(vlastní) historické budovy

Založil Pitrago, 16.03.2011, 09:11:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pitrago

Zdravím všechny fanoušky lega!
Po delší době jsem našel opět trochu času a mohl konečně něco postavit:)
Předem děkuji za případné komentáře!

Luky1987

Ahoj, po městském nádraží opět pěkné kousky, máš tam pár zajímavých technik, hlavně u štítů.
Sekce town začíná pomalu ožívat, konečně někdo, kdo i staví a ne jen kecá ;)

Ethan

Paráda, oboje moc povedené.

Anatyt

Odo mňa tiež pochvala. ;) Celkom pekne si sa s tým vyhral. Takéto diela treba vždy pochváliť!

hobby

Mám li se na ty domy dívat jako na architekturu, tak bych tě nepochválil. Každý stavební sloh i pseudosloh má řád, koncepci, kázeň. To tady nevidím, ty fasády jsou jaksi 'guláš'. Je třeba se inspirovat z reality a z konkrétních příkladů (jako hradaři, kteří vycházejí ze znalostí).
Nebudu rozebírat konkrétně, co by mělo být jinak, nejsme na odborném semináři. Ale seznam se s nějakou, i základní literatururou a příště to bude lepší. :)

Petronel

Krásné dílo! Propracované a plné detailů, žádné holé stěny, je to parádní  ;) A jsem rád, že teď takových budov vzniká víc a k tomu jedna hezčí než druhá... Něco menšího teď mám taky rozpracovaného.

to Hobby:
proč tu neustále všichni srovnávají Lego stavby se skutečností a se skutečnými stavbami? Lego je hlavně o představivosti, fantazii a svobodném stavění. A když se stavba lidem líbí, to je snad důležité ne?
To je tu stále dokola. Jak by tu pak všechny ty stavby vypadaly? Byla by to pěkná nuda. Obzvlášť když ve skutečnosti většina budov je příliš fádních, monotónních a strohých. A když už je v reálu něco pěkného, proč se tím stále řídit? Když se to dá postavit tak aby se to lidem líbilo a hlavně - autorovi také.

Jednoduše řečeno: Když někdo staví konkrétní stavbu podle skutečnosti a předlohy a třeba i přiloží fotku ke srovnání a opravdu mají stavby stejné prvky, je to něco jiného a takový člověk si zaslouží můj obdiv. Ale neustále bazírovat u každé stavby co na ní nesedí a co ve skutečnosti by na ní nebylo a jak by to bylo, to mi příjde dost omezující a věřím, že spousty lidí to odrazuje.

"Je třeba se inspirovat z reality" pokud tuto větu myslíš vážně, ne-li příkaz, tak Lego už není svět fantazie a kreativity, ale činnost s danými pravidly a normami.

Omlouvám se, jestli jsem to trochu přehnal, ale to je můj názor a snad ne jen můj  ;)

Ethan

Citace od: Petronel kdy 17.03.2011, 12:16:19
Omlouvám se, jestli jsem to trochu přehnal, ale to je můj názor a snad ne jen můj  ;)
Plně souhlasím. Když stavím něco podle fantazie, tak je mi putna, jestli by to ve skutečnosti takhle někdo stavěl. Lego dům přeci nebudu stavět s veškerými dispozicemi (pokud mi jde o vizuální dojem a ne o architektonickou studii), ale tak, aby lahodil oku.

hobby

Citace od: Petronel kdy 17.03.2011, 12:16:19
to Hobby:
proč tu neustále všichni srovnávají Lego stavby se skutečností a se skutečnými stavbami? Lego je hlavně o představivosti, fantazii a svobodném stavění....
..."Je třeba se inspirovat z reality" pokud tuto větu myslíš vážně, ne-li příkaz, tak Lego už není svět fantazie a kreativity, ale činnost s danými pravidly a normami...
Petronel:
Napsal jsem svůj komentář proto, protože si to autor žádá. Cílem je mu pomoc, nikoliv mu to otrávit, pokud si to tak vykládáš. Jako hradaři rozumí hradům, vláčkaři vlakům atd., budu li stavět barokní dům, musím něco vědět o baroku. To všechno z lega jde a pořád to zůstane lego s plnou tvůrčí svobodou i fantazií. Takže se pleteš. Na mém příspěvku není co měnit. Pokud se ti stavba líbí, pak je to také v pořádku a řekl sis svoje, jenže autora to dál neposouvá.