12kg lega

Založil McMagic, 09.01.2012, 14:53:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

McMagic

Zdravím,

jak již jsem někde jinde psal, tak jsem si pořídil 12kg lega - přesně 12.5 včetně boxu.

Zde postupně budu prezentovat co vše jsem nalezl za poklady + poprosím i o pomoc s identifikací;)

Je toho opravdu požehnaně a ve výborném stavu.

Níže jsou tři fotky (rozbalení balíku, který tedy byl zabalen tak nějak všelijak...).
A aktuální lázeň - nevím zdali jsem neudělal hloupost, že "koupu" i dílky se samolepkami, ale většina byla otřesně nalepena - tak uvidím jak to dopadne.

Jen co dokončím očistu a začnu se sušením, tak už vše půjde o hodně lépe identifikovat.

P4tr1cius

McMagic

V té vaně jsou cca tři vrstvy kostek na sobě. Netuším kde se to bude sušit a hlavně kam s tím :D
To jsem si včera liboval, že jsem si kostky už nějak rozumně rozdělil do boxů a krabic.

Ale neskutečně se těším na to třídění a průzkum ;)

P4tr1cius

Niečo podobné som riešil pred pár mesiacmi. Zabralo mi to asi 1/3 voľnej plochy v obývačke.  :P Mrkni sem: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=35533.msg157311#msg157311

McMagic

Tak zde je již pár kousku na sušení:)

germik

No, blahopřeju, takhle zfleku můžu snad identifikovat trpasličí důl 7036 a pak buď útok na věž 7037/ nebo útočný vůz trolů - 7038 (záleží jestli tam někde ještě jeden zlobr...) ;). Hodně ti určitě pomůže i ten velkej trup od letadla - pochybuju že byl ve více než jednom nebo dvou setech ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Shi-So

Slusna halda ;D
Kde jsi to kupoval? Pripadne na kolik te to vyslo (tedy pokud se muzu optat)

McMagic

Velký trup letadla tam není (jako celek) je tam kabina - viz. foto vpravo dole.
---
Jinak je to za 2.660,- což mě přijde moc moc dobrá cena. Vyřazené lego po dítěti co už si s tím nechtělo hrát.
---
Problém ale je, že vana je pořád plná :D  A žena už mě zakazuje brát další ručníky a osušky co jsem chtěl dát na chodbu:)

Shi-So

Tak to uz je slusnej kauf :D
Gratuluju, jen se rochni.... ;D Ja tu mam krabici asi jen 2kg kiloware a jste jsem se k ni ani poradne nedostal.... :'(

McMagic

Tak jsem identifikoval pár dílku:

Není ale trup lodi.

Toto se tváří komplet +-

Zde je dle všeho +- vše ale zase není trup lodi.

pryb

Podle tý train base tam máš
http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=7686-1

EDIT: A ten lodní trup bych možná našel, musel bych po něm kouknout.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

McMagic

Tak zde je již vše vykoupané.
Teď to jen nějak rozložit na sušení + tomu možná i nějak pomoci (hlavně ty plate zabírají moc místa) a na hromadu napravo + poslední lavor se musím ještě vrhnout a probrat.

mesje

A ako si to kúpal - len krátky kúpel, alebo si použil aj sprchu, alebo si to nechal vo vode dlhší čas? Chystám podobnú očistu použitého lega...

McMagic

Citace od: mesje kdy 09.01.2012, 20:46:11
A ako si to kúpal - len krátky kúpel, alebo si použil aj sprchu, alebo si to nechal vo vode dlhší čas? Chystám podobnú očistu použitého lega...

No vše šlo do vany, kde to dostalo několik dávek horké sprchy pod plným proudem. Pak jsem to několikrát pro máchal v lázni s přípravkem na odmaštění - zase horká sprcha. A pak to vše šlo na proplachovaní (než se to vše očistilo, tak to dvě-tři hodiny leželo v lázni).

Ale pořád nosíme z koupelny poslední kousky :)

McMagic

Tak další identifikace:

Jsem zvědav kolik toho bude scházet...

killco

A prečo nepoužiješ práčku alebo umývačku riadu? Ja to dávam do práčky v takých uzavieratelných vakoch spolu s vecami aby sa to neobilo. Ešte to zabalím aj do uteráka.

Inak celkom dobrý obchod, mne sa posledne podarilo 15kg za 139€ vrátane pošty z nemecka. Medzi sviatkami som to potriedil. ;D

McMagic

Do pračky jsem se bál to dát, raději jsem volil cestu přes vanu.
----
Jinak další kousek identifikován.

+ mám pořád pocit, že tam je i tento set (jen drak nebude kompletní tedy)

Mates

Citace od: McMagic kdy 10.01.2012, 11:06:14
Do pračky jsem se bál to dát, raději jsem volil cestu přes vanu.
Není třeba se bát... stačí pořádně zabalit (můžeš použít i prostěradlo a dobře zavázat), dát program na šetrné praní a za chvíli máš hotovo!
Osobně mám několikrát vyzkoušeno! 8) ;)