Moje MODy, MOCy a ostatní

Založil MÍLA, 26.01.2012, 14:47:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Anatyt

Len pre zaujímavosť doplním informáciu, že na Slovensku skutočne majú hasiči svoje vlastné sanitky vo farbách hasičov. Idú na KAŽDÝ výjazd, ale nie kvôli poškodeným, ale kvôli vlastným ľuďom. Čiže, keby sa hasičovi pri zásahu niečo stalo, neblokujú sanitku Záchrannej služby, ale majú vlastnú.

MÍLA

doplňovat informaci nemusíš, to je snad poznat z těch fotek že jsou od hasičů.

radšej mi povedz v ktorom meste jazdí hasičská sanitka k "požiarom popolníc"?  ;D ;D

Anatyt

To že je od hasičov je jasné, ale ani u nás nebolo každému jasné, že tá sanitka ide na výjazdy kvôli samotným hasičom a nie obetiam. ;)
Konkrétne k požiarom smetiakov neviem, či ide aj sanitka, ale je to možné. Kamarát je velitel, tak od neho mam informácie. ;)

MÍLA

Ve kterým městě máš toho kamaráda? , já sem koukal na video televizních novin z bratislavy a tam vozili i raněný.

Ty popelnice byla ironická poznámka že jedou ke každýmu výjezdu CASky, to mi spíš přijde zbytečné mít sanitku jen na tohle.

Anatyt

V Bratislave samozrejme. :D No jasné - je možné, že ak je nejaká vážna nehoda a treba nečakane viac sanitiek, tak nebudú asi čakať na Zachrannú službu, ale využijú svoju. Ale ono to funguje tak, že centrálny záchranný systém posiela "bielu" sanitku zároveň s hasičmi. A hasiči si so sebou "vezú" svoju sanitku, pre vlastnú bezpečnosť.
Takto nám to kamoš vysvetloval. :)

Icewalker

Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

MÍLA

Anatyt

Merajú hrúbku temena kolaje? :)

kalahare

Citace od: EM4CZ kdy 03.02.2012, 14:01:07
hádejte co dělaj

Často toto auto potkávám. Slouží ke svařování kolejí.

http://www.road-rail.eu/road_rail/daf_8x2_xf_105_welderliner/daf_8x2_xf_105_welderliner_sk.htm
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Olbramovice,_DAF_XF_Welderliner.jpg

K tomu výtvoru, model od SaZ má vzadu 3 nápravy a v nástabě kabinu na přespání, zkus to doplnit ;).

Anatyt

MÍLA

Citace od: kalahare kdy 03.02.2012, 20:10:39
Citace od: EM4CZ kdy 03.02.2012, 14:01:07
hádejte co dělaj

Často toto auto potkávám. Slouží ke svařování kolejí.

http://www.road-rail.eu/road_rail/daf_8x2_xf_105_welderliner/daf_8x2_xf_105_welderliner_sk.htm
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Olbramovice,_DAF_XF_Welderliner.jpg

K tomu výtvoru, model od SaZ má vzadu 3 nápravy a v nástabě kabinu na přespání, zkus to doplnit ;).

kabina na přespání tam je jestli si všimnul těch předních dveří, lepší bohužel nemám, kvůli tomuhle sem rozebral návěs Lego kamionu, není to přesná kopie Dafu proto má taky menší počet kol a ta svařovací jednotka je menší aby se vešla do nástavby, ono to nebylo jednoduché vymislet to tak aby dosáhla na obě koleje a aby se neutrhlo to rameno při manipulaci, ten podvozek taky není standartní protože sem neměl dost dílů.

MÍLA

Hasičský Zachranný Sbor Lesy ČR s.p.

kryst.off

Ty seš dobrej střelec, Miloslave. Ještě že je Lugbulk a nikdo z adminů nemá čas to tady trochu korigovat  8) 8) Za předešlou kritiku se omlouvám, bohužel jsem z tehdejší fotky žlutého auta nepoznal, že je v něm ukrytá bruska. Stejně tak jsem netušil že musíš modré hvězdičky malovat fixou.

Anatyt: Já ti věřím, i v Česku fungují záchranky například u některých vojenských útvarů nebo firem. Jen u hasičů bohužel ne - zřejmě "zbytečný" luxus, protože hasič se při zásahu zraní jen málokdy (tak, aby potřeboval sanitku).

EDIT: první věta reaguje na již smazané komentáře
kryst.off

MÍLA

To tajemství nákladního auta nevěděl nikdo dokuď sem ho nevyfotil, takže se to ani moc poznat nedalo, u těch samolepek dřív jiná možnost nebyla když sem neměl žádnou oficiální sanitku, k nakupování lega jsem se vrátil před dvěma lety, od 99 byla pauza ve sbírání.

email z Bratislavy
Dobry den, urcite keca, su presne dane indikacie na zaklade ktorych je sanitne vozidlo vysielane a nieje to iba o pomoci pre hasicov.
pplk. Ing. Timko Dusan - ZV pre operativu HaZU

MÍLA

dneska podáte zejtra určitě dodáme.

lego design a české provedení

MÍLA

SUV pro HZS Lesy ČR s.p.
model ve výstavbě

Anatyt

EM4CZ:

1) Ja nekecám, ako som spomínal - kamarát je veliteľ a čo som napísal, to povedal. A napísal som aj to, že samozrejme keď treba, je sanitka HASIČOV k dispozícii aj civilom. Nič viac, nič menej. Bodka.

2) Tvoj prejav je mierne povedané arogantný, ako Ťa tu už upozornili.

3) Zamysli sa nad dielami, ktoré tu prezentuješ a popracuj radšej na nich, miesto rozoberania blbostí. . Moc pozitívny ohlas zatiaľ nezožali.

MÍLA

já sem se informoval přímo u hasičů a tu hlavní část odpovědi z mejlu tady vidíš, provoz sanitky neni levný, tady u nás je ve spoustě jednotek i zdravotník, u vás možná taky takže na nějaké malé zranění stačí a na vážný úraz se sanitka dá zavolat, většina současných výjezdů hasičů v Česko-Slovensku jsou technické výjezdy u kterých sanitky nepotřebuješ protože je většinou dopředu jasné že se tam nic nestane.

Zatim jsem furt slušný, říct někomu že kecá není urážka ani to neporušuje pravidla tohoto fóra, admini by i přes tu svojí hromadu práce určitě reagovali kdyby se jim to nelíbilo.

Jestli se ti něco na těch modelech nelíbí tak to řekni nebo si to nech pro sebe, já to nedělám někam na výstavu nebo aby to byli nějaké přesné repliky skutečných vozidel, dělám to pro zábavu a to že sem dávám fotky je moje dobrá vůle, taky jsem se sem nemusel registrovat a zůstal bych jen na BD a EB.

Kdybych chtěl pozitivní ohlasy na všechno co dělám tak tak do toho vrazím pár set tisíc aby to za něco stálo, ale zatim se mi nechce   ;D

rdk

Citace od: EM4CZ kdy 09.02.2012, 11:18:49
Zatim jsem furt slušný, říct někomu že kecá není urážka ani to neporušuje pravidla tohoto fóra, admini by i přes tu svojí hromadu práce určitě reagovali kdyby se jim to nelíbilo.

Admini už reagovali a spoustu tvých řečí už pomazali. Jsi velmi malý kousek od warningu.

xadmin

MÍLA

ničeho sem si nevšim
 Toto není CHAT, ale moderované fórum. Přečti si Pravidla a dodržuj je. xadmin

kryst.off

Citace od: EM4CZ kdy 09.02.2012, 11:18:49
to že sem dávám fotky je moje dobrá vůle

Joj, ještě že tě tady máme! Zítra zkus vymyslet třeba zelenou, oranžovou nebo černou poštu  ;D

Teď vážně: Kdybys některá svá díla lépe nafotil, vypíchl detaily (třeba motorovou pilu na korbě hasičského pickupu nebo brusku za žlutým náklaďákem, které se mi docela líbí) a dal sem jen opravdu věci, které jsou podle tebe povedené, určitě by bylo vlákno přehlednější. Kdyby sem každý dával všechno co postaví nebo vymyslí, ztratili bysme se v milionech nekvalitních fotek a kouzlo tohoto fóra by pozbylo významu.

Arogantní projev raději nechávám bez komentáře  ::) ::)
kryst.off

MÍLA

Joj, díky za typ, to je práce na 2 minuty.  ;D

Některá díla už nenafotím, protože už nejsou, ty větší bych musel přestěhovat na světlo a prostor, žádný extra detaily nedělám a tu svařovací soupravu sem vyfotil v dost ostrém detailu(ta motorová pila je z té 4-kolky, jen sem jí přendal na jiný model který jetě není hotový, chybí mu čerpadlo s hadicí).

Vlákno může být taky přehlednejší když do něj budu psát sám, jsou tu všechny povedené modely, reálné fotky i LDD verze a není tu uplně všechno, zbytek je na BD. To co je hned v prvním příspěvku tak když si přečteš vysvětlení tak to jsem dal jako první z legrace, protože je to stejné jako původní model.

všechno co postaví nebo vymislí dávaj lidi na Eurobricks, tak je plno rozostřených fotek a kouzlo to ještě neztratilo, tam dělaj i seznamy dobrých modelů, i když na to některé nevypadají když si přečteš co to má být.
(třeba model podobný starý sanitce US Army a podle popisu to má být prezidentská limuzína založená na modelu ze série Indiana Jonese)

MÍLA

vrtulník a sanitka z nového setu městské nemocnice, žádné oficiální fotky ještě nejsou.
tohle je moje verze s otevírací zadní části podobně jako třeba medicopter 117, sanitka je dlouhá tak akorát na nosítka a řidiče, zadní dveře jsou vyklápěcí.

MÍLA

Automobilní stříkačka Škoda a rekvizitní vůz Walter

Colonel32

Určitě to chce jiná kola. Tato jsou moc nízká a moc široká.

MÍLA

a co tyhle ?

Colonel32

MÍLA

Disky a nápravy k nim máš ? nevim jestli by se na ty současný disky vešli.

Colonel32

Je to ten samý rozměr...

jvucka

Citace od: EM4CZ kdy 21.02.2012, 16:55:14
Disky a nápravy k nim máš ? nevim jestli by se na ty současný disky vešli.

Tady to někdo schytá ...
Jinak staří hasiči jsou rozkošní, palec nahoru!