9492 - TIE Fighter

Založil QuiGon, 23.04.2012, 10:55:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

QuiGon

Rád bych se zde podělil o pár dojmů a fotek z tohoto skvělého modelu.

Set: 9492 TIE Fighter
Počet dílů: 413
Počet minifigů: 4
Cena: 800 kč (moc 1349 kč)

Charakteristika:
Tento letoun je jistě všem SW fandům známý. Kdo ho nezná, jako by nežil ;D Jedná se o bojovou stíhačku Impéria, která se objevuje v každé epizodě původní trilogie. Je charakteristická svým provedením - v podstatě je osově souměrná. Nezapomenutelný je jistě i zvuk této stíhačky. Řada TIE obsahuje kromě tohoto letounu také např. TIE Bomber, TIE Interceptor atd. Darth Vaderova stíhačka byla také z řady TIE. Konkrétně TIE Fightery, sloužily jako "řadové" stíhačky, podobně, jako třeba X-Wingy Rebelů.

Obsah balení:
Přibližně čtvercová krabice v sobě nese 1 návod a 3 velké sáčky, ve který dohromady nalezneme 4 malé. V setu nejsou žádné samolepky!Jelikož je TIE Fighter osově souměrný, díly se dost opakují. Z prvního sáčky postavíme minifigy a kokpit. Další dva sáčky jsou totožné - staví se z nich "křídla".
V setu jsou tyto minifigy: (NOVÝ) Death Star Trooper, (NOVÝ) R5-J2, TIE Fighter Pilot, Imperial Officer

Stavba:
Samotná stavba trvala kolem hodiny. Jelikož jsou křídla naprosto stejné, dost jsem si toho pamatoval a stavba se tím urychlila. Nicméně jsem si ji i tak užíval.

Proč koupit:
Tento set je velmi povedený. I když předchozí verze TIE Fighteru nevlastním, dovolím si tvrdit, že tento je jednoznačně nejlepší. TIE Fighter je neodmyslitelnou části SW a tak jsem hned věděl, že si jej pořídím. Velmi mě překvapilo velikost modelu a dobrá konstrukce. Dva nové minifigy potěší! A co víc, v setu nejsou samolepky! Jednoznačně tento set doporučuji každému, ať již vlastní předchozí verzi nebo žádnou. Pro mne je to jeden z nejlepších modelů ve sbírce.

Hodnocení 96%

Srovnání 9492 a 7146. Tato fotografie není moje

danyboy

fakt dobrá recenze tento set si chci brzo pořídit :)

Colonel32

No asi opravdu bude o něco lepší než ta minulá verze  >:D

Rhox

Už u té první verze bylo měřítko dost mimo, teď je to ale totálně ujetý.

QuiGon

Citace od: Colonel32 kdy 23.04.2012, 13:22:40
No asi opravdu bude o něco lepší než ta minulá verze  >:D
Nepatrně ;)

Trochu mi nedochází, proč u minulé verze použili tu modrou barvu. Hledal jsem hledal, ale na žádném obrázku jsem takovou nenašel. Mohli už tehdy použít light bluish gray.

Darth

Citace od: Rhox kdy 23.04.2012, 13:29:11

V čem by měl být mimo? V rozměrech?
Boční panel ("křídlo") má mít 10m na výšku a 5m na šířku (viz.). Vzhledem k výšce minifiga myslím, že tato verze docela odpovídá.

Allconel

Citace od: Darth kdy 23.04.2012, 19:27:01
Citace od: Rhox kdy 23.04.2012, 13:29:11

Boční panel ("křídlo") má mít 10m na výšku a 5m na šířku (viz.). Vzhledem k výšce minifiga myslím, že tato verze docela odpovídá.

Myslím si, že kritizovaný je tu pomer medzi veľkosťou TIE a MF.

Darth

Tak to není chyba Tie Fighteru, ale mini-Falconu. Porovnejte s UCS MF a hned bude poměr lepší (i když ani pak nebude dokonalý). Ale podle toho, co Rhox napsal o měřítku první verze, bych řekl, že měl na mysli rozměry Tie vůči minifigovi.

Rhox

Citace od: Darth kdy 23.04.2012, 19:27:01
Boční panel ("křídlo") má mít 10m na výšku a 5m na šířku.
Přesně tak, podle mě to těm minifigům dost neodpovídá, dyť TIE je fakt prcek....

QuiGon

Představte si, kdyby se všechny modely dělaly v měřítku vůči minifigovi. Pro TLC je hlavní, že do kokpitu ten minfig jde "strčit" a hotovo.

P4tr1cius

Myslím, že táto stíhačka je určite "najpovedenejšia" (český výraz) zo všetkých tohtoročných (zatiaľ do polroku 2012). Vyzerá veľmi dobre a pritom nepôsobí ako hračka pre desaťročných. (Aj keď LEGO je vlastne určené pre podobnú skupinu). Určite sa za ňu človek nebude musieť hanbiť (keď ju bude mať doma vystavenú), aj keď má po tridsiatke. Takže jednoznačne palec hore = jednoznačná kúpa! (aj tak nevieme väčšinou čo s tými peniazmi robiť...)  ;D

P4tr1cius

Apropo, veľmi krátka ale pekná recenzia.  ;)