Nepřesnost dílků Plate, Round 1 x 1?

Založil nerow, 26.01.2012, 09:33:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

nerow

Řeším teď jeden problém u venkovského stavění. Stavím technikou z round plate 1 x 1. Za kterými je pomocná stěna z bricků. Slouží k tomu, aby konstrukce neprosvítala a zajišťuje stabilitu. A právě se mi vyskytl problém, že takový jeden nacvakaný sloupek z round plate 1 x 1 je asi o 0,5 a 1mm výš, než konstrukční stěna. Udělalo mi to cca v půlce všech takto vyskládaných sloupků. Následek to má, že se pak blbě nacvakávají další konstrukce na to. Nebo když jeden sloup je v pořádku, druhý nepřesný. Na každým je headlight a kvůli výškovému rozdílu je docela problém nacvaknout tile. Sice drží, ale je dosti nakřivo.

Setkal jste se někdo s tím?

Na statek jsem použil okolo 1700 ks a hledat, které jsou nepřesné z výroby by bylo asi dost zdlouhavé.

Máte podobnou zkušenost a případnou radu?

Díky.

Anatyt

Presne tento istý problém sa vyskytol u mňa v sete 10187 a u kamoša s tým istým setom to isté. Išlo dokonca len o 2x plate na sebe a už to bolo cítiť! Zaujímavé.

Colonel32

Já měl problém s Brick 1x2x2 dark blue, ze kterých jsem dělal vodu naležato. Na metru byla ta voda kratší asi o cm, vůbec to nešlo zapasovat do prolisů které jsem měl připravené.

Cavelon

To by chcelo fotografie ako sa tie anomálie prejavujú v praxi.

nerow

Anomálie nafotím asi nejdříve až 3. března v Boskovicích.

killco

nerow

Momentálně nemám podmínky pro nafocení. MOC, ve kterém jsou ty anomálie vyfotím až na výstavě. Pokusím se tam udělat co nejdetailnější fota.

nerow

Tak tady je slibovaná anomálie v praxi. Je to třeba dost dobře vidět na DBG tile 1 x 2, co je hned vedle vidlí na pravé straně objektu. Můžete si všimnout, jak je nakloněná. Kdybych sundal střechu, bylo by vidět, jak skoro všechny sloupky z round plate jsou cca o 1/3 plate výš, než konstrukční stěna z bricků.

SpCasPi000

To by chcelo ''reklamovať'' v TLC, či o tomto probléme vôbec vedia? Lebo toleranciu tie diely jasne nespĺňajú. Ja som sa s tým zatiaľ nestretol, i keď niekedy zase po nacvakaní niekoľkých kociek napr. 2x2 dochádza k malinkému prečnievaniu niektorých z boku a teda stena nie je hladká ako by mala byť. Netvrdím že to musí pasovať úplne dokonale, ale niekedy už naozaj nejde len o tisícinky milimetra, bije to do očí a na dotyk je to nepríjemné  ;D
Pomôže len pootáčanie o 90 stupňov pri niektorých.
Na takéto nepresnosti z detstva si nespomínam, vtedy som nechápal ako môže byť všetko tak dokonalé a to som ešte zámerne skúšal či sa mi nepodarí nejakú anomáliu objaviť.
A tiež niektoré nové dlhšie plates sú tak ohnuté, že až hrôza a nedržia dobre s ničím, to kedysi nebývalo  :(

Anatyt

Určite o tom vedia, neboj nič. :D To isté máš aj pri tých minifigových sériách. Tam sa stáva, že jedna nožička je evidentne kratšia, ako druhá. Kedysi to nebývalo, jasné - kedysi sa LEGO v Číne nerobilo. >:D

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 14.03.2012, 12:07:01
Určite o tom vedia, neboj nič. :D To isté máš aj pri tých minifigových sériách. Tam sa stáva, že jedna nožička je evidentne kratšia, ako druhá. Kedysi to nebývalo, jasné - kedysi sa LEGO v Číne nerobilo. >:D

Nerobilo, ale bylo taky mnohem dražší.
Tím to neomlouvám, pouze konstatuji, že se změnilo spoustu věcí a TLC muselo reagovat.
Až budu mít chvíli, schválně zkusím postavit sloup z plates 1 x 1 round, ze setů z 80. let a vedle toho sloup z dílů z nejnovějších setů.

blackrabbit

Dnes jsem zkoušel použít Derfelovu techniku a bohužel mám stejný problém. Z 5 sloupků jsou 2 výškově někde jinde. Chystám se nakoupit velké množství round plate, tak doufám že s tím nebude problém. Jediný co mě napadá je, že vezmu digitální šupleru a ty dva sloupky proměřím.