(vlastní) Podvozek

Založil Pieters, 11.11.2010, 20:49:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pieters

Ahoj,

přidávám fotky rozestavěného podvozku - zatím bez diferenciálu, zadních poloos a nejspíš by jsem měl i udělat odpružené i přední osy. Speciální díly na nápravy nemám tak jsem to zmastil po svém.
Napište komentáře jestli tento systém má cenu dál rozvíjet.

Díky

Kiko97

Podľa mňa to má zmysel, len by som tam nedával tú retiazku. Asi si myslel, že aj predné a nie zadné polosy odpružené.  ;)

Pieters

Citace od: Kiko97 kdy 11.11.2010, 20:58:23
Podľa mňa to má zmysel, len by som tam nedával tú retiazku. Asi si myslel, že aj predné a nie zadné polosy odpružené.  ;)

Díky. Už jsem to opravil. A řetěz myslíš na tom řízení? dal jsem ho tam protože mi nevycházely ozubené kola a tím se to vyřešilo (když jsem dal 24z a 24z tak to šlo nějak ztuha)

Kiko97

Pieters

Citace od: Kiko97 kdy 11.11.2010, 21:46:53
A čo 24z na 20z?  :-\

Blbě jsem to napsal. U toho řízení je 24z a 14z spojené řetězem. Původně jsem tam měl 24z na 24z ale šíleně to dřelo. Asi to nevycházelo přesně na díry. A proč ti tam vadí ten řetěz?

peter

Citace od: Pieters kdy 11.11.2010, 21:56:01
Citace od: Kiko97 kdy 11.11.2010, 21:46:53
A čo 24z na 20z?  :-\

Blbě jsem to napsal. U toho řízení je 24z a 14z spojené řetězem. Původně jsem tam měl 24z na 24z ale šíleně to dřelo. Asi to nevycházelo přesně na díry. A proč ti tam vadí ten řetěz?

Když už, tak 24 na 16 ::)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Kiko97

Je pravda, že keď už tak 24z 16z. Reťaz, lebo veľmi vynecháva a pri riadení to je nie dobrá vlastnosť.  ;)

Kiko97

Vyskúšal som a 24z na 20z a ide. Ak sa nemýlim je to 20z. 

ass

Citace od: Kiko97 kdy 12.11.2010, 16:03:13
Vyskúšal som a 24z na 20z a ide. Ak sa nemýlim je to 20z. 

To je ale špatně. Správně se double bevely a standardní ozuby kombinují tak, že jejich středy jsou na vrcholech při přeponě pravoúhlého trojúhelníku.

Kiko97

No áno ale keď  takto do seba zapadávajú, tak v čom je problém.

otaznik

Já osobně kombinaci "starých" a "nových" ozubů nedělám, jejich převod není zdaleka tak stabilní jako při použití kol jen z jedné kategorie.

ass

Citace od: Kiko97 kdy 12.11.2010, 21:25:04
No áno ale keď  takto do seba zapadávajú, tak v čom je problém.

V tom, že mají být blíž.

Moon

Zatim pěkné, mohu tě požádat o foto detailu přední nápravy bez kola?

Mám něco podobného:   (model budu prezentovat až si pohraju si designem)
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

qeatser

ako si tam dal tu sedu zarazku do pruziny? ???
Pravda má len jednu výhodu.Nemusíš si pamätať čo si povedal.;D ;D ;D

Kiko97

Ako máš drážky po bokoch, tak tie dve stlačíš a vyberieš. Nemenil si aj pružinu?

qeatser

To viem ale pokial viem, tak by tie dve zarazky tam zavadzali.
Pravda má len jednu výhodu.Nemusíš si pamätať čo si povedal.;D ;D ;D

Kiko97

Hmmm! Tak zase ich stlačíš.  :)

otaznik

Citace od: qeatser kdy 13.11.2010, 20:00:23
to viem ale pokial viem, tak by tie dve zarazky tam zavadzali
Už ti někdo řekl, že věta začíná velkým písmenem a končí tečkou?   >:(

Moon

Pružinu jsem neměnil, teď je to tak mezi soft(šedá) a hard(žlutá), na tuhle vychytávku jsem si vspoměl při stavbě a přesně se tam hodila. Myslím že to ukazoval Sariel nebo Nico, prostě jeden z těch mistrů.

Edit: jo a nasadit to nazpátek nebyl problém, oni tam jsou zobáčky (jako maj včely žihadla ;D )
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

tRilobit

Líbí se mě obojí prezentované, ať moonovo (Tu pružinu ukazoval ATR), tak i Pietersovo.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Pieters

Zdarec,

přidávám fotky až teď, protože jsem tu celý víkend nebyl.
Máte pravdu, je to 24z na 16z(myslel jsem že to je 14).
Kombinace double bevelu se mi nelíbí a jestli ten řetěz někdy přeskocí tak budu pan Papež.
Možná bych se dohadoval o tom jestli se neroztrhne, ale na zatáčení to určitě nemám šanci přetrhnout s PF M-motorem. Jinak jsem ještě musel přidat na zadní nápravu tlumič. S jedním to lehlo pod tíhou BB.

Uvidíme jak to dopadne, mám jen 4 tlumiče tak asi odpružený předek počká. Uvažuju o koupi 8048, ale nevím jestli by ta přední náprava nebyla malá na tyto kola ???

Moon

Dik to je ončo, máš to dobře jednoduchý, hele když je to malý-dá se to skoro vždy zesílit, lepší než když by se to tam nevešlo to je potom problém.

Mareken

Ne, nemá to cenu rozvíjet.
Pokud chceš nějak odpružit přední nápravu, nebude ti potom při propružení sedět geometrie, to ani nemluvím o tom uchycení toho linku, to myslíš vážně?  :) Jestli chceš hnát zadní nápravu tak jí máš taky špatně, nevecpe se tam kardan. musíš to protáhnout o 1 stud u kola, tak aby se tam vešlo uchycení toho kardanu, aby se ohybal rovnoběžně s ramenama. "Špeciální" díly z 8297 stojej pár korun.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Pieters

Citace od: Mareken kdy 14.11.2010, 19:15:29
Pokud chceš nějak odpružit přední nápravu, nebude ti potom při propružení sedět geometrie, to ani nemluvím o tom uchycení toho linku, to myslíš vážně?  :) Jestli chceš hnát zadní nápravu tak jí máš taky špatně, nevecpe se tam kardan. musíš to protáhnout o 1 stud u kola, tak aby se tam vešlo uchycení toho kardanu, aby se ohybal rovnoběžně s ramenama. "Špeciální" díly z 8297 stojej pár korun.

To je mi jasné že přední náprava nebude mít geometrii, že se musí předělat. Potom nevím co kde jaký link mysliš? Kardán se tam určitě nacpe a zajímal by mě tvůj pojem "pár korun" za celou zadní a přední nápravu z 8297.

otaznik

Citace od: Mareken kdy 14.11.2010, 19:15:29
Nech ho to postavit, přijde na to sám.  ;)

Kiko97

Myslím si, že tým "linkom" myslel uchytenie tohto dielika http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=6628. Kardan tam nevojde, dokým neurobíš to čo už vravel kolega a špeciálny diel mal byť http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=bb75.

Mareken

Ano, to uchycení vedle racku  :).

x873c01 - 60 kč ks 2x =  120kč
57515    - 40kč ks 4x  =  160kč
bb75      - 40kč ks 2x  =  80kč

na dvě nápravy si to vynásob dvěma  ;), nebo si udělej nějakou jednoduchou tuhou.

Ok, s tím pár korun jsem to přehnal , ale 360 kč snad není tak závratná částka, ne? Stejně se vyplatí koupit Offroadera celýho(cca 2000kč), spousty užitečnejch dílků.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Pieters

Citace od: Kiko97 kdy 14.11.2010, 21:48:24
Myslím si, že tým "linkom" myslel uchytenie tohto dielika http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=6628. Kardan tam nevojde, dokým neurobíš to čo už vravel kolega a špeciálny diel mal byť http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=bb75.

Jo tak to je prasárna, už to vidím. Ale nevím jestli mám druhý díl, aby jsem je mohl dát na sebe. A díky za ceník  ;D
Budu uvažovat nejspíš nad celým Offroaderem. Kupovat něco na jednotlivé díly příjde šíleně draho.

dwo

Jednoznačně doporučuju 8297, mám dva. Set 8048 bych si znova už asi nekoupil, je to dost malé na vylepšování.

Moon

Jo tady máte jak by asi měla vypadat ta zadní náprava, a ten důvod proč to musí být posunuté o dva sudy do šířky. Podle mě je tohle nejlepší řešení nezávisle zavěšené poháněné nápravy, bez speciálních soužástek. žádám o kritiku. >:D