Jak jste na sebe přísní Bricklinkáři?

Založil Raistlin M, 23.01.2013, 10:45:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Raistlin M

Jak jsem se zase začal věnovat Bricklinku, přišla jedna stará bolest. Rozebírám set a mám potřebu si spoustu setů "vykrást". Docela by mě zajímalo, jak jsou ostatní BL-prodejci na sebe přísní a jak to zvládají. Stejně je to i s "pomocníky". Mají potřebu najednou všechno koupit. Já je odměňuji 10% slevou na vše, co přeberou. Mám tedy dva dotazy a nechce se mi to řešit anketou.

1) Vykrádáte hodně svůj Bricklink? A pokud ano, děláte to jen při vkládání, nebo zpětně podle potřeby, nebo obojí. ;)

2) Pomáhají Vám děti/sourozenci/rodiče? A jak je odměňujete? :)

MiP

Vidím, že s přístupem "to by se mi mohlo hodit" bojuje více lidí, nejen já  ;D ;D ;D Otázka není IMHO o přísnosti, ale o tom, jestli je člověk více obchodník nebo AFOL:
1) Pokud je obchodník, prodá vše, i vlastní matku, bez mrknutí oka, co neprodá na BL, nacpe jako KW na Aukro ;D >:D
2) pokud je AFOL purista, neprodá ani kostičku
3) pokud je AFOL s duší obchodníka, prodává na BL, ale zajímavé věci nechává

Vše je o vyváženosti AFOL - obchodník. Mám také spoustu věcí, které myslím, že by se prodali velmi rychle, ale je mi je líto prodávat, když jsem je získal např. z KW. Sety zásadně nerozebírám, protože když už mám něco kompletní, je lepší to prodat v kuse, protože v drtivé většině lidi vyberou právě ty zajímavé věci a zbytek zůstane ležet ladem. A mít na BL tisíce položek po pár kusech je cesta do pekla, co se týče pracnosti.

Ještě k pomocníkům, jednou jsem měl studenta na třídění - nikdy více! Musel jsme si pak vše znova projít, byla to hotová katastrofa.
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

Raistlin M

Já rozkládám jen sety nově koupené. Poskládat to někde a pak rozložit je náběh na ránu. I v těch nových je občas něco špatně.
Jsem asi 'AFOL s duší obchodníka. Ono je to s těmi zajímavými dílky půl na půl. Zajímavý díl může způsobit obchod, ale taky může odejít záplava zajímavých dílů za hubičku a nic z toho. Mít na BL spousty položek po pár kusech je chyba při uploadování. ;D Já to teď zpětně musím řešit, protože součástí mé současné inventury je i přeceňování a chci, aby to mělo hlavu a patu a pak jsem se mohl spolehnout, že ceny, kterými chci ovlivnit uploadované dílky, budou smysluplné. Ani zadáčo, protože to někdo v USA má stotisíckrát, ani za draho, protože je spousta lidí na BL, co prodává (jako já) ještě za pravěké ceny.

pryb

Citace od: Raistlin M kdy 23.01.2013, 10:45:44
1) Vykrádáte hodně svůj Bricklink? A pokud ano, děláte to jen při vkládání, nebo zpětně podle potřeby, nebo obojí. ;)
Ano, hodně, kdykoliv. Nemám ho za účelem zisku, ale proto, abych se zbavil přebytků. Primárně kupuju pro sebe.
Co se týče potenciálně zajímavých dílů - jak kdy. Když je dám do BL, dám jim vyšší cenu, aby mi to nikdo nekoupil. :) (Anebo aby to aspoň stálo za to.)

Směj stavět vytříděný sety a půjčovat si je, když zrovna nemaj zaracha. :)
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

Raistlin M

Citace od: pryb kdy 23.01.2013, 18:25:04

Co se týče potenciálně zajímavých dílů - jak kdy. Když je dám do BL, dám jim vyšší cenu, aby mi to nikdo nekoupil. :) (Anebo aby to aspoň stálo za to.)

Směj stavět vytříděný sety a půjčovat si je, když zrovna nemají zaracha. :)

S těmi zajímavými dílky a cenami za ně ... to znám.  ;D

Děti stavět taky smějí, ale jen sety, co mám pro sebe. Na prodej se bojím, že tam nechají nějaký přehlídlý nic moc dílek a já to při rozebírání, před posláním už nezkontroluji, jak to zkontroluji, když to stavím dílek za dílkem.