9509 Star Wars Advent Calendar 2012

Založil Darth, 18.09.2012, 15:57:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Minirecenze
9509 Star Wars Advent Calendar 2012
Cena:  565 Kč (morelega.cz)

Letošní adventní kalendář z Lega jsem neplánoval, ale vzhledem k nutnosti objednat dárek k narozkám pro malého (Duplo náklaďák) jsem využil poštovného i ke koupi tohoto kalendáře. Maul mě sice moc nebral, ale sněhový R2 je skvělý, takže hlavně kvůli němu.

Krabice
Krabice má otevírací víko a jednotlivá vylamovací, číslovaná okénka. V každém chlívečku je sáček s kostkami, tu minifig, tam kostky na minimodel, jinde stojan se zbraněmi. Pro pohodlí (v mém případě pro zlost) je návod na každý modýlek na vnitřní straně dveří každého chlívečku.

Rozbalování
Poučen loňským adventním kalendářem, kde jsem poctivě otevíral okýnko po okýnku a stavěl jednotlivé modýlky, jen abych je po dvou dnech rozebral na dílky, jsem tentokrát rozřezal přímo samolepku na boku krabice (ano, žádné vylamování ale přelep průhlednou páskou jako u větších UCS a modularů) a vytáhl celé plato. Řádně jsem roztřídil (figové a zbraně na jednu hromadu, kostky do krabičky).

Dojmy
Set obsahuje hodně minifigů. Kvůli nim jsem jej především kupoval. Pojďme si je rozebrat podrobněji (od méně zajímavých po nejzajímavější):

Rebel Trooper (kníratý velitel z 8083 Rebel Trooper Battle pack)
Rebel Trooper (totožný s rebelem z battle packu 7668 Rebel Scout Speeder – dnes už nedostupného)
Battle Droid (battledroidů bylo už hodně, i když tento s červeným trupem by se někomu mohl hodit. 4 kusy rukou)
General Veers/commander (totožný s figem z 8084 Snowtrooper battle packu, oboustranná hlava)
Snowtrooper (totožný s figem z 8084, tento ale má potištěný obličej – podobně jako Tie pilot)
Gungan (stejný jako v setu 7929 Battle of Naboo, včetně štítu)
Super Battle Droid (pro mě první SBD, proto mě velmi potěšil)
Santa Maul – celý v červeném, s kapucí připomínající tu Solovu z Hoth setů, jen v červené barvě, s Karkulkovsky červeným pláštěm. Maula připomíná jen jeho hlava. Každopádně použitelné pro nejrůznější modifikace
Sněhový R2 – pro dojem sněhovosti je zde i 2x2 tile se studem pod tělo, natištěné mrkvičky, veškeré kresby budí dojem, že jsou ryty do sněhu. S možností přidat klobouk na hlavu. Skvělý kousek!

Zbraně se nacházejí ve dvou sáčcích. V prvním jsou zbraně gungana, oštěp, skvělý gunganí štít, ,,bouchajda" a jakýsi minikatapult (který cpou snad do každého druhého setu). Druhý sáček je zajímavější, malý blaster, dlouhá blaster rifle, stříbrný hilt a dvě červené čepele pro Maula (asi aby, až rozdá dárky, mohl malé Ewoky zmasakrovat), plus stojánek na zbraně. Zbraní je zoufale málo, asi si je budou figové půjčovat.

Hodnocení:
Počet figů ospravedlňuje poměrně vysokou cenu, set s 9 figy, i když většinou recyklovanými z battlepacků, si pozornost jistě zaslouží. Pro někoho mohou mít smysl i minimodely, pro mě hromádka drobných dílků. Pokud set nekupujete za doporučenou cenu 729Kč, ale e-shopovou, jistě do něj jděte, už jen hodnota speciálních figů tuto koupi ospravedlní.

Osazenstvo minifigů
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Winter_Sets/9509/DSC03161.jpg

Dílky
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Winter_Sets/9509/DSC03163.jpg

Speciální figové Yoda a Maul
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Winter_Sets/9509/DSC03164.jpg

Sněhový R2


Přehled mini-modelů, o které jsem recenzi ošidil:
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20120524180112/lego/images/f/f2/2012set.jpg