(vlastní)Traktor ve vývoji

Založil Bery, 05.03.2011, 07:55:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Bery

Tady je šasi traktoru který by měl být v příštích týdnech dostavěn. Největší předností, je asi zvedací závěs pomocí pneumatiky. Není ve předu protože přibude motor. Dávám to jsem jenom kdyby jste si všimli nějaké vady. Předloha je tento New holland http://www.pal.cz/upload.cs/6/6761c924_b_1_tvt_800x600.jpg .
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Kiko97

Škoda tých kolies ale LEGO šipáky nevyrába. A 4x4 s kývnou prednou nápravou nič?  ;)

Viliam6666

No zatiaľ to je na dobrej ceste , ešte by som doladil predné odpruženie . Teším sa na výsledok práce  ;D.
Milujem LEGO TECHNIC

Fairytale

Pochybuji ,že to bude dobrý traktor. Když už sis zvolil tuto předlohu tak udělej 4x4. Traktor má mít sílu a né rychlost. Pokud teda zůstaneš u tý tvojí verse 2x4 ,tak přidělej uzamikací differenciál a kyvnou přední nápravu.

Bery

Přední kyvnou klidně udělám, ale na dif a 4x4 kašlu nejde mi o průchodnost terénem chci s tím jezdit jen tak na trávě, ne nějaký LTTT terén. Nechci se k předloze technicky dostat, vybral jsem si je jen kůli designu.  ;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Tomik

Jak máš vymyělený zatáčení? Máš tam nějakou gumičku na vracení do střední polohy? Jestli ne, tak se obávám, že ti to bude zatáčet jen na maximální rejd vpravo nebo vlevo a rovně ti to nepojede...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Bery

Zase využuju toho že M motor cukne zpět, už jsem to zkoušel.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Moon

Pochybuju že toho využiješ ty kola jsou podle mě na to moc velký, jinak pěkné ;)
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Bery

Využiju, no a kdyby ne tak na to navlíknu gumičky jako u Black caru a Kolopásu.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

otaznik

Nedá se než souhlasit s tím, že tato konstrukce vypadá jak příprava na rychlostní závody, u traktoru bych očekával něco docela jiného.
Upřímně, zatím mě to nijak nezaujalo, jeden motor přímo na pohon, druhý přímo na zatáčení, náhon (bez diferenciálu) pouze na zadní kola. Opravdu zatím nic extra.

Kiko97

Bude to skôr športový traktor.  ;D A kde chceš dať BB? Aký systém použiješ na prepínanie pneumatického switchu na PF?  :)

Bery

OK, beru předělám to tedy na 4x4.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Kiko97

Asi je toho na teba veľa. Sme tu za 30 min. poohovárali tvoj traktor.  :)

Viliam6666

Ja si tiež myslím ,že je to na beryho veľa . ::)
Milujem LEGO TECHNIC

peter

#14
Citace od: Bery kdy 05.03.2011, 10:52:31OK, beru předělám to tedy na 4x4.

Pro traktor to je jistě parádní volba, jen jsem zvědav jak vyřešíš jeden problém. Pokud se chceš držet tvé předlohy, tak budeš nucen řešit rozdílný průměr kol přední a zadní nápravy a tudíž nutnost seřízení rozdílných otáček pohonu pro přední a zadní nápravu. Jednoduchým řešením je použití mezinápravového diferenciálu, ale s tím, že jej nesmíš vybavit uzávěrkou. Pokud by jsi tam tu uzávěrku chtěl mít, aby jsi mohl mít možnost plného 4x4, tak pak jsem zvědav na složení převodů pro vyrovnání otáček ;) Nevím jak je to řešeno u skutečného traktoru, ale tipnul bych hydropohon a to bohužel my nemáme.

Osobně bych spíše zvolil jen silný zadní náhon přes diferenciál s uzávěrkou. Každopádně zkus při verzi 4x4 vytrvat, neodradit se u prvních nezdarů a dotáhnout tento tvůj nový projekt do zdárného konce!
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Kiko97

Tak to nás asi nikoho nenapadlo. Aspoň mňa nie.  :( V threade Otázky a Odpovědi to riešil Germik ale neviem aké tam máš predné pneumatiky. Inak šiesta strana.   :)

Fairytale


Bery

Petře díky, to co jsi napsal, s tím samozřejmě počítám, podvozek bude brzy hotový použil jsem mezinápravák bez uzávěrky. A celkově traktor zvětšil, večer nebo zítra by už mohli být fotky.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Bery

#18
Tak foto už teď, je to tedy ta 4x4, největší oříšek, byl asi spojení přední nápravy se zadní nápravou s převodovou skříní. Vím že máte na mysli to že je to nepevně spojené a podvozek tak není pevný a zároveň že to není odtlumené, je to schválně protože měkký podvozek tlumí sám. Tak snad to bude lepší.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Kiko97

Tak toto sa mi už páči.  :D A netreba tú prednú nápravu uchytiť viac ako len tými dvoma modrými kolíkmi. Ale teraz sa zase musíš potrápiť ako urobíš pneumatiku na zdvíhací zaves.  ;)

hadato

Nevypadá to zase tak zle, ale ty 12z kola na přímo z XL-motoru to nevydrží, mám to vyzkoušeno.

Moon

Na ty 12z kola tam má přímo držák tak by to mohlo bejt v poho, ale místo těch dvou 8z bych tam dal jeden 24z, menší ztráta energie a menší pravděpodobnost že by se ti sežvejkly (jen moje teorie, XLko nemam).
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Bery

#22
Moone teorie je dobrá, ale traktor by potom bylo až moc rychlé což nechci. 12z se fakt nerozpůlí dneska sem jezdil v ještě horším terénu jak v LTTT. Jinak byl přidán zadní závěs auto bylo krapet zpevněno a začínám s designem.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Viliam6666

No teraz už je to lepšie , už sa fakt neviem dočkať na finálnu podobu. 8) :)
Milujem LEGO TECHNIC

MeNadruhou

Asi taky postavím zase traktor. Líbí se mi ten tvůj podvozek... Kdyby ta náprava byla kyvná, bylo by to dokonalý ;)
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Bery

Tak konečně jsem po včerejším nočním stavění traktor dokončil. Zadní závěs je nereálný, ale možná ho ještě předělám podle toho jaké příslušenství udělám. Design byl ze začátku docela oříšek, ale pak mi to začalo jít od ruky, trochu jsem se zapomněl dívat na předlohu a postavil jsem nakonec něco docela jiného, ale to je jedno. Průchodnost terénem je výborná, připomnělo mi to LTTT a asi si budu muset zase nějakou tu S1 postavit. 
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Fairytale

Citace od: Bery kdy 06.03.2011, 09:37:19
Připomnělo mi to LTTT a asi si budu muset zase nějakou tu S1 postavit. 

To bys mohl , já mám podvozek S1 postavený už od Vánoc xD

Ale jinak ten traktor ,až na nějaké věci se mi líbí. V zadu udělej tříbodový sistém.

Viliam6666

WoW tak toto som nečakal ,že sa to tak bude podobať skutočnosti. ;D ;D
Milujem LEGO TECHNIC

germik

Až na ten zadek je to supr  :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Plutoone

Traktor je v celku povedený. Co bych poupravil je, že bych na přední kola přidělal blatníky a ještě si pohrál s kabinou. Maska a kapota se mi líbí, ale ta budka mně nějak nesedí. Možná bych ještě o jeden stud nechal vykouknout zadní kola z podblatníků. Ted nemyslím rozšíření nápravy, spíš zúžení blatníků.