléhá Hollywoodským schématům, aby se to prodalo i "mastňákům". ;) A pokud tam něco chybí a něco je zase navíc, už nefunguje výmluva, že to mohlo být ještě delší. Konec konců, kolik lidí, co tu prezentujou, že sbírají LOTR a mají ho rádi, znalo LOTR před filmama?

Hmm, tak já to vidím úplně obráceně. Knihy jsem četl dlouho před tím, než jsem viděl film, přečetl jsem si je i po filmu a musím říci, že v kině a před TV jsem se bavil mnohem více, než při čtení - a není to tím, že bych rád nečetl.

Možná nejsou postavy přesně podle knih (vizáž), ale to na mém názoru nic nemění.

Raistlin M

Citace od: otaznik kdy 27.02.2013, 00:55:04
Hmm, tak já to vidím úplně obráceně. Knihy jsem četl dlouho před tím, než jsem viděl film, přečetl jsem si je i po filmu a musím říci, že v kině a před TV jsem se bavil mnohem více, než při čtení - a není to tím, že bych rád nečetl.
To se ale asi nevylučuje příliš s tím, co jsem psal. Změny ve filmu jsou vlastně udělány právě za tím účelem, aby se člověk bavil. Dokonce jsou tam mnohem "zábavnější" pasáže, kdy Frodo se Samem a Glumem jdou pustinou. Mě vadila spíš změna charakterů, které v knize byly prostě trochu jinak vykreslené, jiné. A myslím, že to mohlo být ve filmu ztvárněno věrněji a zároveň zábavně, ale asi by to stálo více práce. Exorcistická scéna v Meduseldu byla myslím už za hranicí. Stejně jako dramatické ztvárnění rozhodnutí entů. Naopak Tom Bombadil by byl vítanou, a alespoň na první pohled, vtipnou figurkou. Nemuseli pak taky dělat z Gimliho komika.
Dobře ztvárněných věcí tam určitě bylo výrazně víc, než špatných, ale pro mě je prostě základem stavba charakterů.

germik

Citace od: danyboy2127 kdy 27.02.2013, 17:07:44
Ithilienští hraničáři neměli kulaté štíty nebo se pletu?  :-\

Jak jsem teď koukal tak neměli žádné ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Mr. Cube

Dramatické ztvárnění rozhodnutí entů je jednou z mých nejoblíbenějších pasáží z filmu. Byl jsem velkým fanouškem celého Tolkienova světa ještě před filmovým zpracováním, a beru to jako vizi PJ. A podle mě se PJ převést Pána Prstenů na filmové plátno povedlo, film je prostě jiné médium než kniha, takže všechno tam být nemohlo (nebo mohlo, ale film by měl 20 hodin). I přes některé změny charakterů se mi to prostě líbí - podstata příběhu zůstala. Jediné, co pořád nedovedu překousnout, je zlomení Gandalfovy hole Černokněžným králem Angmaru. Tady to PJ přepísknul (aby to vzápětí napravil další z mých nejoblíbenějších scén, když přijede Rohan na pomoc).

germik

Zlomení hole je mimo mísu, on ho taky nakonec vystřihl a dal jen do rozšířené verze ;). Naopak v rozšířené verzi skončila i pasáž kde nemrtvé vojsko přijde k lodím (a kde pak i mělo zmizet)...
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Izmael10

Rangers of Ithilien

Izmael10

Ďalej som pre Vás pripravil menšiu ozbrojenú jednotku gondorskej armády.

Izmael10

Citace od: Mr. Cube kdy 21.02.2013, 22:27:17
Fakt se mi to zatím líbí. Akorát Rangers of Ithilien by podle mě slušela více zelená. Akorát zelené kápě budou trošku nedostatkovější zboží...

Plánujem ich pár kúpiť v tej zelenej aj keď je to drahé.  ;)

danyboy

Sorry, ale to kopí ze gondorský  moc nehodí. Já bych jim dal to klasické černé ze starých castle.

Hardegon

Popravdě v tom moc podobnost nevidim, jestli to má být tohle...

Izmael10

Hardegon: Viem, že je to podla teba najslabšie LotR army vlákno. Viem, že by bolo lepšie počkať na oficiálne štíty, ale ja potrebujem gondorskú armádu pre moje plánované moci oveľa skôr. Nemienim čakať najskôr do roku 2014 kým sa ich TLC uráči vydať. Potom keď ich TLC vydá tak to možno prerobím, ale zatiaľ to nechám takto.

germik

Já mám takový pocit, že na všechny typy (městských) Gondořanů by stačila ta špičatá helma, + čisté pearl silver brnění (ve filmu ho měli i lučištníci na hradbách mám takový dojem) + nohy (třeba ty co jsi použil), štíty bych jim dal obdélníkové - třeba ty jak měli skřeti ve Fantasy eře se samolepkami - asi nejvěrnější kombinace v poměru k dostupnosti ;)

Hardegon

Citace od: Izmael10 kdy 06.03.2013, 19:05:33
Nemá to byť hento.  ;)

Tak kterou armádu teda stavíš?

Citace od: Izmael10 kdy 06.03.2013, 19:12:13
Hardegon: Viem, že je to podla teba najslabšie LotR army vlákno. Viem, že by bolo lepšie počkať na oficiálne štíty, ale ja potrebujem gondorskú armádu pre moje plánované moci oveľa skôr. Nemienim čakať najskôr do roku 2014 kým sa ich TLC uráči vydať. Potom keď ich TLC vydá tak to možno prerobím, ale zatiaľ to nechám takto.

No kdybys tyhle jednotky používal v nějakém MOCu ze Středozemě, tak bych to bral, když nic lepšího neni. To by bylo bez debat. Ale tohle téma mi přijde jakože oficiální představování vojsk LOTRa, ale zatím si ty výtvory nejsou s předlohou moc podobné.

Izmael10

Citace od: germik kdy 06.03.2013, 19:39:23
Já mám takový pocit, že na všechny typy (městských) Gondořanů by stačila ta špičatá helma, + čisté pearl silver brnění (ve filmu ho měli i lučištníci na hradbách mám takový dojem) + nohy (třeba ty co jsi použil), štíty bych jim dal obdélníkové - třeba ty jak měli skřeti ve Fantasy eře se samolepkami - asi nejvěrnější kombinace v poměru k dostupnosti ;)

Keby mali lukostrelci brnenia tak by im nešiel dať tulec.  ;) Inak ten štít z CMF je IMHO celkom vhodný.

germik

Obrázek sice malý, ale je vidět že brnění mají - myslím že toulec není nutný, stačí luk ;)

Mr. Cube

Citace od: Izmael10 kdy 06.03.2013, 20:45:54
Keby mali lukostrelci brnenia tak by im nešiel dať tulec.  ;)

...ale šel, akorát by byl trochu ohnutý, což není asi 100% korektní LEGO přístup. Řeším teď to samé s kušaři z armády uruk-hai.

danyboy

Citace od: Mr. Cube kdy 07.03.2013, 07:50:24
Citace od: Izmael10 kdy 06.03.2013, 20:45:54
Keby mali lukostrelci brnenia tak by im nešiel dať tulec.  ;)

...ale šel, akorát by byl trochu ohnutý, což není asi 100% korektní LEGO přístup. Řeším teď to samé s kušaři z armády uruk-hai.
´

Já také, je to zapeklitá situace.  >:D

Izmael10

Citace od: Hardegon kdy 06.03.2013, 19:58:35
Citace od: Izmael10 kdy 06.03.2013, 19:05:33
Nemá to byť hento.  ;)
Tak kterou armádu teda stavíš?

Jasné, že gondorskú armádu. Som myslel, že moja družina má  meče aj luky. Tí na obrázku majú iba kopije a štíty + sú v inej formácii.  ;)

Hardegon

Citace od: Izmael10 kdy 07.03.2013, 21:38:35
Jasné, že gondorskú armádu. Som myslel, že moja družina má  meče aj luky. Tí na obrázku majú iba kopije a štíty + sú v inej formácii.  ;)

Bez odhledu na to, co mají v ruce nebo jak stojí, tak se to stejně nepodobá...

Izmael10

Hardegon: Na eurobricske mi napísal jeden Holanďan, že sa mu ten štít páči. Takže sto ľudí sto chutí.  ;)

Hardegon

Citace od: Izmael10 kdy 10.03.2013, 15:20:59
Hardegon: Na eurobricske mi napísal jeden Holanďan, že sa mu ten štít páči. Takže sto ľudí sto chutí.  ;)

Já bych napsal, že to sice může být pěkný, ale předloze to prostě podobný neni. Ale smysl to asi nemá, tak už mlčim  :-X

Colonel32

Citace od: Hardegon kdy 10.03.2013, 15:28:20
Ale smysl to asi nemá, tak už mlčim  :-X

Tak mu to prostě zakaž  >:D