Zkušenosti s KW

Založil otaznik, 19.01.2006, 22:30:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

otaznik

ADMIN: Odděleno z tématu o koupi vlaku, protože to uteklo trochu jinam...

Přidal bych vlastní pohled.

Ti, co mě znají, jistě potvrdí, že se snažím získat starší LEGO za co nejmenší ceny a mám podobnou vytrvalost jako werrac. Opravdu jsem čekal i několik měsíců než ten daný set šel za tu správnou cenu.
Pak jsem se rozhodl, že si koupím kiloware, že to bude ta pravá věc pro ušetření. Kiloware přišel a já se jal třídit. Uplynulo 10 hodin, 20 hodin, 30 hodin a pořád ne a ne to všechno dát dohromady a navíc jsem toho už měl fakt dost a rozhodně to nebyla zábava.
V té chvíli jsem si uvědomil, že si kiloware už asi nikdy nekoupím, jednoduše ten čas "navíc" mi za to nestojí a zdánlivě levné sety z kilowaru touto prací získají v podstatě normální cenu.

Tímto jsem chtěl jenom říci, že ne všechno ohledně cen je na první pohled takové, jak to vypadá a ne vždy to, co se zdá na první pohled levnější, levnější opravdu je. Takže čas na hledání, případně jiný čas, který musím na získání setu vynaložit, by se určitě měl do výsledné ceny promítnout (nemyslím číslem, ale tím, že to k ceně poznamenám).

Dansson

100% souhlas s otazníkem. Kiloware je někdy za trest. 3 víkendy mi nestačily na zkompletování některých setů a to jich zas nebylo tak moc.

Raistlin M

otaznik+Dansson: Já mám to štěstí, že právě to tahání setů z kw mě hrozně baví. Nejvíc tahání setů, ke kterým nemám návod a vůbec nevim, že tam jsou. A neuplné sety dost často doplním z kw dalšího + něco z BL. :)

Jindroush

Já si na KW nemůžu stěžovat. Naučil jsem se perfektně terminologii, mám dobrej přehled o dílech i o některých setech a s trochou šikovnosti (a dobrým IT zázemím) to jde jako po másle.  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Karel K

On taky není kw jako kw. Jde o to kouput dobrý kw, tak jak se tady už o tom psalo v jiném threadu. Stručně řečeno dobrý kw je kw s většinou kompletními sety, návody a za dobrou cenu.

otaznik

Citace od: Karlos kdy 19.01.2006, 23:39:21
On taky není kw jako kw. Jde o to kouput dobrý kw, tak jak se tady už o tom psalo v jiném threadu. Stručně řečeno dobrý kw je kw s většinou kompletními sety, návody a za dobrou cenu.

Já mluvím o dobrém kw, mě prostě nebaví desítky hodin třídit LEGO, které pak prodám, protože třeba SPace nesbírám.
Třídit sety pro sebe je fajn, člověk je v očekávání kolik toho bude chybět :-)

Llevelyn

Jak píše náš velkovezír..naučila jsem se terminologii, i v aj..ačkoliv tento jazyk neovládám. Občas na mě má lepší polovina huláká" Podej mi Slope Brick 33 3 x 4 red " a já zahrabu a podám. ;D ;D ;D

Je to dobrodružný.
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))