Chybející dílky?!

Založil gruzinec, 08.06.2004, 15:22:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

gruzinec

Tak nahodíme další téma, ať to tu neskomírá.

Stalo se vám někdy, že jste si zakoupili stavebnici a chyběl vám dílek? Popř. byl tam jiný než měl být? Jak jste postupovali? Co se týče stavebnic tak mám na mysli nové, zakoupené v obchodech, nerozbalené.

Rob

Mě teda ne, jednou jsem koupil červenou kočku 8448 které asi po týdnu prasknul pneumatickej píst. Tak jsem ho poslal na Lego trading a aoni mi poslali nový..
Děje se to vůbec? Já si pamatuju nějakej dokument z Lego fabriky, kde se říkalo že se pytlíky vážej s toleranci 0.2 g nebo tak něco, takže to snad ani nejde.
Vlastně jo, jednou mi chyběly samolepky, ale ty já stejně nepužívám.
Rob

Mičánek

Protože většina mých stavebnic je nových, zakoupených v obchodě (cca 300 různě velikých stavebnic), bylo několik stavebnic, které nebyly tak kompletní, jak mají být, asi tak 10 stavebnic. Většinou se jednalo o drobné dílky, které jsem mohl vzít z hromady dílků. Jediný větší problém byl, když v jedné stavebnici (STAR WARS) byla krabička s plášti z jiné stavebnice (HARRY POTTER). Dodnes mi ten černý plášť u této postavičky chybí.
Jinak musím uznat, s jakou pečlivostí jsou dílky spočítány. Určitě to balí stroje a když stavebnice obsahuje 600 dílků, to je velká hromádka a je to v pořádku, musí dát dost práce tyto stroje naprogramovat tak, aby to klaplo. Jen by mohli přidávat více dílků, ne jenom dva nebo tři malé barevné čudlíky.  :'(
Zajímalo by mě, jak by se v obchodě tvářili, kdybych přišel a tvrdil, že v této stavebnici chybí jedem malý dílek. Mám obavu, že by mě vyhodili.

gruzinec

CitaceZajímalo by mě, jak by se v obchodě tvářili, kdybych přišel a tvrdil, že v této stavebnici chybí jedem malý dílek. Mám obavu, že by mě vyhodili.

No to si nemyslím, že by tě vyhodili. Takže dejme tomu že na 300 stavebnicích je 10 kousků špatně? Tak to se mi zdá být docela špatně :(

No mě se tento problém tedy ještě nestal, nebo stal, chyběl mi svetle šedý brick 1x2 v imperial shuttle 7166, tedy alespoň jsem si myslel. Asi po roce jsem jej našel v krabici od téhle stavebnice, takže mi vlastně nechyběl...

KLF

Mne sa raz stalo - este v 80tych rokoch - ze som kupil jedno velke vesmirne LEGO (cislo s ami teraz nechce zistovat) a jeden diel - zlty priesvitny - bol zle vylisovany. Resp. to vyzeralo, ako by im dosla hmota a nedoliala sa do formy. Ale tak vtedy som to nijak nereklamoval.
Terminated.

Adamsith

Jen jednou se mi to stalo, ze mi uindiánského modelu chybela 2x3 modrá tenká kostička. Za což si LEGA vážím, protože to je dosud *třikrát klepe na dřevo* za cca 11 let nakupování LEGA jednou.

janka555

Tak mne sa to stalo práve včera. Súčiastka tam bola taká aká má byť len namiesto sivej tam bola čierna, a to na hrade dosť vidieč, neviem či sa to dá niekde reklamovať, lebo ked človek vyhodí 2499,- Sk  tak ho to nahnevá. Do teraz sa mi to nestalo

KLF

Tak ja by som to rozhodne reklamoval ! Aj ked sa mi moc nezda, zeby sa takato chyba stala... Nemohlo sa stat, ze ste tu sivu dali tam kde mala byt cierna a cierna ostala ? To sa mne stalo par krat, hlavne pri velkych modeloch.
Terminated.

otaznik

Přesně tak, taky si myslím, že jste to špatně postavili. V poslední době jak má LEGO víc druhů šedé a k tomu černou, tak to leckdy z návodu není úplně jasně poznat.

A i kdyby byla jedna kostka špatná, rozhodně bych nepsal, že jsem "vyhodil" 2499 SK. :-)
Je to přece LEGO.

janka555

Citace od: KLF kdy 29.07.2004, 17:26:56
Tak ja by som to rozhodne reklamoval ! Aj ked sa mi moc nezda, zeby sa takato chyba stala... Nemohlo sa stat, ze ste tu sivu dali tam kde mala byt cierna a cierna ostala ? To sa mne stalo par krat, hlavne pri velkych modeloch.

Kde by si to reklamoval na lampárni, leda ak. Určite nie, V tej novej sérii boli zvlášť 4 vrecúška, ešte boli aj očíslované, určite sme to neposkladali inak, najmä ak tá sivá nikde inde nepatrila

janka555

Citace od: otaznik kdy 29.07.2004, 17:30:37
Přesně tak, taky si myslím, že jste to špatně postavili. V poslední době jak má LEGO víc druhů šedé a k tomu černou, tak to leckdy z návodu není úplně jasně poznat.

A i kdyby byla jedna kostka špatná, rozhodně bych nepsal, že jsem "vyhodil" 2499 SK. :-)
Je to přece LEGO.
No ale to človeka viac nahnevá, ak si kúpi niečo "veľké". Určite sme ich nevyhodili tie peniaze, to nie ani na to LEGO nezanevriem, horšie by to bolo keby sme ju nemali čím nahradiť :)

KLF

S tou reklamaciu - na ziadnu lamparen by som nesiel. Raz som v Dracikovi kupil LEGO, nieco tam bolo chybajuce, alebo zle - reklamoval som - bez slov mi dali nove !
Terminated.

janka555

My sme ho tiež kúpili v Dráčikovi. To mám teraz ten hrad celý rozobrať a ísť vymeniť kôli jednej sivej súčiastke 1x2?

otaznik

Vezmi účtenku, vezmi součástku a jdi tam, jestli jsou solidní, tak rozbalí jiné balení a součástku vymění.

Jindroush

Co takhle rovnou zkusit LEGO Trading?

Popřípadě Bricklink nebo třeba i Legulku?
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

janka555

na LEGO Trading nemám kontakt a čo s &legulkou, mám si kúpiť novú súčiastku?

Jindroush

Kontakt na LEGO Trading je vždycky vzadu na katalogu, telefonický. Emaily maj taky, ale jsou asi přísně tajný, aby se náhodou neupracovali ;*)

Teoreticky se dá vlízt přes www.lego.com a nejak na Service nebo tak, ale to jsem ještě nezkoušel.

Co se týče Legulky, já jsem si tam nějaký chybějící součástky objednával a byl jsem spokojenej. Pak samozřejmě ještě zbývá Bricklink, ale to pak vyžaduje angličtinu a posílání cizokrajnejch peněz.

KLF

No ja neviem, ja som napisal priamo na LEGO do Danska e-mail a do 3-4 (opakujem: troch - styroch) dni od odoslania e-mailu som mal doma nahradne diely ZADARMO a este aj s ospravedlnujucim mailom. Komunikacia bola samozrejme v anglictine, ale myslim, ze to je uplne OK. Urcite to stoji za to, miesto zdrzovania sa s LEGO Tradingom v Prahe.
Terminated.

Jindroush

Bricklink není vlastně obchod, ale spíš tržiště - je tam mnoho malých obchůdků, ve kterých se dá různě vyhledávat a porovnávat. Různé součástky vyjdou různě draho, podle toho, od koho člověk kupuje a jak vzácný díl hledá. Plus samozřejmě mezinárodní poštovné, někdo si účtuje i balné. Většina obchodů má spodní limit nákupu, třeba 10 dolarů; některé nezasílají do zahraničí.

Platba bývá problém, protože místní banky jsou @#$%! nenažraný, řeším to buď doporučeným dopisem, nebo cenným psaním a vložením bankovek.

KLF

Do kelu, preco tento dielik nie je v ciernej, alebo sivej farbe ?!?! ;((( STRASNE ho potrebujem ! ;(
Terminated.

Micho

To je smola. Snáď to nelegovky prekryť čiernou fóliou, tak ako som to ja riešil na tom vagóniku (s fialovou fóliou).

KLF

Ved ano, tak nejak aj uvazujem, ale nemam rad tieto "umele" upravy moc. ;( Uvazujem skor o nejakej nahrade, ale... ;( Robim totiz na modeli jedneho realneho domu v Bratislave a presne ten rozmer okna (proporcne) potrebujem. ;( No len samozrejme ze nie v bielej, alebo cervenej farbe, ale v hnedej (tomu neverim ze niekedy bude), ciernej, alebo sivej (tmava/svetla). Ach jo... ;(
Terminated.

Micho

Účel svätí prostriedky, vždy lepšie ako striekať farbou. Je to vratný proces - bez problémov.

Maci

Asi mám štístko, přesto že už máme asi 200 setů, nikdy nic nechybělo ani nebylo pokažené. Jen jednou jsem si sama nabrala z krabice do pytlíku prasklý dílek

Micho

Nerozumiem - ten prasklý dielik?

chadzi

no k te prvni otazce - driv mi prisly lego sety naprosto bezchybny, kostky pasovaly a licovaly uplne paradne. U novych setu uz je to horsi, napriklad kdyz date nekolik bilych 2x1 bricku na sebe tak ta zed co z toho bude ma daleko do hladke jednolite.... mluvim ted za sebe a o setech z roku 2004 (HP, trains). Jo a taky u 4511 co jsem koupil po vanocich byl zkriplenej tmae sedej plate 6x1, kus chybel, stejne jak popisuje Micho, proste jak kdyby dosel ve forme plast.

Podle me jde kvalita dolu...

otaznik

Citace od: chadzi kdy 22.02.2005, 15:19:40
no k te prvni otazce - driv mi prisly lego sety naprosto bezchybny, kostky pasovaly a licovaly uplne paradne. U novych setu uz je to horsi, napriklad kdyz date nekolik bilych 2x1 bricku na sebe tak ta zed co z toho bude ma daleko do hladke jednolite.... mluvim ted za sebe a o setech z roku 2004 (HP, trains). Jo a taky u 4511 co jsem koupil po vanocich byl zkriplenej tmae sedej plate 6x1, kus chybel, stejne jak popisuje Micho, proste jak kdyby dosel ve forme plast.

Podle me jde kvalita dolu...

Nerovná zeď se dala postavit i v 80. letech. V tomhle je LEGO stále stejné, i některé plates jsou nižší, některé vyšší, ale dá se to poznat jen když jich je hodně na sobě. Byl tady na to už jednou link:

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=215.0

chadzi

hm, me to neprislo. moje red bricky byly vzdycky perfekt, a z tech novych jsou ty nerovnosti opravdu vic videt. Ne ze by to nejak tragicky vadilo ale cekal bych ze kvalita pujde nahoru a ne naopak. Navic stroje jsou dnes presnejsi a levnejsi...

Maci

CitaceNerozumiem - ten prasklý dielik?
Myslím tím při akci "naber si pytlík lega" v Tescu loni. Byly tam tyhle díly bílé a tak jsem jich nabrala asi 30. Jen jediný byl červený a zrovna prasklý. To jsem ale zjistila až doma. Reklamovat jsem to neběžela, prasklina je vodorovně v dolní části a dílek se dá normálně použít.
Jinak ta akce by se mohla opakovat, to bylo fajn.

Maci

Ještě k té kvalitě. Moje kolegyně z práce má známého a ten jí nosí pro vnoučka lego ze spalovny odpadu. Prý tam občas přivezou náklaďák lega - hlavně Dupla ke spálení. Já nevím kde se to bere když u nás se prý žádné kostky nevyrábí?? Na těch kostičkách jsou jen drobounké vady - trošku šejdrem nalepené očičko a podobně. Moc jsem chtěla něco přivézt, ale prý to nejde. :'( Píšu o tom tady proto, že mě přijde, že výstupní kontrola musí být velmi přísná, některé ty  kostky  se mi zdály zcela bez vady.