Bricklink + e-shop

Založil Matošo, 17.10.2011, 14:49:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Matošo

Ahoj.

Mám takový dotaz: myslíte, že lze nějak propojit (nejlépe on-line) databázi BL shopu s e-shopem ?
Nebo alespoň e-shop s BrickStore ?

Uvažoval jsem, že bych zkusil založit e-shop na díly, ale nechce se mi vést dva inventáře - ani by to asi nebylo kloudně možné - a v této oblasti IT nejsem tak zběhlý, takže netuším, jestli to je technicky vůbec možné.

Díky za případné připomínky.

M.

votrelec

Ahoj, ide to prepojit, Bricklink ma zverejnene API. Ale treba to samozrejme naprogramovat.
http://kasabi.com/dataset/bricklink/guide

Hana129

Hmm tak to by bylo supr, kdyby to šlo.  Sama  taky nad e-shopem a propojením taky uvažuji.  Až budete mít někdo zkušenosti budu vděčná za rady.

Matošo

díky za odpověď.
Včera večer konzultováno s kamarádem, uvidíme, co z toho vzejde...  >:D

dwo

Do jakého (typu) e-shopu chcete integrovat BL, jestli se mohu ptát?

Matošo

bohužel jsem tohoto tématu neznalý, tak ti nedovedu odpovědět.
ale jestli "typem" myslíš to, jestli to bude nějaká šablona z netu, nebo tak něco, tak e-shop bych si nechal udělat celý jaksi "na míru".

dwo

Aha, myslel jsem, že už je něco konkrétního.

Doporučuju nechat si upravit e-shop postavený na bázi opensource, s velkou základnou uživatelů a developerů. Pakliže to bude bastlit jednotlivec na vlastním framworku, je pak člověk závislý (finančně, časově) na konkrétním jednotlivci nebo firmě a většinou to končí spíš blbě, protože se to nedá rozvíjet nikým jiným nebo velmi obtížně a draze.
Co se týče pojmu šablona, tak tím se obecně myslí vzhled/grafika/layout webu (jeho kabát), ale nedefinuje to nijak jádro systému (motor).

Friend

Ahojte,
mám dotaz, ktorý asi najlepšie pasuje do tohto vlákna (ak nechcem zakladať nové). Zaujímajú ma praktické veci pri vedení BL obchodu, konkrétne:
1. dá sa nejako automaticky nahrať objednávka, ktorú som urobil z iného BL obchodu, do môjho BL obchodu (My Inventory)
- zatiaľ sa mi dá ako jediná cesta, stiahnuť si uvedenú objednávku do excelu alebo wordu a tam ju prerobiť (cez nahradenia slovíčok) na formát, ktorý sa dá importovať
- ešte som to nerobil, ale nič rozumné ma nenapadá - najmä ak je objednávka v tisícoch kusov
- viete poradiť?

2. ak máte BL na firmu (konkrétne s.r.o.) tak ako si dávate predaje do nákladov? Pretože do nákladov si možno započítať len tie dieliky, ktoré sa predali. Teda musí existovať evidencia o nákladoch za každý typ dieliku ak to má byť poctivo urobené. Máte na to nejaké elegantné riešenie?
Ako napríklad pridať dieliky, ktoré už mám, ale kúpil som ich za inú cenu - hneď robiť priemerku? Toto musí byť vždy situácia pri partovaní setov, resp. asi pri každom dokúpení dielikov.
Alebo používate BrickStore? Len sa niečo v tejto veci o mňa šuchlo a nemám zatiaľ bližšie informácie.

Vopred ďakujem za pomoc.
:)

Matošo

Ahoj.

ad 1.) myslím, že by to mělo jít přes BrickStore. Ale nezkoušel jsem to, na BL díly pro svůj obchod nenakupuji...

ad 2.) pro konkrétní dílky jsem to zatím neřešil, vedu si ejnom celkovou evidenci co jsem koupil a za kolik a za kolik jsem prodal (ale už né co...) - nicméně z uložených mailů a aktuálního inventáře by se to asi dalo nějak dohledat zpět. Nějaké pbecné povědomí o tom, co se jak dobře prodává mám a pro konkrétní dílky jsem to zatím nepotřeboval tak důkladně analyzovat.

kocky.sk

Ahoj Friend.

Ad 1.)
Malo by sa dať. Ale neskúšala som.

Najprv stiahnuť objednávku cez ORDERS --> DOWNLOAD http://www.bricklink.com/orderExcel.asp najlepšie asi vo formáte XML.

A cez SELL --> UPLOAD nahrať vo formáte XML zasa do inventára. http://www.bricklink.com/invXML.asp

Ad 2.) Neviem či sa to dá zrovna nazvať elegantné riešenie, alebo nutnosť určite - účtovník alebo účtovný softvér.

Hana129

Citace od: dwo kdy 03.11.2011, 16:20:02

Doporučuju nechat si upravit e-shop postavený na bázi opensource, s velkou základnou uživatelů a developerů.

Byly by nějaká, konkrétní doporučení? Který konkrétní "software - eshop" by mohl být propojen s BL? Pokud v tom máte trochu přehled, ráda bych si nechala poradit.

Nedal by se nějak přímo BL obchod použít jako e-shop pro ČR? 

Friend

Matošo, kocky.sk (Lucia) - obom ďakujem veľmi pekne

Citace od: kocky.sk kdy 15.11.2011, 15:48:07
Ahoj Friend.

Ad 1.)
Malo by sa dať. Ale neskúšala som.

Najprv stiahnuť objednávku cez ORDERS --> DOWNLOAD http://www.bricklink.com/orderExcel.asp najlepšie asi vo formáte XML.

A cez SELL --> UPLOAD nahrať vo formáte XML zasa do inventára. http://www.bricklink.com/invXML.asp

Ad 2.) Neviem či sa to dá zrovna nazvať elegantné riešenie, alebo nutnosť určite - účtovník alebo účtovný softvér.

Matošo

hana: vzhledem k tomu, jak je BL nepřehledný, tak o tom dost pochybuji...

Jinak kamarád se v tom chvíli vrtal a pak mi říkal, že ten odkaz od votrelce je k ničemu, že to je akorát napojení na katalog (barva, typ..), ale né na inventáře jednotlivých uživatelů. Já tomu moc nerozumim, tak nedokážu posoudit, jestli je kámoš neschopnej, nebo je to fakt "na nic"...
Ví někdo víc ??