8092 - Luke's Landspeeder

Založil Luky1987, 30.03.2012, 11:38:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2010
Počet dílů: 129
Počet minifigů: 6
Cena: 609Kč (Mořelega)
BL: http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=8092-1

Koupě, stavba a dojmy

Kolem tohohle setu jsem dlouho kroužil, ale nikdy jsem v něm nespatřoval nějaký tahák, proč ho koupit.
Až jsem ho jednoho dne dostal jako dárek, což určitě potěší.
Landspeeder je zpracován celkem věrně oproti originálu - http://starwars.wikia.com/wiki/X-34_landspeeder
Teď minifigové, kterých je požehnaně.

C-3PO a R2-D2 - nic neobvyklého, jsou v několika setech
Luke Skywalker - v tomto setu unikátní v úboru z Tatooine
Obi-Wan Kenobi - také unikátní pouze v tomto setu
Sentry Droid - osobně ho/to nepovažuji za figa (dle Bricksetu také nejde o figa), ale BL ho tam řadí, unikát
Stormtrooper (Tatooine) with Black Pauldron - unikát, upravený pro pobyt v poušti na Tatooine

Stavba je rychlá a jednoduchá, mile mě překvapila velikost, čekal jsem ho v reálu trošku menší.
Set bych doporučil každému milovníkovi starší SW trilogie, je opravdu povedený a bohatý na klasické minifigy.

Allconel

#1
Tento set už mám dlhší čas vo svojej zbierke. Kupoval som ho za trochu nižšiu cenu niečo do 600 CZK, kde a za koľko si už nepamätám, je to dávno. Musím povedať, že cena cca 600 nie je až tak prehnaná na SW, za celkom vhodnú by som považoval cenu cca 450-500 CZK, ale ohľadom ceny viesť polemiku a debatu nechcem.

Set je skutočne vydarený a odporúčam ho. Speeder je dobre prepracovaný až na dve hlavné chyby, a to volant, ktorý TLC použilo. Vie ma dosť nahnevať, keď do setov Space alebo SW TLC tlačí tie strašné a staré volanty z aut. Bol som tak nútený volant pre vlastnú potrebu upraviť do futuristickejšej podoby. 
Druhý veľký nedostatok setu je prostredný motor/pohonná jednotka, ten nedrží príliš pevne a pri chytení speedru za tento motor sa veľmi pravdepodobne uvoľní pod váhou modelu. Sám som nemal čas a popravde mi ani nenapadá ako by som mohol tento nedostatok vyriešiť a zároveň zachovať celkom vydarenú zadnú časť speedru.

Vo veci minifigúrok je tento set už prekonaný, po vydaní 7965 Millennium Falcon, už postavička Luka a Obi-wana stratili svoju jedinečnosť. C3PO a R2-D2 sú starý známy a každý, kto disponuje setmi SW ich pravdepodobné má už niekoľkokrát. Sentry Droida ani nepovažujem za figúrku, je podľa mňa strašný a nestojí mi sa o ňom ani zmieňovať. Sandtrooper, je v skutočnosti len stormtrooper s čiernym plášťom - ten je na ňom raritou

Musím sa zároveň ospravedlniť Luky1987-mu, zato že som sa mu priplietol do kapusty v tejto recenzii, ale chcel som vyjadriť svoj názor na tento set a doplniť niekoľko vecí, ktoré autor nereflektoval o sete z roku 2010 v prvom kvartály roku 2012.  V prípade, že tento set niekto nemá a má o neho záujem, tak by som mu asi odporučil nech si zoženie na BL tento set nekompletný s krabicou a návodom bez minifigúrok za polovičnú než je kúpna cena nového setu. A to z dôvodu, že speeder skutočne na oko vyzerá dobre a upraviť volant zvládne každý.

Luky1987

Promiň, ale musím se vyjádřit k tvým faktickým připomínkám.

Uchycení prostřední části pohonu je daň za hratelnost v podobě úložného prostoru, dá se jednou kostkou poupravit.
Volant je v reálu prostě normální volant bez oblouku ve vrchní části, nevím, jak to při zachování velikosti vyřešit lépe.







Jeden z nás má zřejmě vadu zraku, protože minifigové opravdu jsou unikátní.
Například Han Solo existuje v cca 20ti unikátních verzích...

Landspeeder





Falcon










P4tr1cius

Keď sa tu rieši taký "set"..., to už rovno sem dať recenziu na základné kocky modrej farby. To bude to isté.

Luky1987

Vadí ti hodně, že na kostky dávám recenze?
Vadí ti hodně, že o nich lidé diskutují?
Nebo si myslíš, že jsi něco víc, když TY dáváš recenze jen na drahé sety?
Třeba pěkný CITY set Volkswagen T1? Jsi k smíchu ::)

P4tr1cius

Luky, tá moja kritika bola na set, vôbec nie na teba! Rozhodne som nechcel, aby si to bral osobne. Si skvelý staviteľ a samozrejme som rád, že sem dávaš recenzie, všetky prezerám. Ale tento set aj s figmi je viac ako úbohý. Presne ako som napísal, v kategórii základých kociek. Toť vše, čo tým chcel básnik povedať. Nemusíš hneď kritiku strielať.

Colonel32

Citace od: P4tr1cius kdy 31.03.2012, 16:57:22
Ale tento set aj s figmi je viac ako úbohý. Presne ako som napísal, v kategórii základých kociek. Toť vše, čo tým chcel básnik povedať. Nemusíš hneď kritiku strielať.

Ubohý jsi sám  ;D (můj názor, ale nejsem v něm osamocen)
A ne proto, že takhle ortodoxně publikuješ často naprosto zcestné názory, ale proto, že z tebe kvůli tomu mají všichni legraci.  ::)





P4tr1cius

#7
Opäť (ako už niekoľko krát) si nesklamal C32. Netreba ťa komentovať, naozaj to nemá význam (hlavne pre teba). Ale vďaka, že na tomto fóre sú aj ďalší moderátori, krorí sú zjavne v pohode, vedia prijať aj iný názor (dokonca aj "ortodoxný"), a nie iba jeden zakomplexovaný chlapec. To by na tomto fóre vyzeralo asi takto - jeden zakomplexovaný "kráľ" a dvanásťročné slepo-čítajúce "služobníctvo".

A boh (resp. Admin) ochraňuj toto skvelé fórum pred touto skutočnosťou.

Hardegon

Citace od: Colonel32 kdy 31.03.2012, 17:05:35
Ubohý jsi sám  ;D (můj názor, ale nejsem v něm osamocen)
A ne proto, že takhle ortodoxně publikuješ často naprosto zcestné názory, ale proto, že z tebe kvůli tomu mají všichni legraci.  ::)

Když ty sám nerespektuješ cizí názory, ať jsou jakýkoli, alespon se zdrž takovýchhle ubohých poznámek. Je to hodně po úrovní slušné diskuze.

juraj

Citace od: P4tr1cius kdy 31.03.2012, 16:16:43
..., to už rovno sem dať recenziu na základné kocky modrej farby...

Radsej recenziu na hratelny set ako na set sedych kociek, ktore skoncia v krabici alebo pod prachom. To, ze stali 20 000 to nezachrani.

Rhox

Sem zvědavej, za jak dlouho tahle "ubohá" diskuze zmizí ;D

K setu: mě se třeba líbí, od prvního Landspeederu z roku ´99 udělali pěknej skok a setík je opravdu povedená kopie originální předlohy.

Colonel32

P4tr1cius:

A ty jsi nezklamal také. Bylo odemne bláhové se domnívat, že by ti třeba můj příspěvek třeba otevřel oči. I za cenu toho, že za něj dostanu vynadáno.

Ale aspoň mohu s klidným svědomím říct, že jsem to zkusil.



Pánové, můžete mazat.

Matošo

P4tr1cius: mám pocit, že tu je recenzováno o mnoho více setů, u kterých to pozbývá smyslu (Battle packy apod.), než zrovna tento.

William

#13
Pred x lety sem tu recenzoval Skeleton Crew. Zajimalo by me, jak ty jses prinosny pro toto forum, ze se do nekoho navazis. Luky odvadi skvelou praci a kazda recenze, at ji napise kdokoliv na cokoliv, at je to klidne keychain, je pro komunitu necim prinosna.

QuiGon

Já recenzuji hlavně proto, že mě to baví. Ať je set takový nebo makový. Je to moje hobby. Myslím, že zpochybňovat smysl recenzí LEGO setů, není zrovna na místě. Například dnes jsem si "zrecenzoval" jen malý battlepack a ani nevíte, jakou jsem měl radost, že se o to můžu podělit ;D.

kalahare

Kdo nechce, tak tu recenzi nemusí číst. Já si rád všechny recenze přečtu. U Lukyho stylu se mi líbí hlavně popis minifigů. Jelikož jako "neznalec" SW se tom tak neorientuju, tak mám možnost nasát nové informace.

Takže děkuji za každou recenzi.


P4tr1cius

Citace od: Matošo kdy 31.03.2012, 20:03:22
P4tr1cius: mám pocit, že tu je recenzováno o mnoho více setů, u kterých to pozbývá smyslu (Battle packy apod.), než zrovna tento.

Podstata môjho príspevku bola ale v HODNOTENÍ SETU z môjho pohľadu (za tým si samozrejme stojím). Určite som neriešil zmyselnosť recenzie. Ja som bol rád aj za recenziu Rímana.
Luky to robí dobre, dáva sem recenzie na všetky SW sety, aspoň sa človek, ktorý ich nemá môže lepšie rozhodnúť o možnej budúcej kúpe. Tu ani nieje čo riešiť.

To, že môj príspevok bol mylne pochopený, resp. že som to ja nedostatočne zrozumiteľne napísal, bola skutočnosť, ktorú som dodatočne už nevedel ovplyvniť.

Luky1987

I recenze battlepacků a malých setů mají smysl, každou si rád přečtu a kolikrát se na něj díky popisu recenzenta začnu dívat trošku jinak...
P4tr1cius- příště zkus komentovat trochu obšírněji, zbůsob jak je to napsané totiž nelze interpretovat jinak, než jako útok na recenzi a její význam. Teď již chápu, jak jsi to myslel ;)
Jsem rád, že recenze čte rádo dost lidí, bude jich ještě mnoho, viz chybějící odkazy na ně v mé sbírce >:D

Allconel

Po dlhom dni, ktorý som strávil činnosťou, ktorá s LEGO veľa nesúvisí, som sa opäť vrátil do tohto vlákna a našiel som tu veľmi zaujímavú - myslím tým zábavnú diskusiu  ;D.

Dovolím si ale opäť sa vrátiť k recenzovanému setu a k odkazu od autora recenzie.

Moje dve faktické poznámky, ktoré som uviedol  prezentujú trochu kritický pohľad na tento set. Proste som spomenul 2 jeho negatíva. čo sa týka volantu, hold ako som veľmi explicitne uviedol nemám rád starý klasický volant a tak radšej hľadám spôsob ako ho nahradiť. čo sa týka zadnej časti, súhlasím s Lukyho názor, je to daň za dobre vyzerajúci set, uviedol som, že si nedokážem predstaviť lepšie alebo primerane dobré riešenie tohto nedostatku, pri ktorom by sa zachoval celkový efekt.

Čo sa týka minifigúrok, rozdiel medzi Obi-wanom a Obi-wanom je v tom, že jeden ma na viac plášť a miesto šedých vlasov ma kapucňu - pre mňa (a to sa sám venujem aj zberu SW minifigov), je to minimalny rozdiel. V minifigurke Luka už rozdiel vidím a to v dvoch veciach, vo "face", pričom face z Luka zo speedru je bežne používaný rovnako aj jeho účes. Luk z Falcona má nový typ vlasov, ktorý - pri čom môžeme viesť ďalšiu polemiku/diskusiu, je lepši alebo horši ako iný Lukov účes - je novší a unikátnejší, a bol vytvorený priamo pre Luka. A ako poslednú vec tu máme nový "face" Luka z Falconu, ktorý je unikátny a bol použitý len v tomto sete. Osobne novú minifigúrku Luka z Falconu vítam, a dve figúrky zo Speedra už nevnímam tak "unikátne". V každom prípade, každý kto si nemôže dovoliť nového Falcona, by mal siahnuť aspoň po tomto sete, ktorý spomenuté figúrky obsahuje.

čo sa týka môjho prídavku k diskusii mimo recenzii Speedru. K väčšine veci sa nevyjadrujem ale vyjadrím sa k recenziám od Luky-ho.  Som rád že tie recenzie píšeš a že ich  zverejňuješ. Čas od času ale mám potrebu niečo k recenzii pripísať a niekedy aj pripíšem, no nemyslím to zle.