Samolepky u SW setu 8007

Založil nerow, 06.01.2012, 15:40:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

nerow

Zdravím,
v roce 2001 jsem dostal k vánocům Technic set C-3PO 8007.
Je 1x složený a od té doby pouze vystavovaný. Před pár lety se začaly odlupovat samolepky. A půlka samolepek se asi vlivem času začala sama od sebe rozpadat/drolit. Máme s tím někdo zkušenosti? Měl jsem spousta setů samolepkami, ale odlupování a drolení se mi stalo pouze u tohoto.
Nevím, jestli mám do toho nějak zasahovat. Přelepením izolepou by asi ztratily ještě víc na hodnotě. Což bych zase nerad kvůli případnému prodeji v budoucnu.

http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=8007-1

Anatyt

Zoufalec

Odkaz na zkušenosti ostatních ti už poskytl Anatyt, já doporučuju koupit na BL aršík nový, nalepit a hned přelepit lepící páskou. Při případném budoucím prodeji to laikovi bude jedno, odborník to spíš ocení - bude vědět, která bije.

Mimochodem - je zajímavé že u Technic SW Stormtroopera i Dartha Vadera jsou samolepky trvanlivější a doteď na mých setech bezproblémově drží.

EDIT: Teď jsem koukal na ceny za samolepkový aršík ::) Pakliže si perfekcionista, tak už koupit asi celý set.

nerow

Díky za odkaz.
Též mě napadlo si samolepky koupit. Ale prodává pouze jeden člověk z USA a to za cca 1500 Kč  :( To MISB vyjde levněji. Jelikož stejně budu asi prodávat i se zbytkem dané série, nic s tím dělat nebudu.
A jak se psalo v odkazované diskusi. Vliv na to bude mít asi světlo. Jelikož pravá strana, na kterou nešlo světlo, je naprosto v pořádku.

otaznik

Citace od: Zoufalec kdy 06.01.2012, 17:18:07
Odkaz na zkušenosti ostatních ti už poskytl Anatyt, já doporučuju koupit na BL aršík nový, nalepit a hned přelepit lepící páskou. Při případném budoucím prodeji to laikovi bude jedno, odborník to spíš ocení - bude vědět, která bije.

Uf, jak tohle můžeš napsat, odborník by spíše ocenil ten nenalepený aršík. Ale samolepku přelepenou izolepou? No fuj.

Zoufalec

Citace od: otaznik kdy 06.01.2012, 21:26:33
Citace od: Zoufalec kdy 06.01.2012, 17:18:07
Uf, jak tohle můžeš napsat, odborník by spíše ocenil ten nenalepený aršík. Ale samolepku přelepenou izolepou? No fuj.
To rozporovat nehodlám, ale kdyby si zatoužil po nějakém hůře sehnatelném setu, kde jsou samolepky (známé markýzy), budeš radši, když ho seženeš a samolepky budou polovičaté, rozpraskané nebo budou úhledně přelepeny lepící páskou?

otaznik

Citace od: Zoufalec kdy 06.01.2012, 23:22:12
To rozporovat nehodlám, ale kdyby si zatoužil po nějakém hůře sehnatelném setu, kde jsou samolepky (známé markýzy), budeš radši, když ho seženeš a samolepky budou polovičaté, rozpraskané nebo budou úhledně přelepeny lepící páskou?
Je mi to jedno, obě řešení žádají výměnu.