8110 - Mercedes Unimog U400 (Review)

Založil Anatyt, 05.07.2011, 01:04:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

kejmi

Cauec, chtel bych se zeptat stastnych majitelu tohoto krasneho mmodelu, zda take maji trosicku hozenou predni napravu k jedne strane? (kontroloval jsem to asi hodinu a chybu jsrm nenasel, cela predni naprava je posunuta o kousicek doprava - pri pohledu zepredu)...

OtaH

Citace od: kejmi kdy 13.08.2011, 22:27:45
Cauec, chtel bych se zeptat stastnych majitelu tohoto krasneho mmodelu, zda take maji trosicku hozenou predni napravu k jedne strane? (kontroloval jsem to asi hodinu a chybu jsrm nenasel, cela predni naprava je posunuta o kousicek doprava - pri pohledu zepredu)...

Ano, je posunutá. Níže uvedený odkaz si přečti a pochopíš.   :)
Citace od: Domino99 kdy 10.07.2011, 22:27:45
Článek vysvětlující fungování odpružení přední nápravy: http://www.technicbricks.blogspot.com/2011/07/8110-unimog-u400-panhard-rod.html

Domino99

Arheonx

Chcel by som sa spýtať či sa už dá kúpiť aj na cz alebo sk ? Videl som len predobjednávku.

Domino99

Dá se to a nejlevnější je to legenio.cz a morelega.cz za 4 300 Kč.

Ondra

zajimalo by me jak to jezdi na zemi a pres prekazky, ve vzduchu to jezdi krasne vsem.

Domino99

Plánuju, že to dneska zmotorizuji. Tak uvidíš.  :)

Ondra

Tak beru vše zlé zpět o lego terénních autech na dálkové ovládání, teda ne o těch před unimogem  >:D .
Tento autor tvrdí že neudělal změny a je to poháněné pouze jedním(!) XL motorem.Vůbec se mi to nechce věřit, nové díly budou opravdu nutnost pro truck trial na úrovni.

http://www.youtube.com/watch?v=ypspZvBkSV4&feature=player_embedded#! a především http://www.youtube.com/watch?v=rgkzBlZRzGU&feature=related .

Plutoone

No přes ten sušák se tomu moc nechtělo :P

Bery

Citace od: Ondra kdy 22.08.2011, 17:36:59
Vůbec se mi to nechce věřit, nové díly budou opravdu nutnost pro truck trial na úrovni.
Tak to bych ani neřekl, když máš spolehlivé auto bez redukcí (viz Ass) tak se nebudeš převracet tolik jako s redukcemi, a věř mi že v drtivé většině je příčina nedojeté sekce vysoké těžiště, né malá výška podvozku. :)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Měch

Přesně tak, já určitě z těmito redukcemi do trialu nepůjdu. A navíc mejí strašně dlouhé rameno otáčení, takže bez diferenciálu budou součástky hrozně trpět.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

otaznik

Citace od: Ondra kdy 22.08.2011, 17:36:59
Vůbec se mi to nechce věřit, nové díly budou opravdu nutnost pro truck trial na úrovni.

A na to jsi přišel jak? Vždyť si ani na jednom trialu nebyl...

Ondra

Přiznám se že lego truck trial autům moc nerozumím, ale rád se dívám na videa všude po internetu.
Unimog mě zaujal především proto že je až neuvěřitelné co zvládne jeden XL motor v oficiálním setu bez úprav.Unimog je  těžký a na videu jede docela pěkně, že by mu tu průchodnost mohli závidět kdejaká auta na dálkové ovládání v hračkářstvích.Nemluvě některé MOCy podobné velikosti, které jsou vesměs motorově předimenzované a mívají špatné převody.Vychází mi z toho že v tom musí mít prsty nové díly, co se ješte více přibližují skutečnosti a dokáží tu sílu efektivněji přenést na kola.

S tím truck trialem jsem píchl do vosího hnízda, ale stálo by za úvahu porovnat auto s použitím nových dílů na namáhané části.Pro srandu králíkům je nevyvíjejí a asi s nimi mají do budoucna plány.Ted už bych se nedivil autu na dálkové ovládání s koncepcí podvozku od unimoga.

otaznik

LTTT autům by spíše prospěla možnost zrychlování a zpomalování, volnoběh, brzdy. Nové díly, ve kterých budou redukce, nic neřeší - možná pro někoho, kdo si s tím nevěděl rady, ale takových bylo jen pár.

Plutoone

Na LTTT jsem nikdy nebyl, ani jsem se o stavbu LTTT auta nepokoušel, ale mohu se zeptat k čemu by byl u auta poháněného elektromotorem volnoběh? Brzdy chápu, změnu rychlosti taky, ale ten volnoběh mi nějak nejde do hlavy.  ??? díky

Ondra

Pro jízdu z kopce, kdy je auto třeba zbytečne bržděno motorem?Jestli by nepomohla spojka v tomto případě.

Šli udělat redukce, ale nikdy nebudou tak pevné jako jednolitý díl.

Bery

Volnoběh ti bude užitečný třeba když jedeš z kopce na kterém nejsou branky. No a brzda by se využila k jemnému brzděni při tom volnoběhu, poač když tam zase zařadíš motor tak by se to cuklo a šel bys do kopru. Takže spojka jedině s brzdou.

Plutoone

Tak to já bycho možná spíš uvítal nějakou klec na 2 rychlostní převodovku. Aby to bylo kompaktní a pevné.

eNTy

Pokud tohoto krasavce chcete koupit, doporučuji německý Spielzeughit.de. I s poštovným do ČR mě vyšel o pár stovek levněji než nejlevnější obchod v ČR (kde stejně není skladem) a doma jsem ho měl za dva dny od objednání.

Anatyt

Ondra

Jestli to nebylo to první naskladnění a ted čekají na tu revizi.

grohl

Citace od: eNTy kdy 23.08.2011, 14:29:15
Pokud tohoto krasavce chcete koupit, doporučuji německý Spielzeughit.de. I s poštovným do ČR mě vyšel o pár stovek levněji než nejlevnější obchod v ČR (kde stejně není skladem) a doma jsem ho měl za dva dny od objednání.
V obchodě, kde jsem ho koupil, mě vyšel cca o 300Kč dráž včetně dopravy a stále ho skladem mají. Můžu se jen zeptat, kolik tedy činilo poštovné?

eNTy

Citace od: grohl kdy 23.08.2011, 18:02:19
Citace od: eNTy kdy 23.08.2011, 14:29:15
Můžu se jen zeptat, kolik tedy činilo poštovné?

11 Euro.

Dominik.87

Juchů mam ho taky a ty kola jsou obrovský :o

ass

Citace od: Ondra kdy 23.08.2011, 13:44:53
Šli udělat redukce, ale nikdy nebudou tak pevné jako jednolitý díl.

Pokud umíš stavět, pevné jsou dostatečně.

otaznik

Citace od: Plutoone kdy 23.08.2011, 13:34:33
Na LTTT jsem nikdy nebyl, ani jsem se o stavbu LTTT auta nepokoušel, ale mohu se zeptat k čemu by byl u auta poháněného elektromotorem volnoběh? Brzdy chápu, změnu rychlosti taky, ale ten volnoběh mi nějak nejde do hlavy.  ??? díky
Špatně jsem se vyjádřil, myslel jsem odpojení motoru od pohonu kol, tedy jakousi spojku.

Arheonx

Myslím si, že väčšina z vás pozná Britský motoristický seriál Top Gear. Aj tam dostal Unimog pozornosť. http://www.topgear.com/uk/car-news/lego-technic-unimog-2011-08-24

Ondra

Až s tím bude dělat Clarkson testy před kamerou, tak si teprve řeknu že byl v top gearu  >:D .Mohl by ale v tom testování začít s letošním superautem  :D , to spíš se přibližuje koncepci top gearu.

Bery

Do Top gearu by to pro Clarksona měli radši slepit.  >:D ;D

Arheonx

Myslím si, že pred vianocami sa im dostane aj do štúdia ako tip na darček.