(vlastni) KLR Racing - Dragster

Založil KLR, 02.11.2010, 07:54:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

KLR

KLR Racing - Dragster

Firma KLR Racing se rozhodla, že se pokusí vstoupit do dalšího motoristického odvětví - závody dragsterů - opět s vlastním prototypem.

Jako nosná část vozidla je použito trubkového rámu vlastní konstrukce a srdce vozu tvoří motor Chevrolet. Vozidlo bylo nasazeno ještě v závěru sezóny 2010 a bylo dostatečně otestováno na to, aby v roce 2011 mohlo útočit na přední příčky v této soutěži.

parametry
výkon: 6200 kW (8370 hp)
zrychlení: 0-100km/h = 0.89 s
zrychlení: 0-510km/h = 4.98 s
čas na 1/4 míle: 4.431 s (světový rekord z roku 2009 je 4.428 s)

parametry modelu:
plně ovládatelné přes IR
1x buggy motor s uložením z "Red Car PA7 70" http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=30602.0
1x M motor pro zatáčení
rozměry: 567 x 160 x 148 mm (délka x šířka x výška)
hmotnost: 642 g (i s řidičem) - na přední nápravě 110 g a na zadní 532 g

Shmade

Kiko97

Zaujímavo tak je zapracovaný BB a IR prímač. K čomu je tam ten switch?  ;)

KLR

Citace od: Kiko97 kdy 02.11.2010, 09:42:28
Zaujímavo tak je zapracovaný BB a IR prímač. K čomu je tam ten switch?  ;)

switch:  :-\ stydím se, ale mám na drátu od BB do switche napojenou redukci na starý konektor buggy motoru. Kdysi jsem potřeboval na nový BB zapojit buggy motor a v té době jsem netušil, že nějaká taková redukce existuje a navíc jsem nevědel ani o tomhle fóru...

tímto bych byl i rád, kdyby se tato diskuze nezvrhla ke kamenovaní mé osoby (jsem si této velké chyby vědom), ale pokračovala v komentování samotného dragsteru

Pieters

Jo super, líbí se mi to.
Akorát já osobně nemám rád LIME barvu, ale to je osobní věc a možnosti taky kostek.
Ale jinak palec nahoru :-)

a ps: zajímalo by mě kolik točí ten buggy motor když má 6200kW  ;D

Plutoone

Mně osobně závody dragsterů nic moc neříkají, tudíž se nestanu skalním fanouškem tvého závodního týmu. Nicméně se mi hodně zamlouvá, jak si pořídil vše nahečmat do tak malého prostoru. Též palec nahoru.  :)

Arheonx

Ja drag tiež moc nemusím a toto sa mi designovo moc nepáči ale po technickej stránke sa mi páči hlavne tá reťaz v zadu. A bočí ti to na tak malích kolieskach a v zadu s takou váhou ?

KLR

Citace od: Plutoone kdy 02.11.2010, 19:52:10
Mně osobně závody dragsterů nic moc neříkají, tudíž se nestanu skalním fanouškem tvého závodního týmu...

neboj, můj závodní tým zasahuje do více oblastí motosportu, určitě si vybereš 8) (monstertruck, hotrod, DTM, okruhová dodávka VW,..)- a pokud ne teď, tak už nyní jsou v přípravě plány na další prototyp - ještě letos tak vstoupím do boje o poháry i z jiných motoristických odvětví

Citace od: Arheonx kdy 02.11.2010, 20:04:31
...A bočí ti to na tak malích kolieskach a v zadu s takou váhou ?

zatačí při pomalém popojíždění - když už to jede trochu rychleji, tak pouze rovně  ;)

Pieters

Co tak uspořádat LTDR (lego technic dragster racing) :)

Shmade

Citace od: Pieters kdy 03.11.2010, 19:48:07

Jako jednotlivá soutěž je to doslova moc přímočaré. :)

KLR

Citace od: Pieters kdy 03.11.2010, 19:48:07

tvůj příspěvek mě donutil napsat to, co jsem měl v hlavě - je tam právě i rychlostní bod http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=30769.msg137486#msg137486

Arheonx

Mohol by si postavať niečo s WRC alebo Dakar toho som veľký fanúšik

Pieters

jo až seženu bezdrát tak bych do toho šel :-) hlavně se mi taky líbí ta morava - hlavně Ostrava :-)