5882 Ambush Attack

Založil Ojík, 25.12.2011, 17:04:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ojík

Zdravím,
jsem již delší dobu zaregistrovaný zde na fóru, ale pořád jsem nějak nevěděl, jak začít svoji "kariéru". Včerejší Štědrý den nadobro potvrdil, že jsem se k Legu vrátil - dostal jsem dva sety z nové série Dino. Dnes odpoledne jsem první z nich postavil a recenze na něj mi přijde jako dobrý začátek.

Číslo: 5882
Jméno: Ambush Attack
Počet dílků: 80
Minifigurky: 1 + dinosaurus
Cena: $11.99 (LEGO Store)
Rok vydání: 2012 (výjimečně 2011)

Balení
Krabice je poněkud větší, než jsem očekával. Je vybavena otevíracím systémem "promáčkni palcem", který jsem opět shledal nepraktickým - bok krabice se kroutil a mačkal a když už jste konečně vevnitř, stejně musíte trhat stěnu z chlopní. Krabice obsahovala tři neočíslované sáčky, návod a poskládanou přihlášku do LEGO Clubu. První sáček obsahoval větší díly, které tvoří základ pro kus džungle a vozidlo, ale rovněž torzo a nohy minifigurky. V druhém byly drobné dílky a třetí byl celý vyhrazen dinosaurovi, což dokazuje, o jak vzácné zboží jde.

Stavba
Rozhodně nic těžkého, zabrala odhadem něco kolem dvaceti minut. Nejprve se tradičně dává dohromady minifigurka. V tomto setu jde o jakéhosi zelenáče v lovení uprchlých prehistorických ještěrů. Hlava je potištěna oboustranně - na jedné se lovec usmívá a na tváři má několik šrámů, na straně druhé křičí, což mu v kombinaci s jeho škrábanci na důvěryhodnosti moc nepřidává. Torso je v dark red, zobrazuje pás s uspávacími střelami, pásek a logo týmu a má rovněž zadní potisk s velkým D, totožným logu vepředu.
Dinosaurus je vyroben z měkčího plastu a je to moc povedený kousek. V sáčku byl ještě vmáčknutý do ochranné plastové formy. Je v dark tan barvě, žíhaný zelenou a má pěkný potisk očí a zubů.
Kus džungle sestává jen z několika málo dílů, většinu spolykalo vozítko. Jako základ slouží plate 4×4 a na ní je několik prvků zeleně.
Auto má moc hezkou zadní konstrukci čítající držák na pušku a dva kanony, které mě zaujaly svou funkčností - odpalují se pouhým cvrnknutím prstu. Po stranách jsou dvě sklápěcí schodiště či stupátka.

Klady
+ několik nových dílů (uspávací puška, 1×1 round tile) a další v zajímavých barvách
+ dinosaurus
+ minifigurka

Zápory
- drobnost setu. Vzhledem k ceně mohlo být auto mohutnější.

Hodnocení:
Hratelnost: 6/10 - Jediné hrací možnosti nabízí auto. Můžete střílet střely, sklápět schody, jezdit si s ním do aleluja a v případě nouze vysadit lovce s puškou, ať si sám poradí. Dinosaurus set ozvláštňuje, s kouskem pralesa se moc věcí dělat nedá.
Design: 8/10 - Auto je hezky navržené, barevné schéma je také pěkné. Dinosaurus se rovněž povedl. Jak jsem ale řekl, vozidlo mohlo být klidně větší.
Cena: 6/10 - Znova rozsáhlost setu. Na druhou stranu dostanete krásného ještěra.
Minifigurky: 8/10 -  Lovec je pěkný, ačkoliv nikoliv vzácný - vyskytuje se hned ve 4 setích z této série. Oboustranně tištěná hlava a zadní potisk torza potěší.
Díly: 10/10 - Získal jsem několik nových dílů, které jsem doteď neměl, a navíc úplné novinky, jako je ona 1×1 round tile. Dinosaurus se mi vážně líbí.

Celkové hodnocení: 38/50

Shrnutí
Malý set, kterým hezky načnete tuto novou a dle mě povedenou sérii. Na hraní sice moc není, ale v kombinaci s jinými sety si můžete udělat pravou dinosauří hrozbu.  :)

Na závěr se chci omluvit za absenci obrázků. Celý den bylo pošmourno a ke stavbě jsem se dostal asi až před dvěma hodinami. Světlo bylo hrozné a fotky ještě horší. Pokusím se pořídit pár snímků zítra. Pak je tu ještě druhý set, který jsem dostal, 5883 Tower Takedown, který se pokusím postavit zítra a kterému bych rád udělal pořádnou recenzi na Eurobricks, protože ji tam dosud nikdo nevložil.

Děkuji za přečtení a snad se recenze líbila.  :)
All work and no play make Jack a dull boy.

Ojík

Přidal jsem fotky a zde je ještě pokračování.

jvucka

Citace od: Ojík kdy 25.12.2011, 17:04:19
Díly: 10/10 - Získal jsem několik nových dílů, které jsem doteď neměl, a navíc úplné novinky, jako je ona 1×1 round tile. Dinosaurus se mi vážně líbí.

Kde přesně je ta kulatá tile? Na webu jsem ještě neviděl návod a na fotkách ji nevidím. Předpokládám, že by měla být někde na zadní straně auta, je to tak?
Díky!

Ojík

Ano, zezadu je úchyt na pušku a hned vedle je kostka 1×1 se studem na boku, která ji drží.

Arcanus

Pekná recenzia a prijateľné fotky. Som skôr za staršie legá, ale vidím, že v Dánsku robia čo môžu. Zaujímavý nápad, títo Dino,  azda sa ho trochu podržia a neskončia ho po roku.