(Vlastní) ARC Laat/i - UCS size

Založil JimB, 16.11.2010, 22:41:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JimB

Po více než půl roce od dokončení vám konečně mohu oficiálně představit další model. Původně měl být nejpropracovanější, největší, nejtěžší a z nejvíce dílů, avšak v průběhu stavby byla všechna tato měřítka překonána jinými mými MOCy. Nakonec Laatku zůstalo jen nejdelší období stavby. Ta začala v červnu 2008 a skončila v únoru 2010. Jedná se o můj vůbec první model, na který byly zcela cíleně dokupovány díly z BL, bez nichž byste se nyní dívali jen na torzo. Tímto bych chtěl poděkovat všem, k jejichž hromadným nákupům jsem se připojil.
Bohužel už v začátku došlo k zásadní konstrukční chybě použitím bílé baseplate 32x16 jako základny, což se následně promítlo v příliš širokém trupu a i přes postupné zdokonalování se mi tuto vadu nepodařilo odstranit bez nutnosti kompletní přestavby celého modelu.
Teď něco málo technických faktů: Model sestával z necelých 6000 součástek, včetně 6 funkčních pneumatických pístů (2 pro kokpity, 2 pro dveře, 1 pro zadní rampu, 1 pro střelecké koule). Součástí jsou i dva skládací swoopy na zadní rampě, byť systém skládání je dosti krkolomný. Délka 70cm, rozpětí 75cm, výška 29cm, váha 5kg (odtučňovací kúra by neškodila :)).
Závěrem bych chtěl připomenout, že ARC Laat jste mohli vidět naživo na výstavě v Roztokách a přestože nedosahovalo nejvyšších kvalit, doufám, že si své místo v expozici zasloužilo.

Fotky naleznete zde v BS galerii. Na přání rád dodám fota vnitřností.

Moje BS galerie k prohlédnutí zde

Hardegon

Naprosto překrásná práce. V Roztokách jsem si jí dlouze prohlížel a obdivoval. Jeden z nejkrásnějších strojů ve Sci-Fi světě.

Anatyt

Si vynikajúci staviteľ! Toto vyzerá úplne ako oficiálny UCS set od LEGA! :o

Vasyk

Tento model se mi líbil už na výstavě a znovu říkám, že je super. Šířka mi ani moc nevadí, naopak ten čumák působí dost masivně a nebezpečně.

Daniel

Citace od: JimB kdy 16.11.2010, 22:41:24
nedosahovalo nejvyšších kvalit
Blbost ::). Právě naopak - naprosto super stroj ;).

fett

Je to moc pěkný model a zajímalo by mě na kolik celkově tě stavba višla?

JimB

O celkové ceně bohužel nemám ponětí, můžu pouze odhadovat. Vynásobením počtu součástek průměrnou BL cenou 2,5Kč/ks se dostáváme na 15000Kč. Nejdražší z použitých dílů jdou na BL přes 8$, nejlevnější za pár centů. Část dílů jsem měl doma již před stavbou a účetnictví všech nákupů dva roky zpátky nevedu. Cenu dílů kupovaných primárně pro tento model včetně nákladů na poštovné odhaduji mezi 5000-10000Kč, přičemž naprostá většina jich byla nových.

Robbed

Je pravda, že je trochu širší oproti originálu, ale to nic nemění na tom, že je to naprosto parádní model :D.

Citace od: JimB kdy 21.11.2010, 21:41:00
..Nejdražší z použitých dílů jdou na BL přes 8$...

Tyjo, docela drahé dílky, které to jsou ? Tipoval bych průhledné hadičky..

Johnysed

JimB

Citace od: Robbed kdy 21.11.2010, 22:06:47
Tyjo, docela drahé dílky, které to jsou ? Tipoval bych průhledné hadičky..

Jde o pneumatické písty a černou pumpu, viz. BL. Jako šťastný majitel 8455 jsem je nemusel kupovat, jinak bych tyto díly nepoužil. Z toho, co jsem koupit musel, se nejvýš dostaly průhledné modré dishe 6x6, přes 4$/kus.
Průhledné hadičky nejsou originál Lego a vyšly mě celých 20kč/m. ;)

grohl

Stejně jako v Roztokách se mi spouští sliny, jen na Tvůj model pohlédnu. Impozantní práce. Bude videjko demosntrující funkce?

JimB

S videem musím zklamat. Byl jsem rád, když jsem Laatko po dvou letech konečně rozebral. Navíc se mi zdálo technicky nemožné natočit kvalitní video takového kolosu, jednak nemám pořádný foťák (kameru už vůbec) a především bych pořád byl v záběru, pumpoval a ještě musel model otáčet.
Šlo by to sestříhat z více videí zachycujících každou funkci zvlášť, ale už jsem rozebral. :-X