Jak jsem nas**l peeron

Založil Radecek, 07.01.2006, 16:48:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Radecek

Tak jsem si dal stahnout domu vsechny obrazky setu a dilku z http://www.peeron.com/ a najednou uz mi tahle stranka nefunguje. Kdyz si zmenim IP adresu, tak to jede, ale z me normalni uz ani tuk. Neobjevi se zadna chyba, jen mi to nacte prazdnou stranku.
Ty obrazky jsem chtel mit doma pro rychlejsi vyhledavani, preci jenom se daleko lepe prohlizi par tisic obrazku pres nejakej prohlizec obrazku, nez po jednotlivych webovych strankach. Obrazky vsech setu se mi podarilo stahnout, obrazku dilku uz jen asi 200. Takze to berte jako varovani a odpustte si moralizovani o tom, ze tohle se nedela.

rdk

It's not the bug, it's the feature. 8)

Nechtějí, aby si od nich lidi sosali všechny obrázky...

Colonel32

limit u navodu je 50 stranek / per user / per hour

otaznik

Neodpustím. Tohle se nedělá.
A ty se ještě divíš, že tě stopli?!?

Raistlin M

Citace od: Colonel32 kdy 07.01.2006, 17:25:04
limit u navodu je 50 stranek / per user / per hour
Ale jen u nezaregistrovaného, ne? Po registraci už jsem problém neměl.

Radecek

Citace od: otaznik kdy 07.01.2006, 17:29:10
Neodpustím. Tohle se nedělá.
A ty se ještě divíš, že tě stopli?!?

Ja se nedivim. Jen varuji, aby se to nestalo i nekomu jinemu. A k tomu, ze se to nedela. Takovej google, kdyz indexuje, se taky moc neohlizi, jestli se to nekomu libi nebo ne.

Colonel32

two wrongs don't make a right....

Jindroush

Google se ohlíží - od toho jsou robots.txt

Jinak to samozřejmě funguje i pro registrovaný, ten ban v případě vysosávání. A ano, je to prasárna, sosat všechno.  :(
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Radecek

Citace od: Jindroush kdy 07.01.2006, 18:41:24
Google se ohlíží - od toho jsou robots.txt

Jinak to samozřejmě funguje i pro registrovaný, ten ban v případě vysosávání. A ano, je to prasárna, sosat všechno.  :(
Ja teda nevim, jak to ten google dela, ze ma ty stranky nacachovany a to vcetne obrazku. Kdyz dam na googlu vyhledat treba:
4163 Set site:www.peeron.com
A tuknu misto na odkaz na Archiv, tak mi najede kompletni stranka vcetne obrazku primo z googlu.
Ale jinak, ja netvrdim, ze se nenastvali a nezablokovali me opravnene. Na to maji pravo.

betakaroten

Jo moment - když sosám návod, kterej má >50 stránek, tak mě můžou banánovat? Proč tam teda píšou "FREEEEE download"???

Jindroush

Ne, tam je limit pro neregistrovaný hosty.

A pak je tvrdej ban za to, že používáš sosací soft.

rdk

Citace od: betakaroten kdy 07.01.2006, 18:54:36
Proč tam teda píšou "FREEEEE download"???

Platíš snad za to něco? ;D

Raistlin M

Já bych k tomu měl dva dotazy.
1) Když si jako zaregistrovanej prohlížím starší katalog z nějakého roku, tak mi to najednou ukazuje prázdný obrázky. Tam je taky nějakej limit (/narozdíl od návodů), nebo maj chybu?
2) Když stavim podle návodu přímo na netu, tak mi taky, jako u katalogu po nějakým , né vždy stejným, počtu obrázků naskočí prázdnej obrázek. Musim se pak vrátit uplně na začátek a danou stranu návodu otevřít z indexu.

Je problém v mém počítači, nebo někde u nich, popř. se jedná o nějaká omezení, o kterých však nepíšou v ten moment ani čárku?

rdk

Citace od: Raistlin M kdy 07.01.2006, 19:11:23
Já bych k tomu měl dva dotazy.
1) Když si jako zaregistrovanej prohlížím starší katalog z nějakého roku, tak mi to najednou ukazuje prázdný obrázky. Tam je taky nějakej limit (/narozdíl od návodů), nebo maj chybu?

IMO chyba.

Citace
2) Když stavim podle návodu přímo na netu, tak mi taky, jako u katalogu po nějakým , né vždy stejným, počtu obrázků naskočí prázdnej obrázek. Musim se pak vrátit uplně na začátek a danou stranu návodu otevřít z indexu.

Je problém v mém počítači, nebo někde u nich, popř. se jedná o nějaká omezení, o kterých však nepíšou v ten moment ani čárku?

Toto se mě taky stává. Asi nějakej bug nebo přílišná restrikce. Nemusíš se vracet na začátek návodu, stačí rovnou skočit na index a kliknout si tu stránku, co se nenačetla. Je to dost opruz...

Raistlin M

rdk: U těch katalogů je to ale hroznej opruz. Nedám si říct a koukám třeba na všechno od začátkua když začnou sety, co mně zajímaj nejvíc, tak mam utrum. ;D
Když jedu od nějaký třetiny, tak na konec stihnu dojít, takže to není chyba toho, že by měli jen kousek. Prostě se jim to asi opravdu tluče. Ach jo. :)

Colonel32

takze v jake fazi vyvoje je to Jindrousovo navodove DVD? (katalogy snad budou taky)

Jindroush

V nulové. Nestíhám nic.  :-\

Mates

Citace od: Jindroush kdy 07.01.2006, 20:11:16
V nulové. Nestíhám nic. :-\
To je škoda asi pro hodně lidí....já osobně bych měl velký zájem ;) :-*

MildaPajda

nasosal sem komplet navody uz asi pred mesicem... jsou toho dve dvdcka...
zadnej banan jsem nedostal...  :P
pustil jsem FlashFXP a stahnul to pres noc... na 4MB lince to slo docela rychle...;)
mysim, ze bych to moh vzit ke kLadivu... ;)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Radecek

Tak jsem mel stranky zablokovane tyden. Ted uz zase muzu peeronovat ze sve standardni IP adresy.

Petrjr

Citace od: MildaPajda kdy 07.01.2006, 22:30:41
nasosal sem komplet navody uz asi pred mesicem... jsou toho dve dvdcka...
... mysim, ze bych to moh vzit ke Kladivu... ;)
O scany návodů i katalogů bych měl velký zájem. Mám doma sotva jedno CD katalogů ještě z brickshelf. Tahat z netu mám nadlouho. Na oplátku mohu dodat nicmoc kvalitní neúplný :( scan obchodního katalogu pro rok 2002 (oscanováno 38 stránek, na přeskáčku, převážně duplo).