Lego v Japonsku

Založil Jonas, 07.10.2010, 19:29:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jonas

Byl jsem teď pár dní v Japonsku. Samozřejmě mi to nedalo, abych se aspoň letmo nepodíval po Legu.

V Japonsku specializované Lego shopy nesou značku ClickBrick a podle ní je lze najít i na webu. Nejbližší byl v podzemní nákupní uličce pod hlavním vlakovým nádražím v Tokyu, kudy jsem denně jezdil na konferenci. Obchůdek byl poměrně malý a nic raritního tam nebylo. Doufal jsem, že najdu třeba nějaký malý set popsaný japonským písmem, ale krabice byly jako u nás. Ceny samozřejmě vyšší než v Evropě.

Poblíž jiné vlakové stanice jsem zahlédl hračkářský obchod Kiddyland, kde byl výběr Lega naopak velmi široký.

Kromě Lega tam byla k vidění také japonská stavebnice Nanoblocks. Principem připomíná Lego, jen velikost kostek a studů je výrazně menší a odpovídá předponě Nano v názvu.

Viděl jsem také prodávat minifigurky. Způsob prodeje odpovídá japonským zvyklostem, tj. pomocí automatu, který vám náhodně vybere jeden sáček (umístěný v plastové kouli). Japonci milují náhodu, a tak se podobným způsobem prodává všechno možné hračkářské a sběratelské zboží.

Nakonec jsem si jako suvenýr přivezl alespoň japonský katalog pro rok 2010. Zde je pár ukázek:

Jonas - Můj Brickshelf

mirek

Jonasi, dík za perfektní dokumentaci. Jako kdybych tam byl.

Věšák

Ty jo...musim říct ségře, až tam pojede, ať to taky prozkoumá :)
Moc se mi líbí, jak tam mají v obchodě diorámata - to je u nás v mnohem menší míře...
A nejvíc mě zaujala druhá fotka z katalogu - krása :)
Díky za fotky 8)

BlackDemon

To se tam ti SW figové takhle prodávaj po jednom?Nebo je to jen ukázka/porovnání figurek oproti těm ze seriálu?
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

Hardegon

Také děkuji za "reportáž". Je to opravdu zajímavé. Děkuji.  :)

Ondra

Proč není Grohl se svými alternativními modely, po vzoru toho japonce, v českém katalogu? :D

Prodejům by to jenom prospělo!

Každopádně jsem rád za fotky, jelikož si člověk udělá představu o tamních obchodech.Můžu jen konstatovat, že je to jiná kupní síla a lidí je tam o mnoho více než třeba v Praze, kde by takový specializovaný obchod neměl šanci,

Petronel

Výborná předváděčka! A krásné fotky, díky že ses pochlubil...

Jonas

Citace od: BlackDemon kdy 07.10.2010, 21:09:08
To se tam ti SW figové takhle prodávaj po jednom?Nebo je to jen ukázka/porovnání figurek oproti těm ze seriálu?

Ano, je to jen porovnání figurek ze seriálu s LEGO minifigy.
Většina stránek v japonském katalogu je hodně podobných našemu katalogu. Snažil jsem se vybrat hlavně ty stránky, které byly odlišné a něčím zajímavé.
Jonas - Můj Brickshelf