8110 - Mercedes Unimog U400 (Review)

Založil Anatyt, 05.07.2011, 01:04:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Měch

Nevím kam jinam to dát, tak to strčím sem:

Na Brickshelfu se objevily fotky prototypů 8110

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=474990
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Ondra

Paráda, moc rád bych si ty prototypy prohlédl naživo.Je vidět že to mercedes myslí s legem vážně(Nebo naopak?) a z toho lze usuzovat že by unimog nemusel být jediný model z té spolupráce.

Např. další superauto, nějaký automobilový koncept od mercedesu, actros.Kdo ví?

Anatyt

Unimog mal výročie, tak preto. Je otázne, či pôjdu aj ďalsie Mercedesy.

Ondra

Vlastně, ale tak mě trochu offtopic napadá že v roce 2014 se dočkáme licenovaného volkswagenu golf první generace.Ten má jako bully v roce vydání výročí, jelikož byl golf v tom roce uveden na trh a je to další ikonické vozidlo té automobilky. Vychází to i po tříleté pauze jako vyšel lego bully po lego brouku.

soused.m

Ahoj, mam problem s pneumatickym pohonem ruky. Ruka jako takova se strasne spatne otevira a zavira. Musi se do ni cvrknout aby se otevrela nebo zavrela. Vsechny pisty se take strasne pomalu oteviraji, ze zacatku to nedelalo a ted je to hrozne pomale. Lego mam od vanoc. Prosim poradte kde muze byt chyba. Diky za rady.

Anatyt

Najskôr máš niekde pricviknutú, alebo zalomenú hadičku. Skontroluj si hadičky.

soused.m

Hadicky jsem uz nekolikrat kontroloval :-[

ViloB

Mne sa dostal do ruk Unimomug ktory mal problem s tym malym zltympiestom taky ze "prefukoval" tlak. Povodny majitel to musel az rozorat, daco spravit z tesnenim a teraz o uz funguje v pohode. Neviem ako to spravil.

Anatyt

No, to je ďalšia možnosť - že niekde niečo netesní.  :-\

juraj

Vdaka za info, musim skusit vymenit za starsi kus, lebo ani mne sa ten maly nepaci.
Mne sa skor nepozdavala ta skokova zmena polohy. nic nic a zrazu skoci.
Prikladal som to automatickemu pohananiu.

Ondra

Tak jsem si ho konečně koupil, pokochal krabici a sestavil.A na začátek musím říct jediné, je to síla  :D .Tak velký set z technicu jsem ještě neměl a s trochou nadsázky se dá říct že zabírá půlku pokoje  ;D.Moc se těším, až se objeví ještě větší model který zaplní tu půlku druhou  >:D .
Teď pár postřehů k technice a funkcím.Měl jsem radost z lehkého návodu a rozčíslovaných sáčků, které mi ušetřily fůru času.Ze stavby jsem byl lehce rozčarován protože se mi až na převodovku vše zdálo jednoduché.Převodovka je v podstatě jediné náročné místo, nepočítám li navlékání trubiček, ale to nejtěžší je odbyto hned na začátku takže zbytek je už jen taková rutina.

K funkcím-Pneumatika a pérování nemá chybu.První jmenovaná je lehká na stavbu a výsledek je impozantní a zábava si s tím hrát.Pérování a nápravy jsou dalším milníkem tohoto modelu.Z navijáku jsem si na zadek nesedl, ale potěší.

Na závěr co říct.Pokud hledáte technicky složitější model pořiďte si ze stejného roku superauto.Pokud chcete mít přerostlého mazla na chlubení a hraní pořiďte si tohle  :D ;) .

supermachina

Citace od: Ondra kdy 17.12.2012, 23:22:50
Tak jsem si ho konečně koupil, pokochal krabici a sestavil.A na začátek musím říct jediné, je to síla  :D .Tak velký set z technicu jsem ještě neměl a s trochou nadsázky se dá říct že zabírá půlku pokoje  ;D.Moc se těším, až se objeví ještě větší model který zaplní tu půlku druhou  >:D .
Teď pár postřehů k technice a funkcím.Měl jsem radost z lehkého návodu a rozčíslovaných sáčků, které mi ušetřily fůru času.Ze stavby jsem byl lehce rozčarován protože se mi až na převodovku vše zdálo jednoduché.Převodovka je v podstatě jediné náročné místo, nepočítám li navlékání trubiček, ale to nejtěžší je odbyto hned na začátku takže zbytek je už jen taková rutina.

K funkcím-Pneumatika a pérování nemá chybu.První jmenovaná je lehká na stavbu a výsledek je impozantní a zábava si s tím hrát.Pérování a nápravy jsou dalším milníkem tohoto modelu.Z navijáku jsem si na zadek nesedl, ale potěší.

Na závěr co říct.Pokud hledáte technicky složitější model pořiďte si ze stejného roku superauto.Pokud chcete mít přerostlého mazla na chlubení a hraní pořiďte si tohle  :D ;) .

Ja mam oba modely a  mozem povedat, ze ten unimog je podlla mna predimenzovane na tie diely ktore obsahuje. t.j. je moc tazky a velky na plastove diely....ale to je len moj osobny pocit. Co sa tyka superauta (8070) tak nie je az taky technicky zlozity...to radsej model 8880....to je podla mna prepracovane auto co sa tyka z technickeho hladiska....

Plutoone

O unimoga jsem si napsal ježíškovi. Tedy už loni a donesl odtahovku. Ledtos jsem pro jistotu připojil i číslo setu, aby v tom měl jasno:) takže se už moc těším.

Měch

Já teda zastávám názor, že Unimog je dobrý akorát na díly. Měl jsem možnost mít ho postaveného vedle odvozu dřeva 9397 a řeknu vám, že rozdíl je značný.
Odpružení na přední nápravě je takové podivné, pořád tam něco drhne. Rameno je extrémně nepřesné oproti 9397. Ale zapojování hadiček byl horor. Jdou tak ztuha, že když jsem je rozpojoval, musel jsem si přepínač přišlápnout a tahat za hadičku oběma rukama. A nakonec rejd řízení je tak žalostný, že se s tím nedá ani jezdit.

Prostě na díly není lepšího, ale jako model stojí za starou Belu.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Anatyt

V podstate súhlasím s malým mechom. Podobné skúsenosti s ním mám aj ja. Beriem to tak, že je to viac statický model, ako funkčná hračka.

MeNadruhou

mám otázku. Jak je udělaný redukční portál u 4. prototypu? to je tam nějaký nový (a nepoužitý) díl?
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Plutoone

Citace od: malý Měch kdy 18.12.2012, 15:47:33
Já teda zastávám názor, že Unimog je dobrý akorát na díly.
A přesně o to mi jde:)

Plutoone

Citace od: malý Měch kdy 18.12.2012, 15:47:33
Já teda zastávám názor, že Unimog je dobrý akorát na díly. Měl jsem možnost mít ho postaveného vedle odvozu dřeva 9397 a řeknu vám, že rozdíl je značný.
Odpružení na přední nápravě je takové podivné, pořád tam něco drhne. Rameno je extrémně nepřesné oproti 9397. Ale zapojování hadiček byl horor. Jdou tak ztuha, že když jsem je rozpojoval, musel jsem si přepínač přišlápnout a tahat za hadičku oběma rukama. A nakonec rejd řízení je tak žalostný, že se s tím nedá ani jezdit.

Prostě na díly není lepšího, ale jako model stojí za starou Belu.

Rejd jsem upravil změnou dorazů. A o hodlě se zlepšil. Sice při plném rejdu a při plném náklonu na stranu kolo drhne, ale to oželím.
Co mi spíš vadí je, že rejd jde ztuha při zatáčení se musí vynaložit velká síla. A připadá mi, že model se naklání doleva. Asi je to dané umístěním BB.
Zapojování hadiček opravdu chce určitý grif, ale čekal jsem ho horší. Rameno je super, ale díky kompresoru je buď pomalé, nebo při velkém tlaku opravdu nepřesné. Hlavně při pohybu dolů.
Jako celek mi pod stromečkem udělal velkou radost. A vypadá opravdu impozantně.

Anatyt

Nakláňanie je v poriadku. Je to konštrukčná záležitosť.

Neřád :-)

zdravím
dostal jsem se ve stavbě Unimogu k přední náprava
po nasazeni 2 ks traverz viz obr.  jde hodně těžko otáčet kolama , nějaká chyba nebo vlastnost ?

Rastwo

su tam diely zvane "srobky" , niesu stavane na trenie a preto to ide tazsie. Neviem preco to tam tak dali, sice sa po case trochu vysuchaju a je to ale ajtak. S tym nic nenarobis, ale mozes to skusit trochu od seba odtlacit mozno sa to povoli  ;)
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

peter

Až budeš mít model celý hotov, tak toto tření vzhledem k velikosti a hmotnosti celého modelu ani nezaregistruješ ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Neřád :-)

Plutoone

Některé kousky byly opravdu povedené. Některé naopak pěkný paskvil:)