7599 - Garbage Truck Getaway

Založil Darth, 11.10.2010, 19:57:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

7599 - Garbage Truck Getaway

Tento popelářský vůz se mi líbil už od preliminary pictures. Docela dlouho trvalo, než se dostal do prodeje i u nás (myslím, že byl poslední z celé řady Toy Story, který se dostal do prodeje českých e-shopů).

Podotýkám, že Toy Story jsem nikdy neviděl, u tohoto setu mi šlo čistě jen o náklaďák, medvěd, kovbojka, Buzz a moucha skončili u malé v krabici s figy.

Ačkoli krabice není příliš velká, obsahovala dvoudílný návod, tři sáčky s dílky. Stavba šla docela rychle, sestavení mi trvalo asi 40 minut (a při tom jsem koukal na film), takže nejde o složitý model.

K jednotlivým částem:
Figové - Kovbojka (asi přítelkyně Woodyho?) má zajímavé prodloužené nohy, ale díky tomu asi moc nezapadne mezi ostatní figy. Medvěda už jsme jednou měli, tentokrát je zašpiněný, asi z těch odpadků nebo popelnice. Buzz vypadá dobře, ale má spoustu drobných doplňků, které malá určitě brzo ztratí (křídla, helma), helma nedrží příliš dobře, chvíli jsem zvažoval, že ji přilepím, ale pak už bychom hlavu nenasadili. Moucha je super, ale opět, křídla, tykadla jsou dílky, které budou brzy ztraceny/ulomeny. Nevím, jestli z tohoto hlediska je set moc vhodný pro menší děti (i když kolem 7 let, viděl bych to až tak od 10 let, ale to už asi moc nekoukají na podobné pohádky, či snad ano?)

Popelnice/kontejner - uvítal bych nějakou variaci v barvách, takto vypadá jako by vyjel přímo z výrobny a odpadky v něm nikdy nebyly. Navíc většina podobných kontejnerů mívá nějaké víko, tady nic (i když nevím, jak to bylo ve filmu)

Samotný odpadkový vůz - asi podobný na našich silnicích hned tak nepotkáme, ale mě se líbil. Chtěl jsem jej původně použít do města, ale proti tomu mluví jeho šířka - cca 14 studů (včetně ramen). Velice příjemně mě překvapilo, že k setu nebyly žádné samolepky - počítal jsem s tím, že boční bílo/červený pruh bude samolepka, ale naštěstí ne. Velice pěkně je udělaný interiér vozidla, jsou tam dvě sedačky, bohužel chybí volant. Dobře je také řešeno odklápění předního okna vozidla (když už úplně chybí boční dveře). Do realistického náklaďáku má z tohoto pohledu model daleko, ale zase rozměry (hlavně šířkou) je realitě mnohem blíž než čtyř a šesti studové náklaďáčky.

Podvozek je jednoduchý, kola nejsou dokonce ani na osách, pouze na kolících. Překvapivě však podvozek drží, nerozpadá se, jak se na první pohled zdálo. Po umístění přední kabiny vznikne docela pěkný tahač, dokonce i s nádržemi na palivo po stranách.

Umístění nástavby na odpadky je řešeno pouze technic dílky na konci celého podvozku, má to svůj účel a tím je možnost odpadky vysypat zadní otevírací částí. Použití velkých zahloubených dílů dodává kontejneru na reálnosti, vypadá to opravdu dobře (a toto je také jeden z důvodů, proč se mi set tak líbil). Otevírání nahoře mi zpočátku připadalo divné, ale bylo tak nutné kvůli automatizaci otevírání při vysýpání popelnice. Celkově kontejner vypadá bezvadně, včetně zadního otevírání, chyběla mi trochu alespoň jednoduchá technic konstrukce, předstírající mechanismus na zvedání celé zadní části a udržující celý kontejner zvednutý - není tu nic.

Samotná ramena na zvedání odpadkového kontejneru se mi moc nelíbí, nevím, jak to přesně funguje v reálu, jestli náklaďák jezdí s vidlicemi (jiný výraz mě nenapadl) před sebou jako vysokozdvižný vozík, nebo jestli jdou sklopit. Zde sklopit jdou, ale bez nějakého uchycení ve zdvižené poloze - jediné co je možné, je trochu přirazit koncovky na ose, na které jsou ramena upevněna a pak budou chvíli držet sklopená.

U "vidlic" mi také vadí, že nejsou ve vodorovné poloze, ale v určitém úhlu, takže při nabírání kontejneru je tento nahnutý směrem k vozu - snad je to tak správně, ale následné sundání kontejneru z vidlic není možné bez pomoci ruky.

Hodnocení:

Pro:      
Výborný vzhled modelu
Cena (dá se sehnat pod 1000 Kč, což je cena za 4 figy a poměrně dost velký model velmi přijatelná)
Nestandardní tmavě zelená barva

Proti:
Primitivní podvozek a zjednodušené mechanismy vozidla
Svými rozměry se nehodí do Lego města

Fotky s větším rozlišením:
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Sbirka_lego/7599/DSC01938.jpg
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Sbirka_lego/7599/DSC01939.jpg
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Sbirka_lego/7599/DSC01940.jpg
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Sbirka_lego/7599/DSC01941.jpg
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Sbirka_lego/7599/DSC01942.jpg
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Sbirka_lego/7599/DSC01943.jpg
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Sbirka_lego/7599/DSC01944.jpg





Pieters

Řekl bych že docela dobře napsaná recenze.

Nevím jestli můžu soudit ale pode mě to jsou vyhozené peníze, model zase není nijak zajimavý - možná pro sběratele.

A chybí foto FIGu - když je to tedy recenze(měla by být kompletní)

Darth

Máš pravdu, omlouvám se, medvěda a kovbojku jsem dal hned malé a Buzze s mouchou jsem dal do police, ani mi nepřišlo, že u auta nějak chybí. Tedy dodatečně ještě fota figů.