Chybející dílky?!

Založil gruzinec, 08.06.2004, 15:22:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 8 Hosté prohlíží toto téma.

otaznik

Citace od: Maci kdy 22.02.2005, 17:06:09
když u nás se prý žádné kostky nevyrábí??

Jak už to několikrát padlo, kostky se vyrábějí na Kladně, kde se i lepí modely pro prodejce a do Legolandů.

Jindroush

N-e-v-y-r-á-b-ě-j-í  8)

Kompletace, potisk, lepení modelů.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

ani bych se nedivil, kdyby ta ceska kontrola byla mnohem prisnejsi, a zatimco jinde na to zase totalne kaslou.  Kez by tady u nas vyrostla nejvetsi svetova tovarna na lego... a nechali spadnout ceny pro CR o 50%

Jindroush

Co je to za blbost? Proč by kvůli tomu měly klesnout ceny? Už dneska se dá předpokládat, že výrobní náklady jsou pod 10% koncové ceny. Finální ceny se prostě 'rozhodují' někde nahoře a množství továren na to nemá vliv, berou se v potaz daně, kupní síla a 'vypumpovatelnost' obyvatelstva.

Jinak by nebylo možné, aby Vulture Droid stál ve Walmartu $14.95 (14.95 * 22.80 * 1.19 =~ 406 Kč), kdežto česká koncovka je určena na 849 Kč. Jsou to stejný dílky, stejný krabice a navíc je doprava sem levnější (v USA se LEGO rovněž nevyrábí).

Maci

Citaceberou se v potaz daně, kupní síla a 'vypumpovatelnost' obyvatelstva
Z čehož vyplývá, že čím víc budeme kostky kupovat tím budou dražší... ;D ach jo.  Na to, že se jedná o hračku ( i když my to tak asi už nebereme ) je lego fakt drahé. Já jsem se už smířila s tím, že je lego drahý koníček, ale když se na mě tuhle provalilo, kolik jsem dala loni za lego -  tak mě rodiče málem vydědili. Manžel je naštěstí flegmatik s minimálním zájmem o rodinný rozpočet a tak se mi většinou  daří výdaje za lego maskovat mezi "ostatní náklady" na chod domácnosti.

Micho

Ty by si nemohla být mistrini financii !!!  ;D >:D ;D

Aj keď pre nás by to určite bolo lepšie - podpora Lega v školstve, vo firmách - za účelom zvyšovania predstavivosti obyvateľstva Čiech (a Slovenska - program by sme prebrali).

Maci

Já doma dělám stínovou ministrini financí a legotunelářku zároveň. ;D

Micho

Mohli by Ťa povýšiť, máš u mňa plnú podporu. Jindrousha navrhneme ako technického ministra pre zásobovanie Legom a jeho dostatkom. Nie, radšej ako ministra pre rýchlu informatizáciu Lega v spoločnosti - to znie lepšie.  ;D

A nech sa neboja aj ostatní, pre všetkých sa nájde teplé Lego miesto. Ja sa hlásim na veľvyslanca v Čechách - ktovie ako to bude na Slovensku?

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 22.02.2005, 18:08:40
N-e-v-y-r-á-b-ě-j-í  8)

Kompletace, potisk, lepení modelů.

IMHO se tam fakt něco vyrábí, tuším pneumatiky a spol.

Johny

Tak se mi stalo, že u mého vysněného AT-AT chyběl díl http://www.peeron.com/inv/parts/3960px10 a místo toho tam byl díl http://www.peeron.com/inv/parts/3298 naštěstí mi chybějící součástka přišla do jednoho týdne s omluvným dopisem. Chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s hlavou od AT-AT, tím myslím jestli jste řešili ji nějak upevnit nebo jestli vám držela úplně normálně.

Jindroush

Hlava AT-AT mi drží, ale blbě. Proto je AT-AT jen na polici. Samovolně z něj ještě nic neupadlo  ;D

Ostatně většina těch SW modelů je pěkná, ale rozpadací.

Colonel32

zajimalo by me, jak moc rozpadaci bude Death Star II, az s ni nekdo zkusi udelat kutululu.... ;-)

Aki

Nevíte náhodou kde by se dal zjistit počet sáčků v jednom setu? Koupil jsem porušenou krabici, budu ji posílat dál a potřebuji zjistit, zda něco nechybí, ale přitom neporušit sáčky!  ???

Jindroush

Na Bricklinku bývá u některých setů i hmotnost, tak se jukni a zkus zvážit.

Aki

Tak pro jistotu ještě jinak: nevíte někdo kolik sáčků měl váš  ;D 8364:-*

Colonel32

tak jsem zaznamena zkusenost s firmou lego - jak v nove 10020 tak v 10133 chybely dilky. Tak jsem vyplnil formular.. a hele, oni ti to opravdu poslou, zadara a s omluvnym dopisem. Ale co me prekvapilo nejvic - na 10020 chybely nejake svetle sede dily, a hadejte, jake mi poslali? vyblite (bley)? Ne, oni mi opravdu poslali svetle sede dilky... a me by zajimala jedna vec.. maji jeste kasliky s sedejma dilkama, nebo ty sede porad jeste nejake odlevaj?

Jindroush

Šedá už se téměř jistě nelisuje, oni musí mít obrovské skladové zásoby.

Colonel32

Aki? Co kdybychom jim vyloupili sklad?

Velka legova loupez, to tu jeste nebylo ;-)

Micho

Dajte vedieť - kde a kedy, prídem .... ;D

spolnet

Právě mi z Anglie dorazila 10188 Death Strar. Tak se pomalu pustím do stavby a uvidím.

Jeden nedostatek už sem našel. Díky nesmyslné pohozeným nálepkám mezi sáčky v krabici sou ta nálepky zmuchlané, jedna skoro odlepená.
U stavebnice za 9000 bych čekal, že když je všechno nádherně zabalené a oddělené, tak to budou i nálepky:-/ Snad to půjde narovnat.

Colonel32

Reklamuju na stránkach TLC, ne?

spolnet

Citace od: Colonel32 kdy 31.07.2009, 12:30:00
Reklamuju na stránkach TLC, ne?

Tak předpokládám, že by si pak vyžádaly vadný díl a posílat vadný díl do zahraničí se trošku prodraží:-) :-)

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Pepíno

Samotné elementy se nevyrábí v kladně. Pouze se tam dekorují, montují např. pumpičky atd.

IMHO se tam fakt něco vyrábí, tuším pneumatiky a spol.
[/quote]