(Cizí) lego testament

Založil woody, 26.01.2005, 14:48:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Dansson

Mě by zajímalo jestli je ten autor věřící nebo ne? Podle přesností těch scén bych řekl, že ano. Mimochodem nechápu jak to někoho může urážet. Je to víceméně propagace tohoto tématu pro děti úplně dokonalá.
Je to fakt bomba. ;)

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

mph1

Ateista? Ja myslel, ze je to reverend, to je neco jako farar, ne?

Citace od: Dansson kdy 10.03.2006, 21:00:42
Je to víceméně propagace tohoto tématu pro děti úplně dokonalá.
Ano, presne tak je to mysleno.

Taky by me zajimalo, jestli ma PROFIMEDIA.cz souhlas s publikovanim snimku ???. Protoze pan reverend Smith pozaduje pred pouzitim obrazku vyzadani vyslovneho povoleni...

rdk

Citace od: mph1 kdy 11.03.2006, 08:35:21
Ateista? Ja myslel, ze je to reverend, to je neco jako farar, ne?

To, že si tak říká, ještě neznamená, že jím je. 8)

mph1

Citace od: rdk kdy 11.03.2006, 08:44:43
To, že si tak říká, ještě neznamená, že jím je. 8)

Jo, to jsem zjistil z jeho FAQ (Nr.9) Takze asi neni opravdovy reverend, ale nezda se mi, ze je to ateista. I kdyz...

Llevelyn

No každopádně tu bibli musel celou přečíst..a je to slušná "bichle" >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Jindroush

Je to ateista a je celej ten projekt je kolosální sranda. Už jen výběr témat a jejich zpracování to naznačuje.

Ona celá část The Law (Zákon) je legrační, třeba kapitola, kdy kamenovat své děti.

Aneb, Bible je stále aktuální průvodce dnešním životem. ;)

http://www.thebricktestament.com/the_law/when_to_stone_your_children/dt21_18a.html

Citace
18. Měl-li by kdo syna zpurného a protivného, ješto by neposlouchal hlasu otce svého a hlasu matky své, a jsa trestán, neuposlechl by jich:

19. Tedy vezmouce ho otec i matka jeho, vyvedou jej k starším města svého, k bráně místa [přebývání] svého,

20. A řeknou starším města svého: Syn náš tento, jsa zpurný a protivný, neposlouchá hlasu našeho, žráč a opilec jest.

21. Tehdy všickni lidé města toho uházejí jej kamením a umřeť; a tak odejmeš zlé z prostředku svého, a všecken Izrael uslyšíce, báti se budou.

Raistlin M

V tom FAQ je ale pouze řečeno, že není členem (oficielním) žádné církve. To nic neznamená.
A to, že je považován za příliš troufalého....to byl považován farizeji i Ježíš  ;D ;D ;D ;D
Pokud je za takového považován mezi kupříkladu Katolíky, nebo Svědky Jehovovými a podobně, docela mu fandim. ;D ;D ;D

Jednoduše je tam to sdělení samo pro sebe a myslím, že záměrně. ;)

Jindroush: Deuteronomium je Starý zákon. ;) V případě zájmu vysvětlím. ;)

Jindroush

Já si dal tu práci a našel si s ním rozhovory.

Ad Starý zákon: netřeba, četl jsem a udělal jsem si obrázek  8)

Tohle by mohlo skončit ošklivým flame, tak bych poprosil všechny zůčastněné, ať se vyhnou debatě na témata víry, nikdy nikam nevedou.

Raistlin M

Ad Starý zákon: Ono není ani tak zásadní vědět o čem je starý zákon, jako spíš vzít na vědomí, že zatímco v době, kterou popisuje Starý zákon měli lidé přez 600 zákazů a příkazů. A to ještě farizeiové vymysleli spoustu dalších v domění, že je jim to dovoleno.
To co jsem myslel poznámkou, že je to Starý zákon bylo, že po příchodu Ježíše, bylo všech těchto přez 600 "pravidel" staženo do dvou. Je přikázáno milovat Boha a milovat bližního svého, jako sebe samého. V těchto dvou je obsaženo vše.
Tato pravidla tedey už neplatí.
A zobrazení je naprosto věrné a adekvátní současným reáliím.

Opravdu souhlasím s Jindroushem, že nemá cenu tu rozjíždět nějakou debatu, neboť jsem přesvědčen, že takový flame, jaký by mohl nastat v momentě, kdy by se zapojili členové různých církví, tento server ještě neviděl. ;D ;D ;D

Jak jsem již jednou v tomto threadu napsal, koho to zajímá, ať si o tom něco zjistí, popřípadě otevře Bibli a koho ne, tak ať se dobře baví třeba i Brick Testamentem.  ;) Ať už je autor věřící, nebo ne, ztvárnění je bezchybné a pro obě strany barikády se jedná o parádní věc. :)

PS: V případě, že by kdokoliv měl jakýkoukoliv ostrou reakci upozorňuji, že ani na výzvu k odpovědi nebudu reagovat. 8) Na slušné dotazy rád odpovím třeba soukromou poštou. ;)

Anakin

Citace od: myth kdy 10.03.2006, 14:05:26
Aj v jednosm slovenskom bulvárnom týždenníku (už si nepamätám v ktorom) bol tento MOC prezentovaný ako nová oficiálna Lego séria.
bolo to v PLUS7Dní.

Jindroush

Citace od: otaznik kdy 10.03.2006, 15:54:21
Citace od: Jindroush kdy 10.03.2006, 14:24:46
Prásknul jsem to LEGO, ať se Profimedia trošku opotí.  >:D
Doufám, že nás budeš informovat, kdyby v této "kauze" bylo něco nového. Dost by mě to zajímalo.

Z emailu paní Staňkové z Lego Trading:
Citace
Moc dekuju za zpravu, musim se priznat, ze me strasne vytocila, protoze to je snuska nesmyslu a polopravd!
Kazdopadne jsem s panem Bartikem mluvila, musim se priznat, ze velmi ostre, protoze toto povazuji za naprosto neprofesionalni pristup a s zurnalistikou toto nema moc spolecneho - a s nejvetsi pravdepodobnosti predam celou zalezitost nasim pravnikum. Dalsim krokem samozrejme bude profimedia - mam dostat presne prehled toho, co uvadeji...

BTW: Kdyby někdo mohl upřesnit publikace v jiných magazínech, třeba v tom slovenském Plus 7 dní, bylo by to dobře, ať se mají o co opřít.

chadzi

klasickej priklad vymastenejch novinaru co prevezmou cokoli co vypada dost 'bulvarne' aniz by si to overili u tech kterych se to tyka (stacilo kuk na www.lego.com aby zjistili ze zadna nova kolekce neni). bohuzel vetsinu obyvatelstva zajima kde se ozral tofi nebo jakyho psa ma krainova... takze ostatni platky zacinaji jet ve stylu blesku aby udrzeli prodejnost.
jen doufam ze jim daji poradnou pokutu a otisknou omluvu. GG jindroush  8)

TomG

Treba je to donuti si pro priste zvazit jestli od profimedie.cz zpravu vzit nebo ne:)
Only the best can survive.

Micho

Citace od: Anakin kdy 12.03.2006, 16:39:05
Citace od: myth kdy 10.03.2006, 14:05:26
Aj v jednosm slovenskom bulvárnom týždenníku (už si nepamätám v ktorom) bol tento MOC prezentovaný ako nová oficiálna Lego séria.
bolo to v PLUS7Dní.

V ktorom čísle?

standa

Jo mimochodem, je to i v dnešním Ringu. Píšou tam jenom, že Lego bohulibě umožní dětem zrekonstruovat si příběhy z Bible ;D
Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum

Micho

Citace od: standa kdy 14.03.2006, 19:08:10
Jo mimochodem, je to i v dnešním Ringu. Píšou tam jenom, že Lego bohulibě umožní dětem zrekonstruovat si příběhy z Bible ;D

Nakoniec to bude všade, bez toho aby si to vôbec niekto overil. Hlavne, aby ich čítali.  :(

Anakin

Citace od: standa kdy 14.03.2006, 19:08:10
presne,aj tam písali že dúfajú že slávny výrobca nepobúri nejaké skupinky

Dansson

No to je fakt neuvěřitelné, jak jsou stupidní, přesně jak jste psali, stačilo navštívit lego.com a zjistit si nové kolekce, ale to je pro ně asi velká práce.
Bohužel se v tomto stylu asi neponesou jen články o legu......

betakaroten

Pozóóór, je tu mediální pokračování...
Předaprílové číslo studentských novin FLEŠ (vydává Fakulta sociálních věd UK) vyšlo pod názvem PLESK. Na poslední stránce se objevil trochu drsný žertík.

P. S. Já jsem v tom nevinně, poctivě jsem psal černou kroniku na stranu 2. Tohohle jsem si všiml až ve vytištěném exempláři.

P. P. S. Jestli se tento obrázek bez povolení objeví na jakýchkoli jiných webových stránkách, tak bude zle.

otaznik

Citace od: betakaroten kdy 10.04.2006, 23:04:16
Pozóóór, je tu mediální pokračování...
Předaprílové číslo studentských novin FLEŠ (vydává Fakulta sociálních věd UK) vyšlo pod názvem PLESK. Na poslední stránce se objevil trochu drsný žertík.

P. S. Já jsem v tom nevinně, poctivě jsem psal černou kroniku na stranu 2. Tohohle jsem si všiml až ve vytištěném exempláři.

P. P. S. Jestli se tento obrázek bez povolení objeví na jakýchkoli jiných webových stránkách, tak bude zle.
Hlavně jestli se v redakci sami zajímalo o to, že můžou ten obrázek použít...

betakaroten

Jelikož to vydáváme na akademické půdě, tak je to využití pro vědecké účely, což se smí ;D
Mimochodem také na jiném místě novin se výslovně píše "foto ukradeno" >:D