(Vlastní) Jeřáb

Založil tRilobit, 12.03.2011, 16:18:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tRilobit

Představuju vám můj největší model, ten který "zpapal" všechny moje černé a žluté dlouhé liftarmy->
Statický jeřáb
Výška: 1m, 12cm
Délka: 91cm
Funkce:
Otáčení kolem osy, pomocí točny, poháněné jedním M motorem
Lano, vedené přes kladkostroj, 1M motor
Pohyb vozíku, také vedený přes lano, 1M motor
Na zádi jsou 2 BB jako protizávaží, jeden je krytý, a druhý normální aby se dal snadno oddělat.
Celou konstrukci zpevňují lana, protože prohýbání bylo fakt hrozné, hlavně když vozík dojel na konec..teď je to nádherně rovné.
Základna je na baseplate 36x36 a zatím mě to nespadlo, konstrukce je zabudována bricky.
Tato stavba mě trvala asi 12Hodin.

Doufám že se bude líbit, video bude na 99%.
Více foto na:http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=430675 (po schválení)
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Bery

Pěkné, ještě dodej kolik to vytáhne. Jinak provázky jsou legové? A taky koukám že máš hodně dílů v tom je vše co máš?
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

tRilobit

Vše černé a žluté, zbyly jen ohnuté liftarmy, provázek je legový jen černý, ostatní jsou vlastní..ale niti to nejsou :) Vytáhne to při začátku ramene 8 pneumatik i s disky s 8297 a na konci 4, ale nehorázně se to prohýbá, ovšem nezlomí!

Arheonx

Veľmi pekné. Ja som skúšaľ dačo podobné no skončil som pri hlavnej konštrukcii. Nemal som na to dostatok dielikov.

tRilobit

Citace od: Arheonx kdy 12.03.2011, 17:02:20
Veľmi pekné. Ja som skúšaľ dačo podobné no skončil som pri hlavnej konštrukcii. Nemal som na to dostatok dielikov.
No, já původně měl rameno delší a pak sem zjistil že mi nezbydou díly na pevný spodek.

Viliam6666

Super stavba , vidím že máš trpezlivosť  keď si to staval 12 hodín  :D 8)
Milujem LEGO TECHNIC