(vlastné) Národní muzem (Praha)

Založil edward193, 25.04.2011, 21:30:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

edward193

Pražské Národné múzeum je moja srdcová stavba a tak sa k nemu zas po nejakej dobe vraciam ;) Ide v poradí 4. pokus o túto stavbu (prvé 3 pokusy na http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=223544). Posledná verzia bola k videniu aj na prvej "Kostky" výstave v Svitavách. Tentokrát sa pokúšam a vernejšie spracovanie čo sa týka farieb aj mierky. Snáď to stihnem dokončiť tak, aby mohlo byť vystavené v KŽ... (BTW. historická budova NM bude od 7.7.2011 zatvorená kvoli pripravovanej rekonštrukcii)

edward193

Ukážka excelovských plánov...

edward193

Prvé fotky suterénu s archívom...

Ethan

První verze nic moc, ale ta nová je skvělá. Denně chodím kolem téhle budovy z práce a už mnohokrát jsem si říkal, že by to z Lega mohlo vypadat skvěle, i když se ztratí hodně detailů. Jsem rád, že se nemusím trápit, kde sebrat peníze na stavbu, protože už to někdo dělá :)

Hana129

Mě se líbila už i svitavská verze. Těším se na výsledek v tan! Základy vypadají skvěle.

peki

Citace od: edward193 kdy 25.04.2011, 21:32:16
Prvé fotky suterénu s archívom...

Viděl jsem to na vlastní oči  :o je to opravdu supr. Pokud se to dotáhne ( v což pevně věřím) tak to bude opravdu povedený MOC, který by mohl být ještě letos k vidění v KŽ  >:D

Mtron

Citace od: Ethan kdy 26.04.2011, 10:08:44
První verze nic moc

Asi si spadl z jahody na znak, pokud tvrdíš, že to co bylo ve Svitavském muzeu je nic moc.

Rozhodně to byla dobře provedená stavba se spoustou detailů a dokonce sošek. Trošku si přestřelil. Tohle bude další pecka v jeho podání, těším se na tvoje dílo. Někteří hold chodí jenom kolem.
Vypadá to skvěle i ten archlív  ;D ;D.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

edward193

Díky za pochvalu a podporu  ;)
Pridávam ďalšie fotky - prízemie a časť prvého poschodia.

edward193

S interiérmi sa zatiaľ moc nezdržiavam. Hotový je len archív a náznak knižnice...

Hardegon

:o No teda! Zírám a zírám.

peter

Jen dotaz. Tato verze již bude kompletní budova NM, nebo opět "jen" čelní strana?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

edward193

Citace od: peter kdy 28.04.2011, 19:19:23
Jen dotaz. Tato verze již bude kompletní budova NM, nebo opět "jen" čelní strana?
Zas "len" čelná strana. Rohové veže sú však ukončené tak, že nevylučujú ďalšie pokračovanie...

Daniel

Vypadá to opravdu obrovsky a luxusně - těším se na definitivní podobu... Snad se už na průběh stavby ani nechci koukat a pak to vidět až komplet hotový ;).

germik

Super :o
Když jsem viděl před lety ve Svitavách první verzi, koukal jsem na ní jak tele na nový vrata ;D. A tohle vypadá ještě líp, tam se mi dost líbilo metro :D
Jen dotaz - je to stávající vzhled? (tj. před opravou - jestli se to teda nějak víc liší ???)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

edward193

Citace od: germik kdy 28.04.2011, 19:37:02
Jen dotaz - je to stávající vzhled? (tj. před opravou - jestli se to teda nějak víc liší ???)
Čelná strana skutočného NM sa pred a po rekonštruckii bude líšiť len opravenou omietkou a zahladenými stopami po streľbe ruských vojakov z roku 1968. Najzaujímavejšie zmeny potom budú zastrešené dvory a vyhliadková kaviareň v prostrednej veži: http://www.youtube.com/watch?v=QRuIBIZnWUg&feature=player_embedded

edward193

Citace od: germik kdy 28.04.2011, 19:37:02
... tam se mi dost líbilo metro :D
Keby mal niekto záujem postaviť aj rovnomennú stanicu metra, bolo by to fajn  :D
Obávam sa, že moj rozpočet na to už nevystačí...

Jonas

Edwarde,

máš můj obdiv. Troufnout si na takovouto monumentuální stavbu, naplánovat předem všechen materiál a pak to celé v omezeném čase postavit - před tím smekám.
Jonas - Můj Brickshelf

linhi

Je to kolosální stavba,obdivuju tvé odhodlání....

edward193

Citace od: linhi kdy 28.04.2011, 20:31:43
Je to kolosální stavba,obdivuju tvé odhodlání....
Diky Ondro, ja ďakujem za tan kocky z Tvojho BL obchodu  :D

gt1750

Úžasná práce  :o

Kiko97

Výborná práca.  :o

Ethan

Citace od: Mtron kdy 28.04.2011, 15:37:27
Asi si spadl z jahody na znak, pokud tvrdíš, že to co bylo ve Svitavském muzeu je nic moc.

Rozhodně to byla dobře provedená stavba se spoustou detailů a dokonce sošek. Trošku si přestřelil. Tohle bude další pecka v jeho podání, těším se na tvoje dílo. Někteří hold chodí jenom kolem.
Vypadá to skvěle i ten archlív  ;D ;D.

Svitavy neznám, ale posuzuju odkazovanou galerii na Brickshelfu vůči tomu, co je tu prezentováno jako nová verze. Ta stará je dle mého názoru opravdu nic moc (a hlavně při srovnání s novou), zatímco ta nová je naprosto dokonalá. Fotka, kde je vidět už schodiště z obou stran, okna do prvního a části druhého patra a tak, mě naprosto dostala. Když se na to znovu dívám, abych to správně popsal, tak mi dokonce přijde, že se ty dvě (respektive tři) verze vůbec srovnávat nedají.

Moc se těším, až uvidím, jak bude udělaná střecha, sousoší před hlavním vchodem a fontána pod ním.

edward193

Citace od: Ethan kdy 29.04.2011, 17:03:02
Svitavy neznám, ale posuzuju odkazovanou galerii na Brickshelfu vůči tomu, co je tu prezentováno jako nová verze. Ta stará je dle mého názoru opravdu nic moc ...
Tak len dúfam, že porovnávaš tú úplne najstaršiu verziu (ešte s červeným suterénom) - to bolo tak pred 12 rokmi, keď som mal len veľmi málo kociek... Svitavská verzia je táto: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=2209645

edward193

Čo sa týka sochárskej výzdoby exteriérov, tak s tým už som sa trochu vyhral ;) Hotová stavba bude obsahovať asi 30 soch:
a/ sochy na prístupovej rampe: alegorické postavy Morava, Labe, Čechia, Vltava a Slezsko
b/ sochy pred vstupom do budovy: mladík predstavujúci Prírodné vedy a starec ako alegória Humanitných vied
c/ sochy v nikách nárožných rizalitov: alegorické postavy žien a mužov predstavujúce najznámejšie vedné odbory pestované v muzeu - Zoológia, Botanika, Mytológia, Etnografia, Filológia, Filozofia, História, Archeológia
d/ sochy v tympanóne: súsošie Čechia ako ochránkyňa vied a umení
e/ sochy na tympanóne: súsošie Géniov nesúcich kráľovskú korunu
f/ sochy pri pate hlavnej veže: súsošia Obetavosť, Nadšenie, Láska k minulosti a Láska k pravde

Na základe čiernej farbe soch asi nie je ťažké uhádnuť, že moj najobľúbenejší minifig z prvej série bol ninja  ;D

Kiko97

Zaujímavé. ;) A tie sochy sú aj v skutočnosti čierne alebo sa to z LEGO parts nedalo inou farbou.

edward193

Citace od: Kiko97 kdy 29.04.2011, 20:23:23
Zaujímavé. ;) A tie sochy sú aj v skutočnosti čierne alebo sa to z LEGO parts nedalo inou farbou.
Sochy sú farby "zvetraného pieskovca" - http://www.atlasceska.cz/images/foto_kalendar/velka/v15598_narodni-2.jpg Čierna farba je tomu asi najbližšie.

kryst.off

Super práce, s nadšením sleduju tohle vlákno a těším se na další patra  ;) A hlavně na tu kulatou fontánu pod schodama. Kdyby byla funkční, byla by to úplně největší frajeřinka  ;D
kryst.off

Ethan

Citace od: edward193 kdy 29.04.2011, 18:26:18
Citace od: Ethan kdy 29.04.2011, 17:03:02
Svitavy neznám, ale posuzuju odkazovanou galerii na Brickshelfu vůči tomu, co je tu prezentováno jako nová verze. Ta stará je dle mého názoru opravdu nic moc ...
Tak len dúfam, že porovnávaš tú úplne najstaršiu verziu (ešte s červeným suterénom) - to bolo tak pred 12 rokmi, keď som mal len veľmi málo kociek... Svitavská verzia je táto: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=2209645
Aha, já totiž koukal na tohle: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=2388049 :) To pozdější je lepší, to je fakt. To nejnovější, rozestavěné, je ovšem i tak zcela jiná a pochopitelně vyšší liga. U té nejnovější verze člověk lituje, že nejsou kostky v barvě té budovy, aby to bylo naprosto dokonalé. Trochu se bojím střechy, jak už jsem psal, ale myslím, že když vidím ten spodek, že střechu nějak zvládneš taky.

jousef

PROSIM POŠLI NOVE FOTKY PLÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍSSSSSSSS

votrelec

Paradna stavba. Ak sa mozem spytat, kolko asi vyjde takato velka stavba. Typujem, ze by za to mohla byt aj ojazdena octavia?  :)