LEGO GAMES - CREATIONARY 3844

Založil grohl, 13.12.2010, 22:11:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

Začnu nejprve se hrou, kterou jsem pořídil jako první ve slevě za celkem fajn 454 Kč.
Jedná se o největší nabízenou stolní LEGO hru: 
CREATIONARY 3844
Nehledejte v krabici nic jiného než variaci na známé Activity. Hodíte kostkou a dozvíte se, z jakého okruhu bude Váš výtvor. Na výběr je příroda, dopravní prostředky, stavby a předměty. Zvolíte si kartu z jedné ze tří hromádek podle náročnosti (ačkoliv je to leckdy dost sporné) a podle zadání sestavíte model. Ostatní hráči musí uhodnout, o co se jedná.  Bodován je jak stavitel, tak ten, který uhodne zadání. Možností, jak se vyřádit nabízí pravidla celkem dost a vlastní obměna je též možná. Hra je určena pro 3 a více hráčů, kdy jeden staví a ostatní hádají. Je možno také hrát na týmy.

Na dovednostech stavitele leckdy vůbec nezáleží. Můj kamarád postavil za sebe dva šedé bricky 1x4 a moje přítelkyně mi vytřela zrak, když okamžitě vykřikla: "Vlak." A bylo to správně ;D

Krabice kromě 96 karet obsahuje 338 běžných dílků a po jednom kusu mikro a minifiga.

Minimání věková hranice je 7 let a maximální asi neexistuje. Banda lidí mezi 20-30 se u téhle hry na dvě hodiny bez problému zabaví při popíjení vína.

Hru jsem testoval už více než dvacetkrát a stále jsem neviděl všechny karty, navíc pokaždé se dá zadaná věc postavit lépe či jinak.

+Velká návykovost
+Slušný počet dílků k dispozici
+Dobře vymyšlený herní systém
+Tvárnost pravidel

-Absence plates1x2
9.5/10

Tomik

Tahle hra mě taky zaujala a čeká na mě pod stromečkem... Dofám, že najdu ve svém okolí dostatečný počet Lego šílenců, se kterými si jí zahraju. ::)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

grohl

Při téhle hře  se z nich stanou sami.

Rhox

Vypadá to fakt skvěle, je to jediná hra, která mě zaujala...

peki

Citace od: Rhox kdy 18.12.2010, 12:13:04
Vypadá to fakt skvěle, je to jediná hra, která mě zaujala...

Vzhledem k tomu, že jsem tuto hru (jako ty ostatní) přehlížel. Musím říci je pro Lego fanoušky je to konečně něco co bych od Lego stolní hry očekával. S Radimem (11) se při tom dost vyblbneme. Samozřejmé záleží na přístupu ke hře, ale opravdu to nutí člověka myslet jak to z těch kostek proboha poskládá poskládá. Počkat když použiji tohle a pak tamten dílek....

hadato

Tuhle hru jsem hrál asi pře půl rokem a opravdu musím uznat, že mě bavila. Jelikož jsme hráli v týmech, tak zde záleželo hodně na rychlosti a taky na haluzi. Jak psal grohl, tak na tvůrčích schopnostech opravdu moc nezáleží, může to hrát opravdu každý.
Ještě pestřejší je hra, pokud se zavedou penalizace, třeba stavění jednou rukou nebo stavění poslepu :-D Člověk se pak někdy opravdu diví, co se mu povedlo postavit :-D
Jedinou nevýhodu vidím tu, že tam je opravdu málo karet. Po 2 hrách už se to hodně opakovalo, takže hra už nebyla o tom, jak to postavit, ale vykřikovat to, co už bylo a co tomu bylo nejpodobnější. Každopádně vymyslet další karty nebude zase až takový problém.
Za sebe vřele doporučuji.

kryst.off

Jednoznačně nejlepší Lego hra. Už mockrát jsme se u ní s návštěvou dobře pobavili. Lidi, kteří si třeba jako malí s Legem hráli, vzpomínají jaké to bylo a staví s vervou. Ti ostatní (jako třeba moje žena) zase s vervou přináší neotřelé nápady. Samozřejmě skoro vždycky někdo uhodne, co stavba znázorňuje, ale v tom je další z kouzel této hry. V zápalu boje všichni zapomenou na nějaké počítání bodů a zuřivě staví. A o tom to je.

Ještě bych vypíchl hostorku ze silvestra - když naši hosté přišli nad ránem domů, odebrala se slečna do ložnice a čekala na svého partnera. Když dlouho nešel, šla se po něm podívat a našla ho v kuchyni se starou krabicí s Legem. "Nepůjdu spát, dokud nevymyslím, jak postavit želvu!"
kryst.off

kryst.off

Ještě jedna genderově nekorektní rada: je lepší když holky tahají kartičky s jedním otazníkem a kluci se dvěma či třema  8)
kryst.off