Lego Technic 9391 - pásový jeřáb

Založil Tomik, 11.01.2012, 22:35:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Ke koupi tohoto setu jsem se rozhoupal až poté, co mi náhodou přišly peníze z prodeje starých puzzlí, jinak bych si ho asi nepořídil a počkal bych až na letní rock crawler. Celkově to je můj zatím nejmenší Technic. Po otevření krabice vypadnou dva pytlíky s dílky (jeden malý s pásy a druhý velký, který v sobě skrývá ještě další dva malé) a dva návody (jeden pro každý model). K návodům si dovolím ještě jednu poznámku - nevím proč, ale u všech nových setů jsou součástky v návodech zobrazeny s mnohem méně detaily než tomu bylo dříve a působí tak trochu nelegově (stáhněte si je a posuďte sami).

Ze zajímavých dílů stojí za zmínku především nová malá točna. Tento set je zatím jediným, ve kterém se vyskytuje (další bude v březnovém lesáckém náklaďáku 9397). Dále tu je celkem slušná nadílka ozubů, jeden červík a 68 článků malých pásů. Překvapilo mě, že je tu přihozeno jedno "náhradní" ozubené kolo s 8 zuby - že by je Lego opět začalo přidávat do setů?



Stavba hlavního modelu, pásového jeřábu, mi zabrala cca půl hodiny. Jeřáb disponuje následujícími funkcemi - otáčením nástavby, navíjením lana a zvedáním a vysouváním ramene. Všechny funkce, kromě vysouvání ramene, jsou ovládány samostatným ozubem. Design hlavního modelu mě příliš neuchvátil, ale s přidáním pár dílů by se z jeřábu dal udělat líbivej mini bagr ála 8043.





Set jsem si kupoval hlavně kvůli alternativnímu modelu - buldozéru. Ten se mi líbí víc i když na obrázcích vypadá trochu lépe než v reálu. Buldozér má zvedací radlici pomocí ozubu na zádi, který je poměrně špatně dostupný a sklopné rozrývací trny. Měřítkem celkem odpovídá přístavnímu jeřábu ze setu 8053 - viz foto. :) V návodu na buldozér jsem našel jednu drobnou chybku v počtu článků pásů - uvádí tam 58 kousků, ale je jich třeba 68.







Základní údaje:
- rok vydání: 2012
- počet dílů: 218 (z toho 68 jsou pásy)
- doporučená cena: 389,- Kč (na netu od cca 310,- Kč)

Plusy:
- nová mini točna
- poměrně dost ozubů
- povedený alternativní model

Mínusy:
- nepříliš atraktivní hlavní model

Celkově set hodnotím jako průměrný - co taky očekávat od takového prcka...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

MeNadruhou

Pěkná recenze, teď jsem jednu také dopsal  ;D. S těma návodama máš pravdu, vypadají divně.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou