Systematikova sbírka Ice Planet 2002

Založil Systematik, 31.12.2012, 14:56:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Systematik

Dnešní probuzení bylo super. V devět zvonil pošťák s balíčkem z Německa a já si málem oblíkl kvádro,
protože když přijde téměř poslední kousek do sbírky, stojí to za to.

Balík obsahoval set 6879 Blizzard Baron v nejlepším stavu z těch 3 ks setu, které mám

- ty zbylé jsou jen zažloutlejší - průhledné červené dílky co drží fig v ruce mají být neon oranžové a to vyřešila půjčka z těch 2 dalších ks

Druhou půlku krabice zaplňoval 6898 Ice Sat-V ve skvělém stavu včetně seznamu servicepacků.
Půjde ovšem do krabice od dřívějšího úlovku s cenovkou St. JOHN STREET TOYS (Bridgwater, UK) která byla odesílajícím zplacatěna
a pak mnou znovu slepena Herkulesem - je trošku máčklá, takže případné zkroucení z Herkulesu je fuk

Protože jsem se v průběhu sbírání mnohokrát přesvědčil o tom, že lína huba holé neštěstí, posílal jsem platbu
doplněnou o požadavky, které jistě pochopí každý zažranější sběratel, tedy, krabičky neplacatit,
použít velkou krabici s výplní a adresu napsat jasně aby nedošlo k tahanicím.

Po rozbalení velké krabice jsem si uvědomil, aha, to je ten s izolepama a já na prosbu o neznovuzalepování zapoměl >:(
(zkušenost s 6814 a 6834 od něj) - krabičky byly před x lety zalepeny klasickou páskou a před transportem nějakou
méně lepivou čerstvou. Ta čerstvá šla s minimálním poškozením krabičky sundat, horší to bylo s tou letitou.
Ale i na tu jsem vyzrál. Protože máme v rodině zubaře, dostal jsem se před léty k lecronu

- něco jako pevný skalpel, ale záměrně tupý - používají ho zubaři při míchání hmoty na plomby.

Tím jsem opatrně nadzvednul cípek letité izolepy a pomalu ji odlepil.

Vzniklý problém - co s tím lepivým sajrajtem, který na krabičce zůstal - jsem vyřešil spíše náhodou.
Z pevného povrchu jako je plast, se dá umýt lihem, případně odlepit pomocí čerstvé lepící pásky, což by v tomto případě
trvalo dlouho a hrozilo poškození krabičky. Zjistil jsem ale, že když zasajrajtované místo jakoby promnu, sajrajt se stěhuje.
Tak jsem ho došudlil až ke kraji a na krabičce je to poznat jen při důkladném zkoumání.

Myslím si, že vystavovatelná kolekce to je, téměř poslední kousek do sbírky znamená že nemám klíčenku, plakáty, pohlednice, nášivky, poznámkové papírky a plastové inlaye do dvou největších setů, což jako ,,jediný" chybí.
Teď to jen zduplikovat v MISBu a nebo nějakou pirátskou loď  ;D

Colonel32

Přejmenoval bych téma na Systematikova systematická sbírka Ice Planet.

Systematik

Citace od: Colonel32 kdy 31.12.2012, 15:49:04
Přejmenoval bych téma na Systematikova systematická sbírka Ice Planet.

No...
Citace od: Systematik kdy 31.12.2012, 14:56:30
... nemám klíčenku, plakáty, pohlednice, nášivky, poznámkové papírky a plastové inlaye...
...a katalogy, americký krabice/MISB, s tím vším by se teprve o jisté systematičnosti dalo mluvit. ;)

Colonel32

Ale že máš definované, v jakém pořadí to sbíráš.

William

Gratuluji, představíš nám celou z¨sbírku?

Mtron

Tenhle set 6898 Ice Sat-V je božskej. Jednou jsem si vzal předluhu pro svůj model pro Mtronské bojové oddíly. Uvažoval jsem na výstavu Lipno 2013 věnovat část vitríny jenom setům SPACE 1989 - 1993 - Mtron, Ice planet, Spyrius, Blacktron I,II, Space police I,II, Futuron. Jsou to nádherné sety SPACE, které už nikdy lego netrumfne. Co ty na to ?
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

SpCasPi000

Ja ho (6898) pred dva a pol rokom kúpil najskôr MISB z Nemecka a pred rokom ešte raz LIKE NEW bez boxu za 10e na inzerát, takže tiež patrím do klubu aj keby ste ma nechceli ;)

William

Citace od: Mtron kdy 31.12.2012, 19:30:09SPACE 1989 - 1993 - Mtron, Ice planet, Spyrius, Blacktron I,II, Space police I,II, Futuron. Jsou to nádherné sety SPACE, které už nikdy lego netrumfne.
No, pozapomels na powerminers.

SpCasPi000

William

Ne počkej, power miners je hrozně podceňované a neprávem opomíjené téma. Konkrétně pásové modely jsou výborné.

SpCasPi000

Len 8188 som si nechal na pamiatku, ale celkovo je to príliš detské, takže by som si urobil radšej vlastnú verziu ak budú nejaké torzá vhodné dostupné, ťaženie vzácnych materiálov je síce lákavé a do Space sa isto hodí, ale skôr to vidím na MOC ako použiť originál PowerMiners.

SpCasPi000

Ice Planet vs. Power Miners, to je teda na záver roka súboj  >:D

Replix

Kde jsou ty časy, kdy jsem jako malý kluk měl právě tuto sbírku z Ice planet. I když nebyla úplně kompletní, tak to bylo v tehdejší době mé nejoblíbenější lego. Jakmile jsem začal chodit na střední, tak jsem jednoho dne přišel domů a krabice s legem byla pryč. Rodiče mě asi neměli moc rádi:) Prohlížet tenhle topic je jako vracet se zpět do dětských let. Nyní si plním taky sen a vše se snažím získat zpět. Gratuluji k získání celého setu, mě tehdy chybělo jen to vozítko s naloženou raketou. I když to jsem si nahrazoval jinými vozidli ze základny. Ani nevím proč to tu píšu:) Měl jsem takové nutkání.
Zprávy z planety Nitro ze společenství Theurgs alias Blacktronský rozvoj
http://www.blacktron.banda.cz/

otaznik

Citace od: Replix kdy 15.01.2013, 08:56:26
Kde jsou ty časy, kdy jsem jako malý kluk měl právě tuto sbírku z Ice planet. I když nebyla úplně kompletní, tak to bylo v tehdejší době mé nejoblíbenější lego. Jakmile jsem začal chodit na střední, tak jsem jednoho dne přišel domů a krabice s legem byla pryč. Rodiče mě asi neměli moc rádi:) Prohlížet tenhle topic je jako vracet se zpět do dětských let. Nyní si plním taky sen a vše se snažím získat zpět. Gratuluji k získání celého setu, mě tehdy chybělo jen to vozítko s naloženou raketou. I když to jsem si nahrazoval jinými vozidli ze základny. Ani nevím proč to tu píšu:) Měl jsem takové nutkání.
Jo, kompletování starých setů a plnění svých snů je úžasná věc - naprosto rozumím.  ;)
Tak, až to dáš dohromady, nezapomeň se tady na fóru pochlubit!

Colonel32

Citace od: Replix kdy 15.01.2013, 08:56:26
Jakmile jsem začal chodit na střední, tak jsem jednoho dne přišel domů a krabice s legem byla pryč. Rodiče mě asi neměli moc rádi:)

Spíš je to o tom, že rodiče často prostě nepřemýšlejí, respektive přemýšlejí ve své vlastní rovině. Internet je plný zkušeností jako "zatím cos byl pryč, dali jsme pryč tvé tvé knihy, protože už to stejně nečteš" (v jedné z nich bylo schováno 300 dolarů a oni dostali 10 dolarů za všechny dohromady), nebo dali jsme pryč všechny tvé knihy, protože teď máš Kindle (byly mezi nimi i Harry Potterové s podpisem a věnováním). Z bližšího tématu jsem se setkal i s tím, že rodiče dítěti nechali Lego, ale vyhodili mu všechny návody, protože prý nebyly k ničemu dobré.

Replix

S tou sbírkou to bude těžké. Měl jsem toho dost i s jiných space odvětví. Ice planet bylo nejrozsáhlejší. Ale takovej Blacktron, UFO - ten starší typ. Figurky trochu vypadali jako predátoři,  dále spyrius. Bylo toho dost. Určitě se časem svou tvorbou pochlubím. Něco málo mám postavené, ale kostek je málo jsem pořád nespokojený. nemám rád improvizace. Něco si v hlavě promyslím a zjistím, že na to nejsou kostky. Tak sháním a čekám. Obvykle nevydržím čekat a nakonec stavím a dopadá to tak nějak špatně. Každopádně to zapálení mi nechybí a objevuji v sobě opět dítě tak jako před patnácti lety lety Když jsem viděl výtvory jiných, tak usuzuji, že se nemám čím chlubit. Píšu si alespoň svůj vlastní příběh. A časem se dostanu do úrovně, kdy bude co vystavovat:) V podstatě jsem dnes hrdý majitel snad jen dvou položek z blacktronu. Jinak jsem si sehnal pár kostek a čekám až budu moci stavět masivní základny.
Zprávy z planety Nitro ze společenství Theurgs alias Blacktronský rozvoj
http://www.blacktron.banda.cz/