Zkušenosti s prodejcem na BL - ManGioBricks

Založil Darth, 01.02.2012, 20:34:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Nakoupil jsem od tohoto prodejce z Itálie:
http://www.bricklink.com/store.asp?p=ManGioBricks

Docela spokojenost, nad 70 EUR má poštovné zdarma, podle utracené částky má další slevy v procentech (můj nákup za 129.75 EUR plus 4.2 EURa pojištění, které jsem si přidal, se tak snížil na 123.57 EUR. Čím vyšší utracená částka, tím větší sleva (takže by se hodil na sdružování zásilek - nad 800 EUR je to 20%). Já kupoval dinosaury, má v nabídce všechny druhy, včetně T-Rexů z obou velkých setů.

Co vidím jako další výhodu, že nemá žádnou přirážku za použití Paypalu (u některých obchodů jsem viděl až 4%) a sice má psanou pracovní dobu od 8.00 do 17.30, ale po 19.30 zareagoval téměř okamžitě a připravil údaje pro platbu přes Paypal. Vzhledem k hromadě pozitivních komentářů to vypadá na dost spolehlivého prodejce. Uvidíme, jak rychle přijdou objednané dílky.

EDIT: Při vyhledávání jsem koukal, že už se od něj hromadný nákup vloni konal.

Já nakoupil poměrně impulzivně, kdybych si to déle rozmýšlel, tak bych si mohl říct, že vlastně dinosaury nepotřebuju  ;D

Colonel32

Poštovné sice zdarma, ale příplatek za jeho pojištění už ne. Na posledním hromadném nákupu u ně jsem dokonce prodělal. Nemluvě o tom, že nechápe co znamená "každý batch zvlášť". Hromadný nákup u něj nikdy více. Z mé strany.

Darth

Díky za zkušenost. Já si pojištění zásilky platím vždy, pro jistotu. Takže kdybych platil poštovné, tak si budu pojištění jistě také brát.

Tento prodejce mi vyhovoval cenou dinosaurů, podobné ceny měl ještě jeden z Holandska, ale ten měl poplatky za použití Paypalu a také počítal docela vysoké poštovné. Ital mi vyhovoval i tím, že měl v nabídce oba typy T-Rexe i triceratopse, plus celou řadu menších dinosaurů. S cenami jsem také docela spokojený, oproti nutnosti koupit celé sety výrazně ušetřím - navíc kromě dinosaurů se mi v těch setech nic nelíbí, stavby i vozidla jsou v barvě, pro kterou nemám využití.

Ale asi tedy ne na hromadný nákup, pokud ti to všechno namíchal, musela to být dřina to vše roztřídit.

Colonel32

Tvrdil že je to vina softwaru, přez který objednávky zpracovávají, že to prostě rozdělit na batche nejde, protože sw je srazí dohromady.

Já už mám poslední dobou celkem vyhraněný vkus na to co kupuji, a řídím se pravidlem kupovat, když to můj prodejce má, ne šílet že zrovna teď potřebuju. Z tohoto ohledu mi vyhovují především velké updaty na TBB (1x za 2-3 měsíce) a steinwelten (ačkoli ten si musím hlídat skoro pořád).

Darth

Já to beru ze strany sběratele - na BL kupuju spíš specialitky (napr. UCS Blocade Runner, UCS X-Wing a UCS Tie Interceptor - kompletní sety) a nebo konkrétní cílené speciality (dinosaury nebo konkrétní dílky, pokud prodávám nějaký setík a nemůžu dohledat nějaký dílek, tak aby byl kompletní). To vyžaduje přizpůsobit se prodejcům spíš než čekat, že se u "mého" prodejce objeví.

Darth

Balíček v pořádku dorazil, jednotliví dinosauři byli (kromě hlavy Triceratopse a celého Pterodaktyla) ještě originál zatavení. Doba dodání 8 dnů. Z mé strany s tímto prodejcem spokojenost.

http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/DSC02733.jpg

mesje

Není lepšie s nákupom takých noviniek ako dinosaury počkať? Teraz je to novinka a ceny na hornej hranici. Časom to asi pôjde dole, vrátane dinosaurov... lebo 20 eur za jednu potvoru je dosť...
Inak sú ale tie dinosaury velmi pekné a decká (nielen) to budú chcieť jak divé. Súhlasim ale s tebou darth, že z tých setov majú zmysel len tie potvory, zvyšok je taký balast.

Darth

Vzhledem k tomu, že dinosaurus je centrálním lákadlem každého setu, tak mi to pětikilo za velkého nepřišlo až tolik, vzhledem k ceně setu 1200/1700/2500 Kč (Triceratops/Rex/Rex) a malí byli také za ucházející cenu. Kdybych koupil celé sety, tak zbytek setu by mi k ničemu nebyl (žlutá a různě barevná auta nepotřebuju, stavitel nejsem a snažit se je prodat přes BL mi za to nestojí). Možná cena půjde v budoucnu dolů, ale protože tyto sety asi v Tescu a tedy ve velkých výprodejích nebudou a také protože si myslím, že zbytek obsahu setů mimo dinosaury moc velkou hodnotu nemá, předpokládám, že pod 400 Kč/velkého dinosaura to nebude - stačí se podívat třeba na ceny minifigů ze SW setů, kde se pohybují.

Těch 500 Kč/velkého dinosaura je na spodní hranici v nabídce BL, hledal jsem co nejnižší cenu, aby byl prodejce z EU a měl v nabídce co nejvíc druhů dinosaurů. Není problém stejného na BL najít za 800-900 Kč a ještě zaplatit poštovné a ještě DPH a clo, protože to půjde ze státu mimo EU.

mesje

Máš pravdu, dinosaur je základ každého setu, zvyšok bude pre každého ťažko predajný. To nie je ako pri iných setoch, kde napr. castle set môže prežiť bez figov. A keď uvážim, že niektoré minifigy idú za 12 eur, tak tie dinosaury velmi dole nepôjdu.

Ojík

Dinosauři se mi osobně také moc líbí, sám mám dva - malého ještěra (caelophysis) a pterodaktyla, ale i se sety. Proti těm nic nemám, i když určitě mohly být v leččem lepší - například méně aut a víc budov. Ale protože jsou oba malé, nelituji a i se mi to lépe vyplatí. Navíc využiji i zbytek setu.
K fotce: V originálním balení je tělo pterodaktyla rozložené ve třech sáčcích, hlava je ve speciálním, takže jediné, co bylo vybalené z pytlíků a technicky Used, byla akorát ta hlava. Triceratops má zase hlavu v malé krabičce. Čili to asi bude vážně dobrý prodejce.
All work and no play make Jack a dull boy.

Matošo

Citace od: Ojík kdy 10.02.2012, 21:23:10
takže jediné, co bylo vybalené z pytlíků a technicky Used, byla akorát ta hlava.

Cože ?  ;D ;D

Citace od: Ojík kdy 10.02.2012, 21:23:10
Čili to asi bude vážně dobrý prodejce.

Zatavený to předpokládám prodáváme všichni - je to práce navíc, vybalovat všechny ty hlavy, nohy z originál pytlíků...