Pixmania - zkušenosti

Založil rdk, 05.01.2012, 15:02:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

rdk

Vážení,

Mám právě zajímavou zkušenost s Pixmanií...

14.12. jsem objednal celkem 6 setů, z toho 3 stejné. Vše bylo označeno jako "k dispozici".
Zaplaceno ihned převodem Raiffeisenbank -> Raiffeisenbank. Platbu zaregistrovali až po dvou dnech. :)

Ukázalo se , že ty 3 stejné sety nemají a poslali jen 3 zbývající. Po cca týdnu poslali jeden z těch zbývajících tří a na zbytek sem čekal až do dneška, kdy mě to přestalo bavit a zavolal sem jim, že zbývající dvě položky chci stornovat a vrátit peníze.

Cena (s podílem poštovného) každého z těch zbývajících setů byla 1485,42 Kč (celkem tedy 2970,84 Kč).

Pixmania mi ale oznámila, že mi pošlou 1627 Kč za každý z těch setů (celkem 3254 Kč). Jak k těmto cifrám přišli jsem ovšem nepochopil. ??? Snad kurzové rozdíly.

Přeplatek budou vracet přímo z Francie (přestože mají účet u nás v CZK) a řekli si o IBAN/BIC. Umím si představit, že toto může být pro někoho problém, když si naše banky umí naúčtovat za došlou platbu i několik stokorun.

Dám vědět, jak to dopadlo a kolik peněz skutečně dorazilo. 8)

votrelec

Ahoj, co si vsetko mal objednane?

Johny650

U pixmanii je vše možné :D
Až po 2emailech po 5dní zaregistrovali mou platbu. Než jsem objednával potvrzeno emailem,že vše mají skladem. Objednávka měla cca 5setů a ta byla poslána ve 3vlnách.  1 vlna pár dní po přijetí peněz a 2 za cca 14dní a 3tí den po druhé :) :D

rdk

Update 1:

Tak těch 1627 Kč bylo před 15% slevou. :)
Zatím se tváří, jakože mi chtějí vrátit peníze jen za nedodané zboží a nikoliv za nevyužité poštovné (cca 200 Kč). >:(

Shadowinek

Jestli to chápu dobře, tak oni ti místo zaplacených 2970,84 Kč vrátí 3254 Kč - tedy o nějakých 284 Kč víc a ty se rozčiluješ, že ti nevrátí 200 Kč za poštovné?

rdk

Citace od: Shadowinek kdy 07.01.2012, 17:25:49
Jestli to chápu dobře, tak oni ti místo zaplacených 2970,84 Kč vrátí 3254 Kč - tedy o nějakých 284 Kč víc a ty se rozčiluješ, že ti nevrátí 200 Kč za poštovné?

Právě že ne... Oni z těch 2x 1627 Kč odečetli (celkem pochopitelně) těch 15% slevy a chtějí mi vrátit jen 2766 Kč místo zaplacených 2970 Kč...

Shadowinek

V tom případě bych jim zkusil zavolat a zeptal bych se je i na to poštovný :)

votrelec

Samozrejme, ze ziadaj vratit aj postovne. Vsak ak si mal viacej poloziek v objednavke, tak aj oni sami vo fakture to postovne rozratalina kazdu vec. Aspon mne to tak urobili.

rdk

Citace od: votrelec kdy 07.01.2012, 21:13:49
Samozrejme, ze ziadaj vratit aj postovne. Vsak ak si mal viacej poloziek v objednavke, tak aj oni sami vo fakture to postovne rozratalina kazdu vec. Aspon mne to tak urobili.

Přesně tak. Já tam samozřejmě zavolám i popáté, ale už to začíná být otravné...

rdk

Tak po dalších pěti telefonátech pochopili, co vlastně chci a vrátí vše do halíře. :)

Posílají to ze spořky a nikoliv ze zahraničí, jak původně hrozili.