Velké Technic pneumatiky

Založil kladovec, 29.01.2013, 08:03:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

kladovec

Mám dvě pneumatiky z Power pulleru a řešil jsem problém s jejich deformaci při zatížení. Vyřešil jsem to dutým vláknem, které se používá do polštářů a přikrývek. A zde je výsledek.

otaznik

Mně to přijde bez té výplně reálnější.

Raistlin M

Otázkou je, co to dělá bez výplně za "provozu". Pokud se daný model světlostí blíží nule, či má prvky visící dolu, tak docela chápu potřebu výplně, aby to během jízdy nedřelo, nebo se to nezachytávalo. Pokud se ale jedná o model s větší světlostí a gumy už víc nepruží, či se nepřirozeně více nedeformují, asi bych nevyplňoval. Dle obrázku to tak hrozné není. Ten je ale statický.

kladovec

Když mám pneumatiky bez výplně, tak ten traktor je nakloněný směrem dozadu (vypadá jako dragster při startu). Zadní vzpěry jsou pak jenom jeden stud nad zemí a to je málo. Ta výplň to sice zvedla jenom o další stud ale dle mého názoru to vypadá teď lépe. Protože duté vlákno je měkký materiál, zachovala se i pružnost pneumatiky a ta si stále drží svůj tvar. Žádná šiška nebo ovál se nekoná.

otaznik

Další věc je pak, jestli toto už nejsou až příliš velké nároky na kostky (váha pohyblivého modelu). Přecejen, když to takto prohýbá nějvětší pneumatika, co LEGO dosud vyrobilo...

Raistlin M

Citace od: kladovec kdy 29.01.2013, 22:39:40
Když mám pneumatiky bez výplně, tak ten traktor je nakloněný směrem dozadu (vypadá jako dragster při startu). Zadní vzpěry jsou pak jenom jeden stud nad zemí a to je málo. Ta výplň to sice zvedla jenom o další stud ale dle mého názoru to vypadá teď lépe. Protože duté vlákno je měkký materiál, zachovala se i pružnost pneumatiky a ta si stále drží svůj tvar. Žádná šiška nebo ovál se nekoná.
Tak potom výplň má svůj smysl. :-[ Mně se to na té fotce už zdálo tak, jak to teď popisuješ.

otaznik

Asi bych měl zavést tady na kostkách speciální vlákno, které se bude věnovat tématu mě/mně.  :)

blindmelon

Citace od: otaznik kdy 30.01.2013, 09:58:46
Asi bych měl zavést tady na kostkách speciální vlákno, které se bude věnovat tématu mě/mně.  :)
Mně to nevadí. ;D
Hezký den, Blindmelon