Vitríny do pokoje

Založil Legas, 20.01.2011, 11:32:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Legas

Potřeboval bych koupit nějaké ne moc drahé vitríny pro vystavení Lega v pokoji. Většinou se jedná o velké Technic modely, které dosahují délky okolo 45 - 65 cm. Nemáte nějaké tipy? Probrouzdal jsem internet, ale nic moc inteligentního, co by se hodilo k Technicu jsem zatím nenašel.
Největší sběratelská vášeň už opadla, ale stále rád stavím.

Darth

Já koupil tyhle skříňky, jedná se o kancelářský nábytek, rozměry polic jsou u širší skříňky 57 šířka a 35 cm hloubka (tedy celá skříňka cca 120x40 cm půdorys), ty menší jsou 37 šířka a 35 cm hloubka (tedy 80x40 půdorys). Hlavní věc je, že jsou zasklené (tj. míň prachu). Uzavíratelné skříňky jsou bonus, mám v nich DVDčka, Lego návody i MISBy. Koupil jsem je v Kasvo nábytku (www.kasvo.cz, je tam i seznam prodejen), ale v katalogu na netu jsem je nenašel - asi se tam zajít zeptat.

Ta větší stála okolo 1750Kč, ta menší kolem 1500 Kč (zkusím dohledat, někomu jsem v té věci radil, snad ten mailík ještě najdu).

To na fotce jsou na sobě dvě široké skříňky, vedle dvě úzké skříňky (také na sobě). Pro jistotu jsem je sešrouboval k sobě, ale stabilitu mají dobrou (na ty horní jsem nemontoval nožičky). Jinak samozřejmě se prodávají ve stavu "smontuj si sám".

Legas

To vypadá dobře. Možná ta středová přepážka by tam být nemusela.
Největší sběratelská vášeň už opadla, ale stále rád stavím.

Darth

Musela, je to ze tří celých kusů, mezi které se zavěšují jednotlivé police a jen nahoře a dole se to spojí vodorovným dílem.

Tak oprava, šel jsem to radši zkontrolovat, máš pravdu, boční díly jsou v jednom kuse, mezi ně se zavěšují police, ty prostřední příčky jsou tam vložené dodatečně, takže by to mělo jít i bez nich. Ovšem je třeba počítat s tím, že zadní stěna je jen tenký lepenkový dílek s texturou, na té police nedrží.

Micho

Citace od: Legas kdy 20.01.2011, 11:32:14
Potřeboval bych koupit nějaké ne moc drahé vitríny pro vystavení Lega v pokoji. ...

Ak ti ide o cenu a nepotrebuješ drevený nábytok, tak tu je tip na kartónový systém Rollpa. www.rollpa.cz

Kontakt je tak trochu zašitý - http://www.rollpa.cz/informace-o-spolecnosti

Ja som to niekedy pred 15 rokmi objavil a používal som to vo firme ako dočasnú náhradu. Ľahko sa to skladalo a demontovalo, jednoduchý prenos, je to variabilné a relatívne lacné. Keď som vytváral kancelárie v iných mestách, tak som to používal ako dočasné riešenie, ja som to mal v mramorovej verzii s čiernymi spojkami. Väčšiu časť som pred rokmi daroval, niečo som si nechal a používam to ešte sem tam ako doplnok.

A čo bolo pre mňa hlavné, ľahko to zmeníš a zaberie to málo miesta, ak to momentálne nepotrebuješ.