Lego společenské hry

Založil bartek, 08.08.2012, 09:35:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

bartek

Dobrý den,

zajímala by mě vaše zkušenost, s lego "společenskými" hrami. Lze je "srovnat" s některými klasickými stolními, případně jak je to s hratelností a zábavou?:)

Díky

S.t.a.l.k.e.r.

Máme doma hru Minotaurus. Hoci sme volili stále ťažšiu variantu hry, nikdy netrvala dlhšie ako 20 minút. Hra ako taká veľmi nenadchla, ale je tam veľká zelená podložka a lime diely.  >:D

peki


Petronel

My máme Heroicu, neplánoval jsem ji koupit, ale dostali jsme ji jako dárek a byli jsme mile překvapeni. Říkal jsem si jaká to bude hovadinka pro děti, ale je to celkem zábavná akce. Až jsme nakonec dokoupili i další dvě rozšíření.

Jinak s ostatními nemám moc zkušenosti. Ale Lego je skvělý prostředek, z kterého se dají i různé stolní hry vytvořit. Například se podívej na toto mé dílo.

Darth

Já je využívám v rámci 50% slev jako zásobárnu zajímavých dílků (zatím jsem rozebral 3837 Monsters 5 na hlavičky a 3854 Frog Rush na žabičky  ;D ). Battle of Hoth plánuju, jestli se dostane do slev, rozebrat na mini-minifigy.

Hana129

Hry jsou výborné! Pokud nezaujmou dají se použít na díly! :D

Jako skvělé hry, které jsme zkoušeli a zároveň je děti rádi hrají uvádím a doporučuji:

3845 - ovečka,
pak taky výborně jsme se bavili u hry 3835 - Robot šampion a taky nejsou špatní 3840 - Piráte code.

pryb

Creationary vzal onehdá Rewolt do pražské hospody, užili jsme si to.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

Colonel32

Citace od: pryb kdy 08.08.2012, 22:08:10
Creationary vzal onehdá Rewolt do pražské hospody, užili jsme si to.

Jo, tri sede bricky na sobe a "Stonehenge" byly super.

winring

Mě velmi zaujala Heroica. Je to svižné, rychlé, čistě záležící na náhodě, ale chytlavé. Určitě zajímavé pro děti, které nechtějí hrát hry na dvě hodiny.
Mám v plánu dokoupit další rozšíření plus vytvořit nějaké vlastní části a možná upravit pravidla tak, aby úplně nezáleželo v boji na náhodě :)

Tomik

Já mám doma Creationary a Stříhání ovcí. Jak už říkal Colonel, pokud se sejde parta u Creationary, tak je z toho dobrá zábava a nezřídka se nejlépe daří tomu, kdo vidí Lego poprvé v životě (mám namysli především dospělé). Ovce jsou taky sranda - je to taková rychlá a nenáročná hra k posezení u piva, ale chce to aspoň 3 hráče.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr