(Vlastní) První SW lego pokus

Založil McMagic, 05.01.2012, 01:05:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

McMagic

Tak jsem se pokusil o svoji prvotinu na SW téma.
Musel jsem hodně improvizovat s nedostatkem kostek (začátky jsou těžké).

Prosím o menší shovívavost s ohledem na to, že lego držím v ruce po 20ti letech apod.  ::)

Ale rozhodně se těším na objektivní rady a kritiku.

Allconel

Osobne si myslím, že je to celkom vydarená stavba, nebudem sa dlho rozpisovať a tak to zhodnotím v bodoch:

klady:
- Celkový dojem je vynikajúci
- stavba vyzerá akčne (až na figúrku Luka)
- predná časť jaskyne sa ti podarila, hlavne vstup
- nafotenie
- hra s tieňmi
- vypracovanie trávnatej plochy
- umiestnenie Lograya - ako domorodec v údive nad stretom Impéria s Jediom
- skvelá prvotina

nedostatky:
- nedotiahnuté okolie jaskyne, hlavné zadné časť, chýba tam hora alebo nejaká skalná stena
- Figúrka Luka, - jednak má outfit z Tatooinu, druhak si sa mohol pohrať s nastavením jeho končatín, hlavou a pod.
- Figúrka  Tokkata, idea domorodca strieľajúceho z luku je skvelá, ale okolie kam si ho zasadil je málo vyhrané
- ak nemáš viac figúrok Ewokov je to ťažké, ale chýba mi tam ešte aspoň jedna postavička, ktorá by sa krčila vzadu za Lograyom
- blaster v ruke Scouttroopera
- v mojom vnímaní až prílišne používanie LEGO kostičiek "prírody, listov a konárov", ktoré nevyzerajú hodnoverne, v celkovom pohľade sa strácajú alebo pri detailnejšom pohľade je ich vidno
- scéna dodržiavajúca viac-menej štvorcový tvar podstavi, použitie baseplatu mi nevadí ale scéna by mohla mať ešte viac nepravidelné okraje

Záverom, len skonštatujem, že aj keď je kvantitatívne nedostatkov, ktoré som okomentoval viac než kladov, tak kvalitatívne je to opačne, klady prevažujú nad nedostatkami. Gratulujem k peknej stavbe.

McMagic

Děkuji za kritiku.
Jsem si vědom nedostatků a čekám na kostky - dnes dorazil 3 x 5929 + 1 x 6177 + 1 x 7189
A zítra snad dojde 10kg KW - což už snad bude stačit pro nějaké vypracovanější a ucelenější stavby...
(hlavně na můj projekt SWTOR Defender, to ale bude trvat hodně dlouho )

S celou stavbou/scenérií mám větší záměr - sice ze začátku jsem stavěl kostky jen tak bez prvotního úmyslu, ale po hodince stavění se zrodil nápad:)

Allconel

Pre tvoj projekt SWOTR Defendru ti prajem veľa šťastia, správnych kostek, času etc. Myslím si, že sa jedná pekné plavidlo hodne vlastnej LEGO podoby a držím ti palce.

Poprosím posielaj fotografie hoci aj z priebehu stavby, aspoň raz za mesiac ;), aby v tejto téme aspoň trochu žilo.

McMagic

Citace od: Allconel kdy 07.01.2012, 18:52:30
Poprosím posielaj fotografie hoci aj z priebehu stavby, aspoň raz za mesiac ;), aby v tejto téme aspoň trochu žilo.

Přidal jsem tedy do topicu "SW Defendera" pracovní fotky z lega (pořád se točí stále kolem měřítka).