(Vlastní) Hluboká nad Vltavou

Založil Ryxe, 20.09.2012, 08:25:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Ne, kvůli modelu jsem se stěhovat nemusel ;D. Ale alespoň jsem vyzkoušel převoz a nedopadl nejhůř. Střechy budou v sand green, ale nechám je nakonec stavby. Nejdříve bych chtěl dokončit zdivo a pak doladit zbytek.
Jinak díky moc za pochvalné komentáře. Jsem rád, že se to líbí ;)

Tomtombuy

To je nááádhera! Jako pravá, mohu posoudit, bydlím v Budějovicích. Plánuješ nějakým způsobem ztvárnit i zámecký park?

Ryxe

Stavba prvního bloku se pomalu blíží do finále. Zdivo už je téměř kompletní, přibyla i kaple. Pak už jen doladit příkop a zastřešit...

Ryxe

Pomalu začínám s druhým blokem, který se bude skládat z pravého palácového bloku a povede až k zadním věžím.Momentálně jsem tak v půlce vnější zdi a čekám, až dorazí porce hinge bricků, bez kterých se nehnu dál :-\.

Ryxe

Takže hrubá stavba druhého bloku je téměř u konce. Obvodové zdivo z 99% hotové, teď už jen udělat vnitřní vzpěry a zastřešitplus ochozy napojené na zadní část. Rýsuje se i nádvoří. po zabudování vnitřní sítě vzpěr bude blok opět posazen na překližkovou desku a přes piny upevněn k bloku prvnímu. Taktéž už se objevují první známky zatravnění. Brzy se začne budouvat i zámecký park. Momentální délka zámku je 220cm.

Ryxe

Další posun ve stavbě. V pátek jsem koupil překližkovou desku pod druhý blok a tudíž mohl sesadit s prvním blokem. Pomalu začínám zastřešovat, dodělávat detaily, komíny. dále také roste poslední blok, jehož vnější zeď je ze tří čtvrtin hotová.  Po dohodě s majitelem se bude ještě přistavovat okolí zámku, zahrady, cestičky, fontánka atd... Pomalu se i začínám zabývat minifigy. Chtěl bych zámek zasadit do 19.století, na což se asi hodí hodně torza z Pirátů z Karibiku, něco málo z Pána prstenů (torza z hobitů)a něco i z Harryho Pottera.

Ryxe

Čekáme na dodávku dílků na dodělání samotné stavby, takže se zaměřujeme na takové drobnosti, které budou dotvářet život. takže se pracuje na živých plotech, stromech, keřích (převážně práce sanny). Já se dnes pustil do kočáru, na stavbě jich bude asi víc, ale toto je první kousek. Nikdy jsem nic podobného nestavil, tak jestli by jste měli nějaký tip na vylepšení? Kašnu stavěla sanna, ale zatím ještě nechrlí vodu.

Hardegon

Ten vůz je prostě naprosto luxusní. Parádní kousek.

Aki

Kočár je moc pěkný, ale koně v zápřahu mi přijdou strašně daleko od sebe.

Ptakus

Neslušelo by takovýdlemu kočáru čtyrspřeží?

Ryxe

Tak už máme až na drobnosti hotové zdivo a budou se pokládat střechy a dolaďovat drobnosti. Z jedné strany už je také téměř hotové okolí a brzy začne stavba hlavní zahrady. Nějaké prvky, jako živé keře a stromy jsou již připraveny.Udělal jsem ještě jeden kočár, trochu zdobnější než ten první a tentokrát se čtyřspřežím a ještě bych chtěl zkusit nějakou drožku. Počítám, že tak do dvou týdnů bude komplet hotovo.
Bohužel fotky jsou trochu méně kvalitní. Nefunguje foťák, tak přišel na řadu mobil, ale snad se z toho dá něco poznat...


Marty713

Tak jsme chtěli s přítelkyní v létě po hradech a zámcích a když vidím tady ty skvosty, bude nám bohatě stačit zajet do Lipna ;D :o

hobby

Chci vyjádřit obdiv, jak se mi ta stavba líbí; jako bych se díval na skutečnou Hlubokou. Přitom oceňuji i to, že se musíš naučit a velmi podrobně znát půdorys zámku, včetně další dokumentace a prakticky zvládnout i architektonické myšlení, stavební sloh + tvarosloví oné doby (platí samozřejmě i pro Červenou Lhotu a další výborné stavby). Musím konstatovat, že hradaři na kostkách jsou skutečně dobří.
Docela by mě zajímala "projektová dokumentace", kterou sis vypracoval před zahájením stavby  8).

Ryxe

Díky moc ;)
No, popravdě žádná "projektová dokumentace" není. Než jsem začal stavět, obrátil jsem se emailem na kastelána zámku, zdali by mi nějaké podklady neposlal, nicméně nepřišla žádná odpověď, tak jsem na netu našel malý obrázek půdorysu a nastahoval si velkou porci fotek a podle nich pak stavěl určité části. A docela všechno sedělo jak mělo, moc úprav se nekonalo, snad jen ta poslední vnější zeď se musela trochu protáhnout, aby to vyšlo, tak jak by mělo. Snad se podařilo do MOCu vměstnat co nejvíc detailů z opravdové stavby, ale to už musí posoudit jiní ;)

Ryxe

Asi poslední ukázka průběhu stavby. Dolaďují se pouze detaily a dodělává zbytek střech. Zahrady před zámkem už také stojí a čeká je dodělat jen pár drobných detailů...

danyboy


Hardegon

Excelentní práce. Těším se, až si budu moct prohlídnout osobně všechny detaily.

Mtron

Splnil si mi sen, chtěl jsem vidět českého kostkaře postavit Hlubokou. Moc se těším na Lipno. Už ani nelze komentovat tuhle famózní práci. Si machr. Smekám.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

mirek

Neskutečná nádherná práce. Jseš LEGOborec.

blindmelon

Nádherné! Tohle bych si netroufal rozebrat.
Hezký den, Blindmelon

Bard

Zvolil sis excelentní předlohu a vytvořil jsi excelentní model.
(Víc chvály se mi do krátké věty nepodařilo vměstnat.)

linhi

Opravdu luxusní,jdu rozebrat Rožmberk...... ;D

Ryxe

Díky moc, takové komentáře opravdu potěší a nabudí na další stavění ( Jsou chvíle, kdy už elán opadá, kor třeba po celovíkendovém stavění, když se člověk nemůže ani pořádně narovnat, jak ho bolí záda ;D). Už se sám těším, až to uvidím hotové na Lipně.Takhle v bytě si to ani pořádně celkově nejde  prohlédnout, protože ta délka je téměř odezdi ke zdi ;D

FilipS

Je fakt těžký najít slova, vypadá to úžasně.

Friend

Je to fantastické - niektoré fotky mi až vyrazili dych...vďaka, že sme mohli niečo takéto vidieť...

Hana129

Je fakt těžké hledat slova, tato stavba je obdivuhodná ve skutečnosti a jsem ráda, že se někdo pustil k jejímu zpracování z Lega, k tomu tak věrnému.
Těším se až to uvidím kompletní naživo. Fotky to prostě nemají šanci zachytit.
Držím palce k finišování!

Ryxe

Jdeme do finále, dnes objednány snad už poslední dílky na střechy a pár drobností a hurá stěhovat  ;D.

Hardegon

Prostě jen zíram. Opravdu vydařený kus práce.  :o

Thrawn

Mohu se zeptat, kolik kostek padlo na tento skvost? :o :o :o
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Chairudo

Citace od: Thrawn kdy 08.05.2013, 20:16:03
Mohu se zeptat, kolik kostek padlo na tento skvost? :o :o :o

A kolik to váží?
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr