Fialové vagóny z 4866 Knight bus - ano ci ne?

Založil Archaon, 29.06.2012, 10:33:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Archaon

Ahoj, prosím o názor vláčkařských superguru - do své budované train sbírky nakupuji závratným tempem, a ke kolejím, motorům a lokomotivám (které už mám v dostatečném množství) teď potřebuji sehnat vagóny, protože přiznejme si, vlak se dvěma vagónky vypadá směšně... Pochopil sem že při konstrukci bude problém hlavně sehnat díly na zaoblené střechy a možná i dostatek train oken. Zaujala mě proto nabídka - výprodej na MALLu http://www.mall.cz/lego-vyprodej/lego-4866-harry-potter-knight-bus kde je Knight bus z Harryho Pottera za 549 KáČé, což mi přijde poměrně solidní.

Dotaz zní - má to pro stavbu vlaků (vagónů) smysl, koupit cca 2 - sety? Pochybnosti mám jednak nad barvou (i když v kombinaci s černou by to mohlo vypadat celkem dobře) a dále nad tím, že úzká okna nejsou train, ale nová town okna, a ta nevím zda by se dala nějak rozumně využít (možná pro nějaký modular MOC). Úzká fialová train okna jsou sice na BL za pár korun, ale už mi to přijde příliš komplikované... Potřebuju prostě váš názor  ;)

Anatyt


Colonel32

Ty stavíš. Ty se musíš rozhodnout, co stavět chceš.

Buď stavíš model skutečného vlaku, nebo si uděláš vlastní design. Nenapadá mě skutečný vlak, který by jezdil v této fialové, ale to neznamená, že si ho nemůžeš postavit sám, ať už udělat dvaře z těch úzkých, nevlakových, nebo dveře jiné barvy...

http://www.oab.fr/LEGO/train-lego-tgv-7745.jpg

Legendární 7745 má taky jinou barvu dveří než oken a jak mu to sluší...

hobby

Ta okna jsem použil na celý vlak (kombinace barev bleděmodrá, tmavomodrá, fialová, bílá), už dávno. Někde tu ten vlak v mých příspěvcích je (myslím u mého MOCu nádraží); teď odcházím právě a nemám čas to hledat. pokud to nenajdeš, tak ti dám později odkaz, nebo ho vyfotím.
Tedy říkám ANO.

honzicek22


Archaon

Citace od: Anatyt kdy 29.06.2012, 10:39:12
Ako by si riešil dvere?

To je právě otázka. Asi pomocí http://www.bricklink.com/catalogPG.asp?P=4035&colorID=89 ale nejsem si tím jistý. V tuto chvíli to beru spíše jako dotaz, zda má smysl do Knight busů kvůli vláčkům investovat jako do zásoby dílů za podle mého slušnou cenu.

Jiank vagóny v této barvě jsem našel, a kupodivu to nevypadá vůbec špatně:






Colonel32

Tak to urob.

Alespoň mají pochybovači odpověď, na co se dá využít tisícovka růžových tile 1x1 z letošního LugBulku.

hobby

Tenkrát jsem také koupil 2x autobus, abych mohl použít ta okna. Je to už asi 8 let.

kryst.off

Citace od: Colonel32 kdy 29.06.2012, 10:56:22
Legendární 7745 má taky jinou barvu dveří než oken a jak mu to sluší...

Parádní pojezd v tom tvojem odkazu!  :)
kryst.off

Colonel32

Evidentně nejsem sám, kdo přezbrojoval na 9V.