8827 - Říman

Založil Thrawn, 08.01.2012, 17:19:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Thrawn

Téma: Minifigures series
Rok vydání: 2012
Počet figurek: 1
cena: 55,- Kč (Bambule)

První dojmy:

Po otevření sáčku docela zklamání. Minifig má potisk jen zepředu, což je velká škoda a scutum mi přijde menší, než bylo prezentováno na propagačních obrázcích, i než by se na Římana slušelo.

Vlastní minifig:

Minifig prezentuje římského legionáře z doby císařství. Legionář má potisk reálné římské zbroje (lorica segmentata), bohužel však jen z jedné strany, což je velká škoda! Na nohách má potisk krátkých kalhot (bracae) a sandálí (caligae).

Legionář má celkem pěkně provedenou přilbu (cassis), na kterou je možno připojit i plume. Přilba nemá vykrojené ušiska, zřejmě tak lépe drží na hlavě minifiga.

Příslušenství:

Kromě tradičního podstavce je legionář vybaven oštěpem (pilum), který je stejný, jako např. u Sparťana, ale zde si dali tvůrci více práce a tak má dřevo skutečně hnědou barvu a hrot je "kovový", narozdíl od "celokovového" spartského kopí.

Štít (scutum) je obdélníkový, červené barvy, na vnější straně potisk, na vnitřní úchyt.Štít je pro mně trochu zklamáním, je menší, než jak vyplývalo z prezentace Lega (obrázky apod.). Obecně měli legionáři štíty větší, aby je dokonale kryli a mohli z nich utvořit své oblíbené sestavy (např. testudo). Jinak ale celkem odpovídá.

Závěr:

Minifig je povedený, má své chyby, např. štít a zejména absence potisku minifiga i ze zadní strany, což už je dnes u Lega téměř standard. Doporučuji si k němu zakoupit gladiátora z předchozí série, získáte tak typický římský krátký meč (gladius), který patřil do základní výzbroje Římanů. Lego mi tímto minifigem splnilo sen, takže celkově spokojenost.

Klady:

- je to Říman!  :)
- detaily, odpovídající předloze
- oštěp

Zápory:

- potisk jen na přední straně torza minifiga,
- malé provedení štítu. Mohlo a mělo být větší.

History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Kucis

Hmm, vidím, že jde napsat recenze i na minifiga :)
Díky za ni, protože mě utvrdila v koupi této figurky, škoda jen toho potisku z jedné strany. Bylo by super pokud by TLC v budoucnu vydalo nějaké sety s římskou tématikou. Mezi AFOLy by to snad mělo úspěch, ale nevím jestli by to chtěly i děti, což je důležité pro marketing.

Fifo

Vermi,deti kúpia čokoľvek. A Rím by nebol bez fanúšikov. Veď po filmoch ako Gladiátor,300 alebo Posledná légia,ktoré pozerajú aj 7-ročný  >:D, by nebola o kupcov núdza.

mesje

Citace od: Kucis kdy 11.01.2012, 20:32:43
Díky za ni, protože mě utvrdila v koupi této figurky, škoda jen toho potisku z jedné strany. Bylo by super pokud by TLC v budoucnu vydalo nějaké sety s římskou tématikou. Mezi AFOLy by to snad mělo úspěch, ale nevím jestli by to chtěly i děti, což je důležité pro marketing.

No istá nádej tu je, keďže napr. vydali minifigy príšer (zombie, upír atd) a následne sa v tomto roku chystá nová horrorová sada setov, taktiež vydali elfa a prídu LOTR sety, taktiež vydali faraónové figy a súbežne Pharao séria, atd... neverím, že by vydali už tolko bojovníckych figov zo starých čias a nedoplnili to nejakými setmi - veď extra dieliky na takéto figy majú hotové, stačí dorobiť nejaké tie setíky... podobne je možné, že oprášia nanovo western tému.

Kucis

Citace od: mesje kdy 11.01.2012, 21:16:37
Citace od: Kucis kdy 11.01.2012, 20:32:43

No istá nádej tu je, keďže napr. vydali minifigy príšer (zombie, upír atd) a následne sa v tomto roku chystá nová horrorová sada setov, taktiež vydali elfa a prídu LOTR sety, taktiež vydali faraónové figy a súbežne Pharao séria, atd... neverím, že by vydali už tolko bojovníckych figov zo starých čias a nedoplnili to nejakými setmi - veď extra dieliky na takéto figy majú hotové, stačí dorobiť nejaké tie setíky... podobne je možné, že oprášia nanovo western tému.

Tak to vypadá, že nás čeká skvělá budoucnost ;D western bych si taky dal líbit, protože jsem vyrostl na "Mayovkách" ;)

tomash

Recenzi na minigiga jsem tu nečekal, ale udělals to pěkně, včetně těch reálných obrázků.
Figa jsem si samozřejmě také koupil, a společně se  Sparťanem a Gladiátorem se mi líbí ze všech nejvíc. Jsem poznamenán filmy Gladiátor, 300 a Spartakus :)