čínske lego TECHNIC

Založil hero219, 16.09.2010, 19:03:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hero219

Chcel by som sa vas spytat ci ma niekdo s vas skusenosti s činskym  legom(dufam ze viete o co sa jedna) chcem vediet ci sa dieliky nelamu,nemaju vôlu...proste vsetky plus(ak nejake su ;D) a minus.videl som stavebnice za 50€ a original stoji 200€ tak neviem.

Gibur

To si snad domyslíš ne? :P
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Steve23

čína:kvalita podle igelitovýho pytlíku :D

Ondra

Není to lego, jestli si to chceš koupit tak si to kup, ale tady se o tom nezmiňuj proto že nás kopie nezajímají.
Je to něco jako warez na oficiálním foru ke hře, jestli mi rozumíš.

Každopádně, jestli si myslíš že Číňané dělají stejně kvalitní kostky jako lego, tak tě vyvedu z omylu.Kostky jsou asi tak kvalitní, jako věc z recyklovaného plastu a cena 50€ je zlodějina(Nejenom vzhledem k tomu že padělají).

hero219

mne ho poradil znami ale on sa legu nevenuje.myslel som si to ale uz velakrat som sa v cinanovi mylil :o tak uz mlcim ako masovy hrob  :D

Pieters

no já bych to taky nechtěl ani zadarmo   >:( nějakou čínu. se nedivím že se nedávno lego soudilo kvůli patentu na kostky, ale nevyhrali to. myslím si že s tím přišli oni tak to nemá vyrábět nikdy jiný - bez licence

Anatyt

Ono je to s tým patentom tažké. Patent na kocku majú - len kopyrajt EÚ nie. To je niečo podobné, ako keby chcel Daimler-Benz mať kopyrajt na vozidlo so 4 kolesami a nik iný by vozidlo so 4 kolesami nesmel vyrábať.  ;) Ľudia by mali sami vlastným rozumom, prípadne skúsenosťami prísť na to, kde je kvalita a čo je len hlúpa kópia.

Woyta

Citace od: Ondra kdy 16.09.2010, 19:47:19
Kostky jsou asi tak kvalitní, jako věc z recyklovaného plastu ....
Tim by jsi recyklovany plast urazil. I lego recykluje u soucastek u kterych to jde.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Pieters

Citace od: Anatyt kdy 16.09.2010, 22:45:07
Ono je to s tým patentom tažké. Patent na kocku majú - len kopyrajt EÚ nie. To je niečo podobné, ako keby chcel Daimler-Benz mať kopyrajt na vozidlo so 4 kolesami a nik iný by vozidlo so 4 kolesami nesmel vyrábať.  ;) Ľudia by mali sami vlastným rozumom, prípadne skúsenosťami prísť na to, kde je kvalita a čo je len hlúpa kópia.

jako zase tomu tak nerozumím, ale mýslím že tam slo o to ze LEGO je charakteristicke podle tech výstupků.
a to by ostatní firmy neměly dělat. jenže je to asi tak dobře vymyšlené že to jinak nejde  ;D

Ondra

Citace od: Woyta kdy 16.09.2010, 22:52:30
Tim by jsi recyklovany plast urazil. I lego recykluje u soucastek u kterych to jde.
Které součástky recykluje?Určitě to nejsou klasické díly, ale gumy a pneumatiky.

Každopádně mi nikdo nevymluví fakt, že recyklovaný plast je druhořadý a kvalitou se nevyrovná prvovýrobě.

hero219

tie najmensie kolieska zl ega su nekvalitne vzdy som ich zodral

Mareken

Tak smysl bych viděl jen ve větších pneu, pokud by byly o dost levnější, z Rally a Trialu se můžou "sjet" lehce.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

stajik8

naštěstí teďka si nechalo LEGO patentovat tvar kostek - nevím jak technik ale rozhodně se nebudou smět prodávat tyto kopie protože předtím to vlastně nelegální nebylo nikdo na ten tvar autorská práva neměl  :) :) :)

Anatyt

LEGO si nechalo patentovať tvar kociek už viackrát, ale patent zrejme vypršal. A teraz im patent neschválili. Alebo máš iné informácie?

Plutoone

Osobně bych si nikdy Čínskou kopii lega nekoupil. Ale nicméně se zkuste podívat na krabici od lega, kdepak bylo vyrobeno.  :-[ přesně tak, jedna ze zemí, kde lego vyrábí své kostky je i Čína.

supermachina

Robim v jednej korejskej firme kde vyrabame predne a zadne kryty na televizory. A mozem povedat z vlastnej skusenosti, ze vsetky plasty sa recykluju a LEGO nie je vynimka! Ide tam len o to, ze sa pouzity plast podrti a potom sa zmiesa s novym nepouzitym plastom v nejakej mierke (my by sme mali - zdoraznujem mali  ;D - miesat v pomere 70% novy a 30% pouzity material).
mame stroje ENGEL a servisak z ENGLu povedal, ze firma ktora ma najviac stroj do 120 TON je LEGo. A ktora firma vyhrala 23x ako vyrobca najpresnejsich odliatkov z plastu? Mno.....nie je to ziadny vyrobca elektroniky ani vyrobca komponentov do automobilov...je to firma LEGO!!!!!

Woyta

Citace od: Ondra kdy 17.09.2010, 06:29:36
Citace od: Woyta kdy 16.09.2010, 22:52:30
Které součástky recykluje?Určitě to nejsou klasické díly, ale gumy a pneumatiky.

Každopádně mi nikdo nevymluví fakt, že recyklovaný plast je druhořadý a kvalitou se nevyrovná prvovýrobě.
S pevnosti zas takovej problem neni. Horsi je spise vizualni stranka. Pokud jsou v recyklatu necistoty tak na vyslednem dilu jsou viditelne smouhy.
Ktere dily jsou z recyklatu ti nepovim ale barevne smouhy jsem par dilech nasel.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Pieters

Citace od: Plutoone kdy 17.09.2010, 15:45:54
Osobně bych si nikdy Čínskou kopii lega nekoupil. Ale nicméně se zkuste podívat na krabici od lega, kdepak bylo vyrobeno.  :-[ přesně tak, jedna ze zemí, kde lego vyrábí své kostky je i Čína.

jenže je rozdíl když je dánská technologie a obsluhuje to číňan a dán to kontroluje.

ale když je čínská technologie, čínský dělník a čínský kontrolór a jěště to musí být za čínskou cenu :D já měl hooodně dávno čínské lego - system (to snad bylo ve výprodeji za 5Kč malý model) a všechny kostky na sebe nepasovaly  ;D

Plutoone

Citace od: Pieters kdy 17.09.2010, 21:12:35
Citace od: Plutoone kdy 17.09.2010, 15:45:54

jenže je rozdíl když je dánská technologie a obsluhuje to číňan a dán to kontroluje.

ale když je čínská technologie, čínský dělník a čínský kontrolór a jěště to musí být za čínskou cenu :D já měl hooodně dávno čínské lego - system (to snad bylo ve výprodeji za 5Kč malý model) a všechny kostky na sebe nepasovaly  ;D

v tomhle s tebou plně souhlasím. Jen jsem chtěl poukázat na to, že je fakt mazec, jak se tam vše vyrábí.

Marty713

Příklad asi spíše pro ty starší, ale myslím, že to vystihuje:

Mezi legem a čínskou napodobeninou je takový rozdíl asi jako mezi plasto-plechovým autíčkem za 20 Kč z poutě (takové to bez interiéru s kolečky bezmocně vlajícími na ohnuté osičce a se sklíčkem 3x menším než by bylo vhodné) a krásným starým angličákem značky Matchbox ze 70. let. 8)

Nebe a dudy... ;)

Anatyt

Len čo ak sa jedného dňa tí Číňania naučia robiť tie kocky kvalitne? A tieto kocky vyrábajú aj inde ako v Číne. Megablocks sú Kanadské kocky a myslím, že po LEGU najrozšírenejšie, hlavne v zámorí. Ako je to s ích kvalitou neviem.

Pieters

Citace od: Anatyt kdy 17.09.2010, 22:01:52
Len čo ak sa jedného dňa tí Číňania naučia robiť tie kocky kvalitne? A tieto kocky vyrábajú aj inde ako v Číne. Megablocks sú Kanadské kocky a myslím, že po LEGU najrozšírenejšie, hlavne v zámorí. Ako je to s ích kvalitou neviem.

Tak LEGO má tu výhodu že v minimálně v Evropě je to pojem a legenda. Horší je to že když chce nějaký rodič koupit dítěti levnou stavebnici nebude hledět na značku. Ale pevně věřím v to že si tu čína jěště dlouho neškrtne  :P

Cavelon

Citace od: Pieters kdy 18.09.2010, 00:21:53
Ale pevně věřím v to že si tu čína jěště dlouho neškrtne  :P

Tak sa prejdi po hračkárstvach a uvidíš... :-\

hero219

Ja keď som bol malý a mama mi kupovala moje 1. Lego, tak som ju ukecal na značkové. To vie skoro každé normálne decko takto ukecať rodiča. Ja si myslím, že si Lego budú kupovať radšej ako tie čínske šmejdy. Zistil som, že môj brat má čínskeho bionicla a je strašný, takmer žiadna kocka nepasuje 

Cavelon

No a teraz po slovensky:

Citace od: hero219 kdy 18.09.2010, 13:42:54
Ja keď som bol malý a mama mi kupovala moje 1. Lego, tak som ju ukecal na značkové. To vie skoro každé normálne decko takto ukecať rodiča. Ja si myslím, že si Lego budú kupovať raej ako tie čínske šmejdy. Zistil som, že môj brat má čínskeho bionicla a je strašný, takmer žiadna kocka nepasuje >:(

hero219

a a slovina videl si moje vysvedcenie  ;D ;D ;D

grohl

Citace od: Cavelon kdy 18.09.2010, 14:45:14
No a teraz po slovensky:

Citace od: hero219 kdy 18.09.2010, 13:42:54
Ja keď som bol malý a mama mi kupovala moje 1. Lego, tak som ju ukecal na značkové. To vie skoro každé normálne decko takto ukecať rodiča. Ja si myslím, že si Lego budú kupovať raej ako tie čínske šmejdy. Zistil som, že môj brat má čínskeho bionicla a je strašný, takmer žiadna kocka nepasuje >:(
Tohle si někam zarámuju.  >:D

Mareken

Citace od: hero219 kdy 19.09.2010, 19:39:31
na nete nedodrzujem ziadne pravidla ...

Počkej až si to přečte Jindroush  ;D. Viděl bych to na pěknej banánek, už jen ten "pravopis" by za něj stál.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Moon

Mě zase nedávno se snažil jeden kluk přemluvit ,že CHEVA je LEGO a nedokázal pochopit, že obojí jsou sice kostky, ale LEGO je značka a CHEVA je značka. To je jako říkat, že škodovka je ferrari.

Obr. pro pobavení:
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

hero219

Moji spolužiaci tiež nevedia rolíšiť CHEVU A SEVU od LEGA  to je strašné  >:(