(Vlastní) Obchod

Založil JimB, 04.05.2012, 19:48:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JimB

Dva vesmírní veksláci si dali dostaveníčko na opuštěné polorozpadlé plošině, aby zde provedli svůj nekalý kšeft.

Model vznikal původně do soutěže Pocta jednoúčelovým dílům, ale jelikož byl dokončen půl hodiny před uzávěrkou, neměl šanci na kvalitní prezentaci a po neúspěšném pokusu o přihlášení jsem příspěvek smazal. Dnes tedy bude tento MOC, složený z 1007 dílů, prezentován v celé své kráse.

Hlavní myšlenkou bylo použití zelených dveří jako křídel. Tenhle nápad jsem měl už od doby, co jsem jich na Aukru pořídil 10ks, takže lze říct, že mi soutěž přišla do noty. Od zeleného vznášedla se kompletně odvíjel další postup, v podstatě vše ostatní vzniklo jen jako kulisa. Další použité jednoúčelové díly jsou tmavě šedé popelnice coby trysky motorů a do nich zasunuté pneumatiky. Ty se zdají být snahou nacpat do modelu co nejvíc jednoúčelových dílů, ale důvod jejich použití byl ryze praktický: nemám dishe 2x2 v adekvátní barvě a samotné popelnice nevypadaly dobře. Ještě jsem použil tmavě šedé šroubováky na protiletecký kanon, tady však skutečně šlo o zakomponování jednoúčelového dílu za každou cenu.

Tmavě červená loď je založena na kvantitě tří druhů součástek, kdy prvotním nápadem bylo využít 32 světle šedých sedadel.
S fotkami jsem si pohrál v GIMPu a vytvořil různé barvy laku, na něž Lego nevyrábí díly. Byla to práce velmi jednoduchá, založená na změně jediné hodnoty, přesto je výsledek nečekaně zdařilý. V galerii můžete vidět Red, Blue, Lime a DkPurple provedení.

Největší pozitivum vidím v tom, že jsem po více než roce něco úspěšně dotáhl do konce. Bohužel se projevil důvod, proč jsem s Legem přestal, a to nedostatek času. (tehdy příprava k talentovým zkouškám na vysokou školu, dnes příprava k maturitě)

Brickshelf galerie zde




Moje BS galerie k prohlédnutí zde

FilipS


Tohle je paráda, nádherná a originální plavidla, ta plošina se mi taky moc líbí o když působí až moc tence.
Škoda, že nemáš čas na stavění pokaždý je to paráda.

Robbed

Je to paráda :D, zahlédl jsem to zrovna v tu chvíli, když si to dával do soutěžního tématu, takže jsem se pak celou dobu těšil, až si to budu moct prohlédnout pořádně ;)

Daniel

Také jsem dílo zahlédl již během soutěže, ale rád jsem si ho prohlédl nyní detailněji.
Ve využití jednoúčelových dílků mi to nepříjde jako taková dechberoucí pecka(myšleno že v soutěži bylo více originálnějších použití). Ale jinak je to parádní dílo! Hlavně "sedačková" loď se mi moc líbí a ta přistávací plošina to krásně celé podtrhuje :). Možná když jsi si už hrál s barvami, tak bych se přimlouval za zkoušku změny pozadí, aby plošina ještě více vynikla. Ale jak jsem psal, super MOC! ;)

Systematik

Citace od: Diidy kdy 04.05.2012, 21:08:22
...až moc tence.
Škoda, že nemáš čas na stavění pokaždý je to paráda.
Hodně se mi líbí použití toho Nahdara

A ta plošina by možná mohla mít takovej jakoby zužující se chvost směrem dolů, jako aby líp držela rovnováhu...
nevím, jaký jsou tam použitý suspenzory, který plošinu nesou, jestli Holtzmann nebo něco jinýho,
pokud teda plošina ,,visí" někde na orbitu  ;D

Petronel

Tak a je to tady! Čekal jsem a těšil jsem se až se zde dílo objeví. Je to moc pěkný kousek, z jednoúčelových dílků tam dominují určitě ty "dveře od chlíva"  ;D Parádně loď vylepšily a vypadá jako celek opravdu zajímavě. Dále jsou ještě výborné ty sedačky, loď se mi sice pak zhora zdá trochu kostrbatá ale nápad je to taky dobrý.
Jak tu bylo řečeno, v soutěži by se asi na prvním místě toto dílo neobjevilo, byly tam díla, které ještě o dost více zazářili s jednoúčelovými dílky, ale nic to nemění na tom, že se jedná o opravdu zajímavou a velmi pěknou stavbu s originálními prvky  ;)
Barevné varianty jsou taky výborné, hlavně lime a red  ;D Musim to taky zkusit v nějakém editoru, ale nikdy mi to nešlo, barevně to rozházelo vše.

Ještě bych chtěl říct, že doufám, že bude i nadále hodně stavitelů, kteří budou díla zkrášlovat a došperkovávat jednoúčelovými dílky, hned to má větší kouzlo a víc to ostatní stavitele zaujme!

JimB

Děkuji všem za ohlasy, potěšily. :)

Diidy & Systematik: Ta plošina skutečně tenká je, tvoří ji jen mřížka z dvou vrstev plates a na ní položená jedna vrstva tiles. Vzhledem k tomu, že vznikla za půl hodiny, je výsledná podoba uspokojující. Také jsem poprvé využil Lugbulkových tiles 4x2 a byl to úžasný pocit nemuset řešit jejich množství.

Petronel: Editor obrázků (GIMP) mi nerozházel vše díky tomu, že na každé z lodí je jen jedna barva (zelená a dark red). Šedé odstíny, bílá, černá zůstávají nezměněny. Drobný problém byl s minifigem Nahdara Vebba, toho jsem musel z výběru vynechat a obdobně jsem postupoval u 4 limetových plate 1x2.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde