Lego monorail

Založil chadzi, 07.02.2005, 11:17:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

chadzi

Cao,

toto tema je pro vsechny priznivce monorailu, nikde jsem tu podobny nenasel. Podle me je monorail naprosto super a prijde mi opomijenej....Vcera se mi podarilo na Ebay.de ziskat 2 kousky (6399 a 6990) za dobry ceny, tak uz se tesim jak to obohati muj lego town. Prosim piste kdo vsichni mate monoriail, zkusenosti obrazky, atd...

Diky!

otaznik

Pochlub se co znamená "dobrá cena"? :-)

KLF

Ja mam 6990, 6921 a 6347. 6990 bol moj sen od kedy to vyslo. Ale nebolo to ako zohnat.  Tak sme boli v roku 1988 na dovolenke vo Viedni a po tyzdni ukecavania rodicov mi to tam kupili.  To ste mali vidiet tu radost !!!  Inak su to fakt vydarene sety a povazujem to za jednej z najlepsich napadov LEGO. Myslim, cely monorail system.
Terminated.

chadzi

no ten 6399 byl za cca 120 EUR (v porovnani s cenama 200 a vic na BL je to slusny, o tech 6900 kc v bazaru u legacka ani nemluvim). Ten 6990 vysel na 56 EUR... Jen jsem musel oprasit deutsch a ukecat je aby to poslali do Prahy  ;) Kdyztak sem hodte nejaky obrazky vasich setu atd...

stambi

je monorail "kompatibilní" s ozubenými koly z lego technic? nikde jsem nikdy neviděl žádnou stavbu tohle kombinující... dík zejména šťastným majitelům za info  :-) štambi

Jindroush

Monorail sice nemám, ale když se podíváš na obrázek té koleje (2670):

a obrázek staré plastové koleje (3228b):

tak to vypadá, že princip (tj. droboučké zoubkování) je stejný. A na tu druhou se určitě technic díly použít nedají.

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

chadzi

neni, protoze monorail kolejnice ma zuby z obou stran. Cetl jsem diskuze na lugnetu, kde to koumaci zkouseli, protoze monorail je v soucasne dobe dost tezky sehnat (nemluvim o BL za ceny 200 USD+) a vsichni zkousi alternativy. Lego pry totiz nikdy nevyda re-release monorail protoze pry ztratili veskery planky a formy na ty koleje i specifikace motorku. Dodavatel zkrachoval a nema to kdo delat. Proto jsou monoraily tak drahy a vzacny. Me osobne prijde jako lame vymluva a duvod vidim nekde jinde ... Ale monorail jsou fakt skvely sety, na tomto foru bohuzel opomijeny...

peter

Citace od: chadzi kdy 09.02.2005, 08:09:32
Ale monorail jsou fakt skvely sety, na tomto foru bohuzel opomijeny...

Já si myslím, že hlavním důvodem proč se o tom zde nevedou horlivé debaty je, že to skoro nikdo nemá :-[

Jinak na Brickshelfu, jsem našel tohle krátké video :D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

chadzi

jj, asi mas pravdu a prave proto je to skoda. Snad to nekdy lego vyhodnoti  jako atraktivni a vyvine neco podobnyho znovu... je to fakt skoda

jinak nice video, ale trochu kratky  ;)

Jindroush

Citace od: chadzi kdy 09.02.2005, 08:09:32
neni, protoze monorail kolejnice ma zuby z obou stran.

No to sice jo a je to i vidět z těch obrázků, ale z hlediska dotazu, tj. jezdit po tom technic ozubenejma kolečkama, to výjde prašť jako uhoď, ne?

chadzi

to jo, ale monorail motor tam ma ma to ozubeny kovovy kolecko ktery jezdi po te kolejnici. technic by se asi brzo opotrebovalo a asi by to prasilo i ty kolejnice, ale nevim...

Vice info tady (EN) http://www.ngltc.org/train_depot/monointr.htm

Colonel32

Lego aby neco ztratilo? - kecy... nakonec, kdyz to jednou dokazali udelat od piky, tak proc to ted nejde premerenim existujicich kolejnic, as tim motorkem? Kdyby si s tim dal nekdo jen trsku praci, tak tam proste narve jinej....

ale asi bychom se museli zamyslet nad svymi predsevzetimi, pokud by Megablocks zacali delat monorail, kompatibilni s tim starym, legovym...

(a ja bych se zase nechal ukecat na 9v vlakovej motor, kterej by mel tri napravy propojitelne pisty, jako u tech starych....)

Jindroush

Dyk je to tak jednoduchý - drahý věci se prodávaj špatně, řetězce v USA je vůbec nechtěj. Viz Mindstorms a Trains - to už pomalu koupíte jen na internetu. Nemá smysl obnovovat desítky dílů pro něco s mizivou prodejností.

chadzi

taky tomu neverim, ale opravdu to lego tvrdi (rozhovor s Bradem Justusem z Lego Direct na Brickfest 2003):

Q34: A club is talking about doing an ancient Greek line. Will people
talking about stuff like this ever make LEGO not do it.
A34: No, again we never rule anything out except the monorail (Crowd
Laughs). Believe me, I would love to do the monorail again. I have a ton of
monorail stuff but a lot of the equipment is destroyed

Q36: The destruction of the monorail models is a mater of company policy or an accident?
A36: We destroy molds that are no longer of any value to us. What I am told
about the monorail is that even the schematics are not available to us they
were destroyed as well. Also the monorail was a unique item and even the
supplier who created the motors is no longer in business and we donít have
any of that equipment and donít have the details. In order for us to do the
monorail we would have to start from scratch. That in terms of
product development is the most expensive thing to do for us.
<- o tohle podle me jde - lego to asi nevidi jako perspektivni smer, tak se do toho nehrnou. Jinak ten rozhovor je zajimavej, i kdyz starsi:
http://news.lugnet.com/announce/?n=1966 (EN only)

chadzi

jojo jindroush, ale podle me vlaky jsou dost zajimavej smer, jen by nesmel paklik koleji stat petikilo a vlakovej set 5 tisic. Monorail to samy, je to proste predrazeny

Colonel32

Niečo vám poviem o našej spáse
Z Pekingu pochodujú krabice na páse
Bude to spása, alebo smola?
Keď prídu kamióny z logom ,,Šanghaj-Lego"

ono by vezne stacilo to zlevnit......

Aki

Citace od: chadzi kdy 09.02.2005, 10:22:25
Q34: A club is talking about doing an ancient Greek line. Will people
talking about stuff like this ever make LEGO not do it.
A34: No, again we never rule anything out except the monorail (Crowd
Laughs). Believe me, I would love to do the monorail again. I have a ton of
monorail stuff but a lot of the equipment is destroyed

Q36: The destruction of the monorail models is a mater of company policy or an accident?
A36: We destroy molds that are no longer of any value to us. What I am told
about the monorail is that even the schematics are not available to us they
were destroyed as well. Also the monorail was a unique item and even the
supplier who created the motors is no longer in business and we donít have
any of that equipment and donít have the details. In order for us to do the
monorail we would have to start from scratch. That in terms of
product development is the most expensive thing to do for us.

??? ??? ??? ???

Micho

Ja mám pocit, že monoraili s tým ovládaním sú už históriou. Iba fakt skalní prívrženci by to kúpili. Chýba tomu jednoznačne možnosť diaľkového plynulého ovládania. Dnešný rodič, keď by si mal voliť medzi klasickým lego vlakom a monorailom - tipujem, že keby sa vyrábali tak by boli zhruba v rovnakej cene, asi by skôr kúpil klasický vláčik.

Mne sa síce ako vlakárovi páčia a keby boli bežne v predaji určite by som neodolal. Proste to ovládanie sa mi zdá problém. A takisto opotrebenie tých koľají a ozubených koliesok, ako píšte hore.

chadzi

to micho: to je mozny, ale pokud by to inovovali tak by to bylo super. Kouzlo je ze je to jednokolejka ktera je nadurovnova, pokud mas hodne koleji tak se s tim daji delat super veci. a jako dite jsem z toho byl hotovej... mozna to fakt udela shangai za 1/3 ceny  ;)

tazzy

Nevite kde bych sehnal  6399??? Ja jsem nasel jenom 6990 a to se mi moc nelibi ale v nouzi bych ty vlacky a stanice prestavel na "townovský" styl  ::)

rdk

Citace od: tazzy kdy 20.07.2005, 11:59:01
Nevite kde bych sehnal  6399???

Ebay a počítej s tím, že pod 130 EUR se nedostaneš...

Mates

Citace od: tazzy kdy 20.07.2005, 11:59:01
Nevite kde bych sehnal 6399??? Ja jsem nasel jenom 6990 a to se mi moc nelibi ale v nouzi bych ty vlacky a stanice prestavel na "townovský" styl ::)
Nejlépe je shánět na www.ebay.de
např. zde: 6399

MiHo

Potřeboval bych od zkušenějších radu.
U jedné výhybky u monorailu mi nefunguje přepínání jízdou vlaku z odbočky. U druhé výhybky mi nefunguje přepínání jízdou vlaku ani z jednoho směru.
- Zkoušel jste to někdo něčím promazat ?
- Zkoušel jste někdo monorail výhybku rozebrat ?

MiHo

Objevilo se několik dotazů, čim promazávám vyhýbky monorailu. Tak tedy používám mazací olej na řetězy jídních kol "Dry Lube". Bez rozebrání výhybky, malinko stříknu injekčí stříkačkou dovnitř do mechanizmu. Rozchodil jsem tak i vyhybky s nimiž se nedalo vůbec pohnout.